Oorsprong aanmonsterende VOC-soldaten

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Oorsprong aanmonsterende VOC-soldaten

 1. Wal Suparmo zegt:

  VOC expedite onder Cornelis Speelman in Makassar, 1669-1675.
  HET ONSTAAN VAN DE VOC EN DE INDO RAS(nu aan het verdwijnen).
  Op 20 Maart 1602 hebben 6 Nederlandse handelzaken zich verenigd in de VOC( Verenigde Oostindie Compagnie) . Met deze fuzie eindigde de concurrentie tussen Hollandse handel zaken .De VOC word door bestuurt door een regelende lichaam of tewel een groep vertegenwoorigers bestaande uit 17 gezanten van 6 hansdelkamers dat de VOC is geworden.Deze 17 hoofden staan bekend als de HEEREN ZEVENTIEN .Met 60 directeuren op managerial level dat bestaat uit 20 gezanten die Amterdam vertegenwoordigd , 12 vertegenwoordigers van Zeeland en zeven ander vertenwoordigers van 4 andere kleinere handelkamers.
  Het Hollandse Koninkrijk gaf de Compagnie speciale rechten OCTROOI genoemd,handel monopolie,rechten tot een eigen munt tehebben, de Hollanse Regering tevertegenwoordigen in Azie,een eigen regering en verdragen te sluiten met locale land hoofden .Sultans en Radja’s,rechtuitspaak en belasting opheffing, eigen leger en het recht tot oolog veklaring.Daarom word de VOC ook vaak beschouwd als “ EEN STAAT IN EEN STAAT”
  Van alle activiteiten van de VOC in het Oosten is het gebied van Oostindie het grootste en blangrijkste in Azie, en daarom staan alle kantoren van de VOC inclusief Kaapstad, onder de Gouverneur Generaal in Batavia.
  De VOC is de eerste MULTINATIONALE handel maatschapppij in de wereld.In Batavia word de oprichting van de VOC op 30 Mei 1619 herdacht en
  vanaf Batavia begon deze handelmaatschappij zijn vleugels teverspeiden naar alle richtingen van het archipel met politieke ,intrieken en wapenfeiten tegen de Sultans,Radja’s en de locale hoofden in het archipel om hun onder de invloed tekrijgen en te beheersen met de bekende “deel en heerst politiek”.De inmenging van de VOC in de Locale Hoofden en koninkrijken op politiek gebied is meestal op invitasie van bedoelde locale koninkrijken die een conflict met mekaar hebben of een intern opstand of en succesie oorlog meemaken.Bij elke inmenging van de binnenlandse politiek word door de VOC een politiek verdrag of contact getekend en in de 200 jaren van de VOC in de archipel zijn er meer dan 1000 verdragen getekend.Het is daarom dat het Hollandse kolonialisme in Ned.Indie beschouwd word als INVITED COLONIALISM.
  Na activiteien van bijn 200 jaren is de VOC opgeheven.Onder cynische benami
  ing van VERGAAN ONDER CORRUPTIE.Maar een feit is dat de VOC zich in verschillende oorlogen zo als op Java,Sumatra,Bali,Lombok,Celebe en de Moluccen en ook met de revalen als England ,Spanje en Portugal , is betrokken.De kas is sterk geslonken en de kosten van oorlogen en expedities waren groter dan de handels incomsten van de VOC zelf en daarom is de VOC op 31 Desember 1799 als bankroet verkaard wegens deze mismatch.Dat deze amateur regering bestaande uit een Opperhoofdkoopman(die GG is geworden),tot aspirant junior koopan( “vlug in de penne en boeken saken”),bijna 200 jaren kon bestaan is al een prestatie.NOU SOEDAH DAN MAAR! Wat betekend dit alles voor ons?Want de VOC had en regeling dat GEEN VROUWEN naar de Oost mogen gaan .En zo doende als normale mens de behoefte om locale vrouwen tot zich te nemen. En daar uit is een SPECIALE RAS van mensen geboren, DE INDO! Van de domste wegens gebrek aan toezicht en educatie en de meest INDOLENTE tot meest succes hebbende.Geen Nobel Prijs winnaar maar toch wel een internationale patent in handen.
  De feit is dat Nederland die alles wat de VOC heeft geregeld, heeft overgenomen, de Nederland is van nu is opgebouw op basis van de grootse export ter wereld van landbouw,bos en mijnproducten van Ned.Indie
  Tot 1941 .De Nederlandse regering de oolog aan Japan had veklaard( Japan zou eigenlijk Ned.Indie als Thailand behandelen) en de INDO ras het meest geleden had tijdens de oorlog. En nu de echte Indo’s na misschien over 10 jaar NIET MEER BESTAAN
  GOODBY INDO EN SELAMAT JALAN DAN MAAR!

  • Jan A.Somers zegt:

   “de oprichting van de VOC op 30 Mei 1619 ” Moet zijn: 29 maart 1602. Maar ook die datum is discutabel, de resolutie van de Staten-Generaal en het octrooi, zijn gedateerd op 20 maart 1602.
   “In Batavia word de oprichting van de VOC op 30 Mei 1619 herdacht” Op 30 mei 1619 werd Jakatra veroverd. Op 15 augustus 1620 werden het wapen en het zegel van de stad vastgesteld, “een sweert van azur in een orange schilt, steeckende met de poincte deur een laurieren crans, van coleur bruyngroen.”
   Op 4 maart 1621 besloten de bewindhebbers definitief “dat de stat en casteel, gebouwt in ’t conincrijcke Jacatra genoemd sal worden Batavia”.
   Tussen 1631 en 1639 werd een nieuw kasteel gebouwd dat het verblijf van de landvoogd werd. Sedert 1636 was ook de stad omringd door muren, bolwerken en bastions.

  • ROBERT zegt:

   INDO ras aan het verdwijnen? Indos are part of Eurasians and Eurasians verdwijnen nog niet.

  • Arthur Olive zegt:

   “En nu de echte Indo’s na misschien over 10 jaar NIET MEER BESTAAN”

   Pak Suparmo, u zit hier op INDISH FOR EVER niet op INDISCH FOR 10 YEARS.
   GOODBY PAK SUPARMO.

 2. Wal Suparmo zegt:

  EURASIANS met b.v Siamese of en Fillpijnse moeders enz zulllen wel door bestaan maar specific met inlandse moeder van Nederland Indie ,die neet meer bestaat zullen zeker verwijnen en NOW SOEDAH MAAR EN TABEE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.