Ondersteun: Imagine, Indische Nederlanders

...
Erica Bürer:
De afgelopen 4 jaar heb ik samen met Inge Dümpel (1942), schrijfster geboren in Soerabaja, en Humphrey de la Croix (1957), historicus geboren in Modjokerto, gewerkt aan Imagine. Zowel in Nederland als in Florida, Amerika zijn wij op zoek gegaan naar Indische Nederlanders die hun verhaal en culturele gebruiken met ons wilden delen. Deze mensen namen ons mee op een diepgaande reis door hun leven, waarbij wij gefascineerd en ontroerd raakten over wat zij ons vertelden. En dit mag absoluut niet verloren gaan! Door onze unieke samenwerking kunnen we deze interviews verrijken met prachtig beeldmateriaal en gelijker tijd in de juiste historische context plaatsen.

Imagine mogelijk maken met jouw steun!
Alle interviews zijn gedaan, de historische stukken zijn geschreven en het beeldmateriaal is gemaakt en verzameld. Om dit tot leven te kunnen laten komen, willen een bookazine laten drukken. Dit is een tussenvorm van een boek en een magazine. Daarnaast willen we een klein gedeelte van het geld gebruiken om in augustus 2018 de bookazinelancering te doen. Help jij in onze missie om de Indische cultuur en de verhalen van de eerste generatie te waarborgen? Wij kunnen alle hulp gebruiken!

Doneren kan al vanaf € 10 en vanaf € 35 krijg je een gesigneerde pre-order van het bookazine thuisbezorgd met een authentiek Indisch recept van mijn schoonmoeder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Ondersteun: Imagine, Indische Nederlanders

 1. Loekie zegt:

  Gewoon site bouwen en alles in die site gieten. Goedkoper, vlugger en veel groter bereik.

  • Ron Geenen zegt:

   @Gewoon site bouwen @

   Dat is vlugger gezegd dan gedaan. Eerst een passende naam vinden, die nog niet in gebruik is en registreren. Dan zelf een site bouwen of een template kopen die je kan veranderen en aanpassen.
   Ook lid worden van een program, die de website kan beschermen. Een anti-malware en een Anti virus program beschermd alleen je computer en wat je binnen roept. Een website heeft een aparte bescherming nodig. Vooral vanwege de plugins, een soort apps.
   Heb een 6 maanden cursus via het internet gevolgd en pas na een jaar had ik mijn web lopen. En dat was pas het begin.

 2. Ron Geenen zegt:

  Kijk, kijk, de Amerindo krijgt interesse van uit Nederland. Mijn nicht Meity (Gerdie) Ungerer, haar moeder is een Geenen, en haar echtgenoot komen de maand augustus naar Nederland doorbrengen, o.a. om de jap vrouwenkampen bij Bronbeek te herdenken. Beiden zijn ze de 90 gepasseerd en Boudy Rijksschroeff gaat hun ook bezoeken om hun Padangs/Sawahlunto/Bangkinagkamp ervaringen voor het nagelacht vast te leggen.

 3. Wal Suparmo zegt:

  Hijk lijkt wel op Suharto?!

 4. Wal Suparmo zegt:

  Astrid Dumpel is gewezen stewardess van de GARUDA INDONEIA. Ook Irene Ungerer.Nog familie??

 5. Toby de Brouwer zegt:

  Gedeeld

  Outlook voor iOS downloaden ________________________________

  • Ron Geenen zegt:

   @Outlook voor iOS downloaden @
   En dan? Outlook is een email system.

   • Boeroeng zegt:

    Outlook voor iOS downloaden
    Dit stukje tekst zal wel meegekomen zijn door te reageren via smartphone of I-pad.
    Het kan uitgeschakeld worden, maar ja…. moet je wel weten hoe.

    • Ron Geenen zegt:

     @Dit stukje tekst zal wel meegekomen zijn door te reageren via smartphone of I-pad.@

     En computer krakers hopen daarop, want smartphones en I-pad zijn zeer slecht beschermd. De Blackberries hebben nogal tijd de beste bescherming.

 6. Tolol zegt:

  Ik weet niet of het iemand is opgevallen ( Zal wel niet ,want sommige schrijvers op dit blog hebben alleen oog voor hun eigen riedeltje ) maar de Indonesier en vooral de jeugd noemt zich gewoon Indo !! Ron Geenen signaleerde dit feit al eerder,nou nou dat verandert de zaak drastisch (!) ,dit (!) heb ik van dhr Mertens overgenomen ,van een “” Onbeduidend “” minderheid groep in Nederland ,zijn wij Indo,s plotseling de 4 e grootste groep ter wereld ,BUGA MAIN !! Kijk maar even mee op dit lijstje 1) De Chinezen ( Het zijn net konijnen ) 2) Mensen uit India ( Een gezin met 8 kinderen geldt als klein ) 3) De U.S.A. ( Met pak Olive maar zonder Ron Geenen ) en nummer 4 ?? Ja het staat er echt op 4 staan de Indo,s ,het schijnen er 260 miljoen te zijn ,heb net naar een vlog gekeken van een Indonesisch meisje ( Aduh cantik dese ) ,die zei keihard ,dat ze een orang Indo is ,ze leert ook ijverig Bahasa Belanda ,schijnt storm te lopen op die cursus .Het schijnt dat pak Silvraire Delhaye er als de kippen ( Ayam ayam ) bij is om deze grote groep onder de paraplu van Indo Platform 1 te plaatsen ,ja met 260 miljoen man/vrouw/kind achter zich ,kun je moeilijk nog volhouden dat hij geen background heeft .Nu wachten op de volgende zet van Indo Platform 2 ,mw Stein ,adviseer ik om die mensen uit India ,ook maar tot Indo te verklaren ,blijft ze in ieder geval met 1 miljard mensen Indo Platform 1 voor . .

  • Tolol zegt:

   Gisteren nog gesproken met Farukh uit India ,hij beschouwd zich als Indisch ,zo praat hij ook “” Wij Indischen “”

   • bokeller zegt:

    .Si Tolol,
    Heb je niet met Bert gesproken
    in plaats van siFarukh.

    siBo

   • Wal Suparmo zegt:

    Nevil en Kenneth da Silva praten ook over : “wij indischen”. Maar hun vader Charles de Silva praat over “ WE BRITISHERS” .Nevil en Kenneth zijn halfbroeders van Gaby Louwissen een Ballet Danceres en dochter van Marine pilot Louwissen vermist boven NG in WWII.

  • Boeroeng zegt:

   Het was mij al 16 jaar bekend dat de Indonesische jongeren de afkorting indo gebruiken voor Indonesiër.
   En in België noemt men mensen uit India …..Indisch

   • P.Lemon zegt:

    @ Indo en Indisch…..

    Jammer dat de begrippen uit het koloniaal verleden :Indo-Europeaan afgekort tot Indo en Indische Nederlander tot een indische jongen of Indisch meisje niet meer éénduidig zijn en een eigen leven zijn gaan leiden.
    Zou de indo-belanda (blasteran)zoals we bij de Indonesiër worden aangeduid niet in de groep eur-asians of Euraziatischen ter onderscheid maar Eur-indo’s moeten heten zoals in de VS de Amerindo.?

    • Arthur Olive zegt:

     Indischen hebben zichzelf Indo genoemd lang voordat er een Indonesie was. Voor de oorlog noemde de Pribumis zichzelf Javaan of Soendanees enz.
     Imitatie is de grootste vorm van vleierij als de Indonesier die naam voor zichzelf wil aannemen, alleen moeten ze mij niet Indo-Blanda noemen want dat ben ik niet. Ik zie mezelf ook niet als Amerindo maar gewoon Indo en ik blijf gewoon Indo, het is geen nationaliteit en heeft ook niets te maken met waar ik woon. Het is en begrip.

   • Jan A.Somers zegt:

    En demo, stufi, psych, info, uni, ga zo maar door. Maar indo-Europees hoeft geen Indo te zijn. Wat doen we met indolent? In de verhalen van Marco Polo gaat het over ‘in tribus Indiis’ als plaatsbepaling. Het Indië uit de middeleeuwen was echter onbepaald en strekte zich vanaf de Hoorn van Afrika onbegrensd oost- en zuidwaarts uit..

   • Jan A.Somers zegt:

    En demo, stufi, psych, info, uni, ga zo maar door. Maar indo-Europees hoeft geen Indo te zijn. Wat doen we met indolent? In de verhalen van Marco Polo gaat het over ‘in tribus Indiis’ als plaatsbepaling. Het Indië uit de middeleeuwen was echter onbepaald en strekte
    zich vanaf de Hoorn van Afrika onbegrensd oost- en zuidwaarts uit.

   • Ron Geenen zegt:

    @En in België noemt men mensen uit India …..Indisch@

    Maar wat weten die Belgen nu?

  • Loekie zegt:

   Wat dacht je van: Indische Oceaan…?!

  • Ron Geenen zegt:

   En een Indo, geboren in Amsterdam met de naam Jeff Keasberry, schrijft ook in het Indonesische tijdschrift “Amerindo”. Weet alleen of dit nog bestaat, want ik heb het al een poosje niet meer gezien.

 7. Tolol zegt:

  De jeugd gebruikt graag afkortingen en zeg nou zelf het woord Indo is cool and fast ! Zal Pak Olive ,daar in Californie wel vreemd in de oren klinken ,als ze hem uitmaken voor “” Cool and fast “” maar dit klinkt altijd nog beter dan “” Oud en afgedankt “” Als die Indonesische jongeren weet krijgen van die vlaggen van Pa Phefferkorn ,Indo vlag met Pentjak Silat symbolen ,zullen ze elkaar verdringen om ook zo,n vlag te bemachtigen .,Ja die mensen uit India noemen zichzelf ook Indisch ,zouden ze weet hebben van “” De Indische kwestie ?””

  • Arthur Olive zegt:

   @Zal Pak Olive, daar in Amerika wel vreemd in de oren klinken, als ze hem uitmaken voor “Cool and fast” maar dat klinkt altijd nog beter dan “oud en afgedankt”@

   Inderdaad, ik zie mezelf niet als “Cool” want cool ain’t so hot en wat “Fast” betreft, nee ik slenter liever figuurlijk en letterlijk, dat doe ik nu zelfs meer nou dat ik oud en afgedankt ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.