Vlissinger blijft strijden voor salarissen KNIL’ers

Ronald Thumann uit Vlissingen blijft strijden voor een betere regeling voor alle nabestaanden van ambtenaren en militairen uit Nederlands-Indië. Er komt een stichting, die de Staat voor de rechter wil dagen.
Het gaat om de zogeheten backpay-regeling. Ambtenaren en militairen in Nederlands-Indië kregen tijdens de Japanse bezetting, van 1942 tot 1945, slechts een deel of helemaal geen soldij. De Nederlandse regering besloot uiteindelijk ‘op morele gronden’ een ‘gebaar’ te maken door 25.000 euro uit te keren aan degenen die op 15 augustus 2015 nog in leven waren. Als de persoon na die datum is overleden, hebben de erfgenamen recht op de uitkering.    pzc.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.