Lydia of Wanda ?


Ik heb hier een foto gemaakt beging 60 denkt men, in clubhuis De Brug in de oranjeboomstraat in rotterdam ?
Wie kan mij zeggen wie deze dame is?
M vr. gr.
Aad

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Lydia of Wanda ?

 1. Boeroeng zegt:

  Volgens mij…….. Lydia Tuinenburg ?

  Lees meer

 2. Loekie zegt:

  In ieder geval geen Wanda. Zeer waarschijnlijk ook niet Lydia. Zij trad op met bands met redelijke instrumenten. Die drummer was waarschijnlijk nog aan het sparen voor een echt en compleet drumstel. En die gitaren zien er ook niet solide uit.

 3. Hans de Raaij zegt:

  Zeker geen Lydia en ook geen Wanda. Lydia trad op met The Goossens Brothers waar haar broer Charles in drumde. Wanda trad op met verschillende bandjes uit Den Haag. Was ook hawaiian danseres en zangeres bij haar vader george de Fretes met de Royal Hawaiian Minstriils.

 4. Arthur Olive zegt:

  Zou dit Wieneke (Wendy) den Hartog kunnen zijn?
  Wendy and the Gardenias.

 5. Loekie zegt:

  Wendy zingt beter en mooier dan Lydia.
  Geplaatst in de context van toen was Lydia bijzonder en haar ‘Send me the pillow’ is nog steeds exemplarisch voor de Indorock-sfeer van toen. Maar luister je nu al haar platen af (verzameld op de CD ‘I can’t stop loving you’) dan is er in alle objectiviteit nogal wat af te dingen op haar vocale kwaliteiten. Maar dat geldt voor menig bandje van vroeger.

 6. Hans de Raaij zegt:

  Kan zijn. Wendy ( Wieneke den Hartog ) is van 1943 en zong regelmatig bij de band The Tarantulas in Shiedam. Later tot 1964 zangeres bij Electric Johnny and the Skyrockets uit Rotterdam. In 1964 naar Duitsland met de Gardinias. Maar er waren in die tijd veel indo tienermeisjes met zangtalent die acte de presense gaven.

  • e.m. zegt:

   @Maar er waren in die tijd veel indo tienermeisjes met zangtalent die acte de presense gaven.@

   — Eén van hen (kan helaas niet zo snel op haar naam komen, ma’af) kwam uit de omgeving van Gorinchem, was a rising star. Ze werd door Robbie van Leeuwen (ex-The Motions) gevraagd om bij zijn nieuwe band Shocking Blue te komen zingen, maar zij zag er van af. De rest is geschiedenis:

   In 1969/70 scoorde Shocking Blue met Mariska Veres als zangeres de million seller ‘Venus’. Ik weet niet of Mariska Veres ook Indo/Indisch is, maar ze had hiervoor ook bij een Indobandje(???) gezongen, meen ik.

 7. Hans de Raaij zegt:

  Mariska Veres was niet indisch. Vader was een Hongaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.