Andere Tijden wordt gehalveerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

25 reacties op Andere Tijden wordt gehalveerd.

 1. B. Heijden zegt:

  Andere tijden niet halveren, moet blijven.

 2. RLMertens zegt:

  Er zijn nu andere tijden aangebroken; allerlei onzinnige programma’s zoals de politie op mijn hielen, de gevaarlijkste wegen, de moeder van schoondochter etc. komen nu aan bod. Voor wie?
  Voor al die halve……….

  • Jan A.Somers zegt:

   Tja, als er niet genoeg geld binnen komt, moet er wel worden gekozen. Maar mensen vinden politiek en de omroepverenigingen maar niks, dus ze zetten zichzelf buiten spel. Zitten liever achter de rendang en wachten af. Ze wachten al zo lang, niet moeilijk, gaat vanzelf. De door u genoemde programma’s vind ik ook niks, maar daar is wel voor gekozen zonder u. En ik dus in een minderheid.

   • Loekie zegt:

    Wat gekozen? Alsof leden van een omroep zeggenschap hebben over uit te zenden programma’s.

    • Jan A. Somers zegt:

     Jawel, ik dacht via de ledenraad die je kunt kiezen. (net als onze beide Kamers). Maar je moet er dan ook het benodigde geld voor vinden. Met bijvoorbeeld een korting elders. Die omroepverenigingen nemen het uiteindelijk besluit, met het toegewezen geld. Niet de minister (dacht ik, ben te lui om het op te zoeken). Er zijn overigens nog geen besluiten gevallen.

    • Ron Geenen zegt:

     Is het niet zo dat een omroepvereniging alleen bestaat door het aantal leden. Maar hebben ze ook wel wat te zeggen wat betreft de programmering?

    • Jan A.Somers zegt:

     De reclame-inkomsten komen terecht bij de overheid. En die keert dat uit, met subsidie aan de omroepverenigingen. Die zorgen voor de programmering. En daar kunnen de leden zich voor inspannen. Dat ze dat vaak niet doen is een ander verhaal. Hoeveel kiezers van Trump/conservatieven gebruiken hun recht om hem te programmeren?

    • Ron Geenen zegt:

     @Hoeveel kiezers van Trump/conservatieven gebruiken hun recht om hem te programmeren?@

     Mag ik u vragen wat een Nederlandse omroep met Trump heeft te maken? Waarom vergelijk u het omroepstelsel niet met die jojo Rutte en zijn trawanten of kiest een andere party in Nl?

    • P.Lemon zegt:

     @ zeggenschap hebben over uitgezonden programma’s…

     # misschien gedeeltelijk via commissies e.d. , maar dit geeft te denken….

     ***Bekende Nederlanders worden voorgesteld als interessant: hun opinie doet ertoe, hun levensloop, liefdesleven, voorkeuren zijn per definitie waard onderwerp van gesprek te zijn, hun optreden wordt vaak verbonden met een ‘goed doel’.

     Onbekende Nederlanders, daarentegen, mogen het geijkte rijtje afdraaien: al dan niet getrouwd, kinderen, werk en/of hobbies. Zij worden voorgesteld als hebberig en goklustig. Zelfs in spelletjes waarbij het lijkt te gaan om een prestatie wordt die illusie vervolgens met nummertje trekken of dobbelsteen gooien teniet gedaan. De opinie van de onbekende Nederlander, zijn persoonlijkheid doet niet terzake. Zo zal hij eraan wennen systematisch gedebiliseerd en geïnfantiliseerd te worden.

     Deze vorm van effectieve gedragsbeïnvloeding zit consistent verweven in de structuur van de betreffende programma’s, in het gedrag van de presentatoren, quizmasters, gastheren en -vrouwen bij talkshows, die zich overigens waarschijnlijk van geen kwaad bewust zijn. Frits Bolkestein heeft erop gewezen dat het Sovjetregime de burger systematisch onbekwaam had gemaakt om te functioneren in een democratie.
     https://www.trouw.nl/home/hoe-onbekende-nederlander-in-tv-programma-s-gedebiliseerd-wordt-en-de-gevolgen-ervan~a378f9c4/

    • Ron Geenen zegt:

     Uw uitleg en artikel is duidelijk, typisch en kenmerkend. Ook de heer Somers, anders ter zake kundig, heeft met het volgende schrijven zich bloot gelegd.
     QUOTE: “literatuuropgave” Van de door u genoemde literatuur zijn alleen Mary van Delden en Willy Meelhuijsen van historische kwaliteit. Jack Boer is een egodocument en de andere zijn doorvertelde en steeds veranderde verhalen van anderen. U heeft wel vergeten: Jan A. Somers, (2005), Nederlandsch-Indië, Staatkundige ontwikkelingen binnen een koloniale relatie. p 223-230.
     Voor mij waren “.verraden te zijn zou zijn opgepakt en gemarteld door de Japanners? ” veel ingrijpender en beladen dan mijn Werfstraattijd. Ik vond die bersiaptijd in de gevangenis eerlijk gezegd een beetje saai, er gebeurde eigenlijk niets. De bewaarders waren volgens mij nog vóóroorlogs, redelijk professioneel. Wel paradeerden regelmatig opgewonden bersiappers met zwaarden, bamboeprikkers of geweren langs, met allerlei uitroepen. maar als je je daar niet mee bemoeide, deden ze dat ook niet met jou. Gelukkig zat er een traliehek tussen. Wel was het eten heel ondermaats, maar dat was volgens mij meer een capaciteitsprobleem dan slechtheid. En douchen mocht alleen soms buiten tijdens een regenbui. Mijn grootste herinnering aan de Werfstraat was de euforie van de bevrijding! Geweldig! Bij mijn moeder en zus, buiten de gevangenis, was die bersiap veel ingrijpender!
     Denkt er wel aan dat het door u genoemde verhaal in Javapost een door Buitenzorg samengestelde compositie is van heel veel bronnen. Elke bron was weer anders, daardoor is het verhaal een beetje rommelig. Maar wel informatief! Met een behoorlijke bronvermelding. Die bronnen waren vaak uit zijn ervaring als ambtenaar m.b.t de oorlogsuitkeringen.

    • Jan A. Somers zegt:

     “maar dit geeft te denken” U heeft wel ervaring zeg!

    • Jan A.Somers zegt:

     “zich bloot gelegd.” Was overigens niet nieuw van mij hoor, had ik al meerdere malen geschreven. En deze keer weer met de zegeningen van de computer: selecteren, kopiëren, plakken, daarna een beetje schuiven met de komma’s en punten. Was het overigens niet goed dat ik mijn Kenpeitaitijd zwaarder aansloeg dan mijn bersiaptijd? Ik weet zelf van de Kenpeitai af, de reageerders hier ook?

    • Jan A.Somers zegt:

     “wat een Nederlandse omroep met Trump heeft te maken? ” Gelukkig niets. Maar voor mij was het een vergelijken van systemen voor het reilen en zeilen van een samenleving., die altijd en over heel de democratische wereld ongeveer hetzelfde zijn. Republikeinse Partij is een vereniging met leden. Die kiezen intern een bestuur. Dat bestuur stelt een regeringsprogramma vast, met (na interne verkiezingen) Trump aan het hoofd. De Amerikaanse kiezers kiezen een meerderheid voor Trump met zijn programma. Die meerderheid krijgt de meeste invloed en zeggenschap over de programmering van het bestuur over de USA. Omroepverenigingen zijn verenigingen met leden. Die leden kiezen hun besturen. Die besturen stellen hun programma’s vast. Die programma’s worden niet door verkiezingen gekozen, maar door kijkcijfers. De meeste kijkcijfers leveren de meeste programmatijd op. En als het beschikbare geld minder wordt vallen de programma’s met de minste kijkcijfers af. Zo is Hillary Clinton afgevallen, er was maar plaats voor één president, zij kreeg de minste ‘kijk’cijfers. Andere Tijden zou niet helemaal afvallen, maar in omroeptijd worden gehalveerd. Had waarschijnlijk te lage kijkcijfers

    • Ron Geenen zegt:

     Sorry, maar nu begin ik toch wel hardop te lachen. Eerst wordt er een vergelijking getrokken tussen Nederland, dat slechts een deel is van Europa, met het land van de 50 staten. En nu wordt er leden groep van een omroep met de Republikeinse party van Trump vergeleken.
     Keep dreaming!

    • Loekie zegt:

     Misschien bingoeng hij.

    • Jan A.Somers zegt:

     Nog steeds niet begrepen. Laat maar zitten.

    • Ron Geenen zegt:

     Ik denk eerder dat de heer Somers het nooit zal begrijpen. Ieder lid mag mee stemmen om een bestuur te kiezen. En daarna beslist het bestuur. Net als in de politiek. De beloften van voor de verkiezingen, zijn meestal de verhoogde belastingen er na.

  • Arthur Olive zegt:

   @En als het beschikbare geld minder wordt vallen de programma’s met de minste kijkcijvers af.@
   Dat is volgens de wet van “supply and demand”.
   Het beschikbaar geld voor de minste kijkcijfers van de linkse media wordt echter niet minder omdat hun programma’s worden gesteund door 5 billionaires, George Soros, Michael Bloomberg, Warren Buffet, Pierre Omidyar en Tom Steyer.
   Fox News heeft meer kijkers dan alle linkse media tezamen..

   • Jan A.Somers zegt:

    “gesteund door 5 billionaires, George Soros, Michael Bloomberg, Warren Buffet, Pierre Omidyar en Tom Steyer.” Gelukkig niet in Nederland.

    • Arthur Olive zegt:

     @Gelukkig niet in Nederland@
     Was dat maar waar. George Soros is credited voor de refugee crisis in Europa met zijn “Open Society Foundation”. Op Google zijn er sites die het hierover hebben.
     Als men alleen de linkse Media volgt dan weet men hier niets van af.

    • Ron Geenen zegt:

     @Gelukkig niet in Nederland@

     Weet u wat er achter de schermen gebeurd?

    • Jan A. Somers zegt:

     Ik heb het over de publieke omroepverenigingen, niet over de omroepbedrijven. Als die illustere heren geld willen stoppen in die verenigingen kan dat misschien, daar worden dan overeenkomsten over gesloten, En een net bedankje. De Nederlandse staat heeft ook veel geld in mij gestoken. Heb ik overigens nooit voor bedankt. Mijn oudste kleindochter, voor de UU afgestudeerd in Malawi, werkt vanuit Wageningen voor ontwikkelingsfondsen van Warren Buffet voor Afrika. Ik geloof dat dat via fondsen van Bill Gates gaat. Elke maand zit ze daar voor een weekje.

 3. Boeroeng zegt:

  Regeerakkoord 2017 Rutte III
  https://www.historici.nl/regeerakkoord-bekend-wat-is-de-rol-van-geschiedenis/
  Monumenten, kunstwerken en archieven willen we beschermen en toegankelijk maken, ook met behulp van digitalisering.
  (…)
  We vinden het belangrijk de kennis over onze gedeelde geschiedenis, waarden en vrijheden te vergroten.

 4. Jan A.Somers zegt:

  Fokke en Sukke in NRC: Gaan de NPO hervormen. We moeten de jongere kijker beter bedienen. Mensen tussen de 40 en 50.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.