Vernieuwde website 15 aug herdenking

De website van de Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 is vernieuwd. Met een eerste concept van het programma van de komende nationale herdenking op 15 augustus in Den Haag. Met oa Geert Mak als spreker.
Het Indisch Herinneringscentrum  meldt een optreden van Wieteke van Dort met Wudstik .

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Vernieuwde website 15 aug herdenking

 1. Ron Geenen zegt:

  Sorry, maar wat voor iemand is die Wudstick. Is het een halve kerel of een halve meid?

 2. bert zegt:

  Wudstick ,echte naam Jermain van der Bogt afkomstig uit Nederlands /Moluks gezin ,geboren 1981,hij is een HIPHOP artiest ,tja dat is wat anders dan een makelaar Ron ,een HIPHOP artiest dost zich uit als een artiest met oorbelletjes ( Een artiest zonder oorbel is geen artiest ) moet hij zich soms kleden als een makelaar ? Zo extravagant vind ik hem niet ,niet zoals Tuan Bakpatat maar die voert ook een show op ,tja Ron jaren 50 /60 liggen ver achter ons .

  • Ron Geenen zegt:

   @oorbelletjes ( Een artiest zonder oorbel is geen artiest ) @

   Zeker in Nederland dan. Ik zit b.v. iedere donderdag tussen heel wat artiesten zonder decoraties.
   Bob Salempessy, van Molukse afkomst, is drummer. En Norman de Buck treed regelmatig als filmster in films op, o.a. met The Rock Dan Johnson. Er is hier een jonge Indorock groep, de zonen van de oude Rockers. Heb bij hun ook geen oorbellen en wat dies meer gezien. James Intveld met zijn Coutry muziek loopt ook niet met allerlei verfraaiingen rond. Misschien lopen hier ook van die figuren rond, maar heb ze nog niet ontmoet. Moeten die oorbellen bij jullie de lading dekken? Ik zie trouwens Wieteke van Dort niet zo er bij lopen. Misschien omdat ze wel iets presteert?

 3. Loekie zegt:

  Stijl, allure, vormen in acht nemen, passend voor de gelegenheid, representatief enz. zijn inderdaad begrippen uit een ver verleden. Tegenwoordig kan alles, moet alles. En alles wordt geaccepteerd. Sterker nog: moet geaccepteerd worden.
  Het oude is niet meer. Er zijn nog wel oudjes, maar het oude is niet meer. En als het oude er niet meer is en als organisatie wil je toch wat (behalve jezelf opheffen), dan moet je wel grabbelen in het moderne. resultaat is dat oudjes denken: er klopt iets niet.
  Bijvoorbeeld de omroepen KRO en NCRV. Als je de tijd hebt meegemaakt dat het inderdaad een Katholieke omroep was, een protestants-christelijke omroep en je beziet anno nu wat er van de K en van die C overgebleven is, dan is dat heel weinig tot niets. En als ze dan die K en C afschaffen, dan zou dat logisch en consequent zijn, maar dat gebeurt dan niet. Die K en die C hebben een heel andere betekenis gekregen, weg, ver weg van het oorspronkelijke idee. En dan raak je de kern, ook bij het Indische: in hoeverre mag op basis van het oude iets worden neergezet waarvan men weet, of in ieder geval mag vermoeden, dat dat nieuwe nooit de bedoeling was van degenen die die basis hebben gelegd.

 4. Jan A.Somers zegt:

  Ik vind het nog steeds jammer dat ik iedere keer moet aankijken tegen die nepKNILlers, die af en toe wat danspasjes maken. Waarom niet een erewacht van echte KNILlers? Daar hebben we er toch nog een paar van, heer Bo? En een handvol Ghurkha’s uit Engeland overvliegen is toch ook mogelijk? Rollator of rolstoel, toegestaan! Dat mijn bersiapbankje er nooit zal komen, daar berust ik in. Dat bestaande bankje onder de bomen zit wel zo lekker. Luisteren naar de wind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.