Het Indische DNA

We beginnen een langlopende serie over ons genetische erfgoed. In deze serie laten we IGV leden aan het woord die hun Indische DNA hebben laten testen, en we vragen ze naar hun ervaringen. Hoe zijn ze te werk gegaan? Wat heeft het opgeleverd?  IGV

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het Indische DNA

 1. Ron Geenen zegt:

  @welke onder meer wordt aangetroffen in Maleisië, de Filippijnen en Indonesië. Waarschijnlijk is haar moeder daarom Indonesisch.@

  Heb al jaren interesse in DNA, maar tot op heden zijn er geen DNA sporen die voor mij de Aziatische families kunnen bepalen. Persoonlijk wil ik weten welke stammen in Indonesie van invloed waren op mijn bestaan. Ik weet dat ik Indonesisch bloed heb, maar is het Moluks, NIas, Minang? Dat kan tot op heden niet bepaald worden.

  • P.Lemon zegt:

   @ Dat kan top heden niet bepaald worden…

   #Opgepikt uit een reactie op een blogverslag over uitgevoerde testen.

   ***Niet gehinderd door enige kennis, was ik in de veronderstelling dat ik conclusies kon trekken uit de testen die mijn vrouw en ik gedaan hadden, totdat mijn vrouw vertelde dat ze een TV programma had gezien, waarbij een eeneiige drieling allemaal een ander percentage Brits waren.
   Ik heb MyHeritage gebeld en mijn veronderstelling voorgelegd: Mijn vrouw is 20% Aziatisch. Zijn mijn 2 kinderen dan beide 10%? Volgens de mevrouw van de klantenservice, kon het in het extreme geval zijn dat het ene kind 0% Aziatisch is en de andere 20%. het ligt eraan welk deel van het DNA je hebt geërfd.
   Andersom geredeneerd, kan mijn vader misschien wel 10% Amerikaans zijn, terwijl ik 0% van Amerikaanse afkomst ben.
   De enige manier om er achter te komen is om mijn kinderen en (schoon) ouders ook een test te laten doen vertelde de mevrouw.
   Maar nu ik uw verhaal zo lees, denk ik dat ik dit maar laat zitten.
   En qua stamboom overeenkomsten heb ik ineens heel veel Amerikaanse familieleden. (Goh hoe zou dat toch komen.)
   https://blog.coret.org/2017/06/waar-komen-mijn-voorouders-volgens-mijn.html

   • Ron Geenen zegt:

    @En qua stamboom overeenkomsten heb ik ineens heel veel Amerikaanse familieleden. (Goh hoe zou dat toch komen.)@

    Dat klopt als een zwerende vinger. Er zijn wat dat betreft meer Amerikanen met de naam Chevalier dan vermoedelijk mijn familie groot is. Vermoedelijk heeft het DNA van een Indo ook weinig waarde.

  • Wal Suparmo zegt:

   Frapant met de z.g premitieve volkeren dat MINANG en NIAS mooie vrouwen hebben.Geen wonder dat onze totok voorvadern aan getrokken zijn. En geen homo’s zijn geworden wegens de regeling van de V0C dat geen Europese/Hollandse vrouwen naar de kolonien mogen megaan.

   • Jan A.Somers zegt:

    Uit mijn dissertatie: Op 26 februari 1621 werd besloten weesmeisjes te sturen die door de Compagnie “eerlyck ende wel onderhouden sullen werden”. Maar op 7 oktober 1623 schreef Carpentier dat Hollandse vrouwen niet konden aarden en ook veel te verdorven waren. Op 1 november 1632 hadden in Batavia de 1560 manlijke Nederlanders in dienst van de Compagnie, slechts 106 vrouwen en 64 kinderen. Bij de Nederlandse vrijburgers waren er naast 229 mannen, 260 vrouwen en 149 kinderen. Mac Leod 1927, I, 284-285, 336. Op een tentoonstelling in het NA waren er twee jaar geleden de originele namenlijsten van die door de VOC gestuurde vrouwen te zien. Achter zulke lijsten zit een hele geschiedenis verborgen.

 2. Loekie zegt:

  “Dag Pappa, ik ben Freddy, uw zoon.”
  Ik bedoel: als Pong de huisbel hoort, hij opent de deur en hij krijgt dit te horen van de voor hem vreemde man die op de stoep staat en die in zijn hand een enveloppe van een dna-bureau houdt, dan schrikt Pong natuurlijk even, helemaal als hij de stem van zijn vrouw hoort die vraagt: wie is daar Jong?.

 3. Wal Suparmo zegt:

  Zelf de mensen in Madacascar hebben Indonesishe DNA van de vrouwen van Makassar/Bugis die 500 jaar geleden met hun prauwen al daar naar toe zijn gegaaan.Gedeeltelijk in transit naar Mecca.Alle de Rajas’s van Malaysia hebben Indonesische DNA van MINANGKABAU of BUGIS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.