Nalatenschap met een vleugje Ketoembar

Ferdy Karto:
Vooral in de Nederlandse letteren kan niet voorbij worden gegaan aan de invloed van vele Indische schrijvers op de Nederlandse cultuur Er was enige reuring (want van opschudding kunnen we Indische Nederlanders nooit betichten) in de aanloop naar de 4 mei herdenking. Zou er ditmaal meer aandacht komen voor de mensen die in de voormalige Indische kolonie hebben geleden onder de bezetting? Het herdenken van slachtoffers van de politionele acties is blijkbaar nog een brug te ver, maar het herdenken van de Indische Nederlanders die geleden hebben onder de Japanse overheersing is inmiddels geoorloofd. Waarom deze groep herdenken? Een beschouwing vanuit literair oogpunt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nalatenschap met een vleugje Ketoembar

  1. Guardiaangel zegt:

    De Bersiap periode en de fouten die de Nederlandse regering heeft gemaakt door toe te geven aan de VN en waardoor Luns 380 graden maakten is een pijnlijke zaak voor de overheid. Het liefst nooit meer aan herinneren en zand erover. Nee zo gemakkelijk komen ze er niet mee weg, maar de tijd zal het leren.

  2. ROBERT zegt:

    De Bersiaptijd en de slachtoffers van de smadelijke en lafhartige moordpartijen zijn niet belangrijk genoeg om te worden herdacht? En what about de “hartelijke ontvangst” in Nederland van de slachtoffers van de koloniale ethische politiek van Nederland in haar ex-kolonie in de Oost?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.