Nieuwe website Indische Genealogische Vereniging

De Indische Genealogische Vereniging heeft haar website grondig vernieuwd.
De aparte weblog Asal Oesoel is nu geïntegreerd in de site. Zie pagina DIN online.
Nieuw is  de webwinkel waar men IGV-publicaties kan  bestellen en direct betalen via IDEAL.  Zowel papieren uitgaves,  jaarboeken Indische Navorschers en Bronnenpublicaties,  alswel deze  in digitale bestanden.  Wat gemakkelijk is te doorzoeken met Acrobat Reader. Echter, de bronnenpublicaties 19, 20, 21 en nr 26 en 27 van 2018 zijn niet digitaal beschikbaar.  Nr 26 en 27 zijn wel te bestellen in gedrukte vorm.
Nieuwe adres van het forum .

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuwe website Indische Genealogische Vereniging

 1. Boeroeng zegt:

  Als je iets wilt bestellen in de webwinkel,
  Kies vooraf de gewenste bronnenpublicatie:
  https://igv.nl/bronnenpublicaties/
  Kies vooraf het gewenste jaarboek Indische Navorscher
  https://igv.nl/de-indische-navorscher/

  • Ron Geenen zegt:

   @Nieuw is de webwinkel waar men IGV-publicaties kan bestellen en direct betalen via IDEAL.@

   Wel eens afgevraagd, hoe iemand in het buitenland dat kan/mag doen? Wat is IDEAL? De web kent geen grenzen, maar de mens, die het beheerd, blijft er blijkbaar toch aan vasthouden.

   • Anoniem zegt:

    Gewoon geld in een enveloppe doen en opsturen, ook erg ideaal.

   • P.Lemon zegt:

    @wat is iDEAL ?

    Internetbankieren en andere manieren om online te betalen hebben acceptgiro’s vervangen. Denk aan iDEAL en PayPal waarmee je bijvoorbeeld in webshops kunt afrekenen. Welke online betaalmethodes zijn er allemaal?

    https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/online-betalen

    • Ron Geenen zegt:

     Bedankt heer Lemon. Na het artikel gelezen te hebben, kan ik iDEAL beter vergeten.
     Heb goede ervaring met PayPal via ebay als Amazon. Met Amazon ben ik nu wat voorzichtiger, daar ze tegenwoordig ook sales tax er boven op kunnen doen. Wist u dat er een verschil is tussen een Europese portemonnee en een Amerikaanse? De leren Europese heeft vaak een afsluitbaar vakje voor klein geld. De Amerikaanse niet, want die stoppen hun kleingeld los in hun broekzak.
     Heb via ebay een Italiaanse import gekocht. Heb trouwens erg goede ervaringen met winkels in New York. Altijd veel goedkoper en no charge on tax and shipping & handling.

   • Jan A. Somers zegt:

    IDEAL is alleen maar een veilige en snelle methode. Veilig doordat je je zelf niet aanmeldt op dat rekeningnummer, maar door de ontvanger op zijn rekeningnummer wordt gezet. Snel/makkelijk, want je hoeft dat lange IBANnummer niet te onthouden en in te tikken, de ontvanger heeft dat al voor je gedaan. Voor buitenlanders: IDEAL is gewoon opgebouwd rond een normaal rekeningnummer. Dat gewoon vanuit het buitenland rechtstreeks kan worden bereikt. Maar je moet het wel kennen. Gewoon een e-mailtje sturen om dat rekeningnummer te krijgen, en je kunt verder. Maar misschien staat dat nummer ook op hun website.

    • Ron Geenen zegt:

     @Het nadeel van iDEAL is dat je meestal vooraf betaalt en geen aankoopbescherming hebt. Wettelijk gezien mag een webwinkel geen volledige vooruitbetaling eisen. De webwinkel moet altijd een alternatief aanbieden waarmee je na ontvangst van je bestelling kunt betalen.@

     Dat is een goed nadeel. Zeker voor iemand uit het buitenland. Geef mij maar PayPal. Bij hun 100% garantie dat je je geld terug krijgt bij een foutieve transactie. Daarbij houdt PayPal mijn geld vast totdat ik mijn bestelling heb ontvangen. Dan wordt de verkoper betaald.

 2. Wal Suparmo zegt:

  Thomas Kirkpatrick Bernard , geboren 1891 te Makassar was een zoon van Charles Bernard en Annie Purvis. Annie was geboren in 1870 te Batavia, dochter van Thomas Purvis. Thomas en zijn ouders William Purvis en Cornelia Louisa In’t Veld ( Calcutta) waren niet geboren in Indië, maar wel Cornelia’s moeder
  Anna Francina Carels (1776) en haar moeder, een Padangse vrouw. (foto Catharina, zus van Cornelia)
  (meer over plaatje rechts)
  Nog familie van Ron Geenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.