17 april Demonstratie Indische kwestie in Amsterdam

De demonstratie Indische kwestie op 17 april gaat door.
Niet in Den Haag, waar de gemeente allerlei beperkingen en voorwaarden had, maar men wijkt uit naar Amsterdam.

Foto boven van stille tocht 2013 in Den Haag ©Nelly&dchts . Meer foto’s

Bron

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen, Indische kwesties. Bookmark de permalink .

20 reacties op 17 april Demonstratie Indische kwestie in Amsterdam

 1. Loekie zegt:

  Dag Peg, je vindt het vast leuk om van mij te horen, daarom hier een paar puntjes:
  de Dam, altijd vol met toeristen, dagjesmensen, mimespelers en enkele verdwaalde Amsterdammers. Dat is dus het decor. Vanaf dat decor wil je een boodschap overbrengen. Mag ik vragen: aan wie? De toeristen ontgaat het volkomen, de dagjesmensen lopen na vijf minuten door en de verdwaalde Amsterdammer wil zijn stad terug. Dan zijn er wat Indische mensen, maar da’s preken voor eigen parochie. En verder? Ik bedoel: bij wie of wat precies deponeer jij je grieven?
  En dan wat anders: ik houd het bepaald niet voor onmogelijk dat enkele beroepsactivisten van allochtone komaf zich op enige wijze solidair willen verklaren met de happening. Het is immers Amsterdam. Wat ga je dan doen?
  Dag.

  • Bert zegt:

   Den Haag heeft wel de naam weduwe van Indie te zijn maar qua aantallen telt Amsterdam de meeste Indo,s en je zegt wel die toeristen ontgaat het volkomen ,misschien snappen ze het niet helemaal maar ze gaan wel kijken idem dito de Amsterdammer ( van nature nieuwsgierig ) en inderdaad de vele allochtonen gaan er ook nieuwsgierig om heen staan ,dus volle bak om dat groepje activisten ! Ja het is de DAM !!! Een ook al nieuwsgierige journalist ,die toevallig voorbij loopt denkt dan “” He een grote demonstratie !”” Dus grote koppen in de krant ,goed gezien Peggy de Dam is duizendmaal beter dan die stille Haagse laantjes !! ..p.s ook even Sylvana Simons bellen ( die op 21 maart gemeente raadslid is/gaat worden ) Sylvana is nooit te beroerd om een gekleurde medemens te helpen .

   • Hans Boers zegt:

    @ Bert…… Sylvana is nooit te beroerd om een gekleurde medemens te helpen …

    Vraag me af of Sylvana überhaupt bekend is met de Indo/Indische gemeenschap/ etc of zou Sylvana hen dan betitelen onder de noemer Indonesisch (zoals zo vaal gebeurt door andere “onwetenden”. 😛

    Fijne dag Bert. Zonnetje schijnt hier volop op mijn lombok plantjes. 🙂

   • Arthur Olive zegt:

    “Den Haag heeft wel de naam weduwe van Indie te zijn…..”.
    Als Indie het moederland was en Nederland het vaderland is dan is Den Haag (Nederland)de weduwnaar van Indie en niet de weduwe want het is Indie die er niet meer is.

   • Bert zegt:

    @Peggy Stein : Op de Dam moeten er natuurlijk ook wel borden met Engelse tekst staan b.v Shame to you Dutch Gouverment of zo iets ( of het goed Engels is weet ik niet ) maar een toerist begrijpt het meteen .( hoop ik )

   • Ron Geenen zegt:

    @Den Haag heeft wel de naam weduwe van Indie te zijn maar qua aantallen telt Amsterdam de meeste Indo,s @

    Kan je dat aantonen?

   • W.Sternfeld zegt:

    Denk niet dat Sylvana Simons de juiste persoon is. Iemand met een groot EGO kan NOOIT de Indische Gemeenschap vertegenwoordigen .. ondersteunen. Denk inderdaad niet dat zij op de hoogte is van wat de Indische mensen hebben doorstaan net als vele Indische mensen van de 2e en 3e generatie.

    • Bert zegt:

     Geachte heer /Dame Sternfeld ; Bent u weleens een politicus met een klein ego tegengekomen ? Ze hebben allemaal een groot ego ! Vergis u niet in Sylvana ,ze is zeer strijdlustig en weet 1000% meer over die Indische kwestie dan het gemiddelde Kamerlid maar o.k ik weet waar de schoen wringt ,Sylvana is politiek Links ,terwijl Indisch Platform 2 zijn /haar heil zoekt op Rechts ( PVV) is hun goed recht tidak apa apa ! Toch hoop ik op een goede opkomst vooral ook door het vele werk door IP 2 verricht .

  • Jan A. Somers zegt:

   Laat me nou eens een keer een beetje tevreden zijn met een reactie van Hr/Mw. Loekie! In Amsterdam schijnen stadsgidsen elkaar door te seinen dat er weer eens een demonstratie is. Meteen met je horde toeristen erop af, apies kijken. Misschien ramt de ME er weer eens lustig op los, dat wordt dan ramptoerisme. Zoiets hoort nu eenmaal bij Amsterdam. Amsterdammers weten niet beter.

   • Bert de Suri-Indo zegt:

    @Pak Somers :Ach misschien heeft u gelijk maare Amsterdam is nooit saai ! Dat zijn die deftige Haagse lanen wel .En in Amsterdam krijgt de PVV geen poot aan de grond .In Den Haag wel .Hidup kota ibu Amsterdam !! ( Heb net 100 mensen ge-e-maild en gebeld gaan allemaal Sylvana stemmen Hidup Sylvana !

  • Peggy Stein zegt:

   Haha @Loekie, we gaan het zien ok. Ik ben er niet bang voor. Thumbs up! Amsterdam is ‘hometown’ dus we hebben er zin in. Nu de anderen nog die zichzelf niet graag in het diepe gooien: de grootste valkuil is de valkuilschepper die met een kritische noot langs de zijlijn blijft staan en al zegevierend alles tracht af te breken onder het motto ‘ik heb het toch gezegd’. Doe mee en overstijg je/uzelf. groetjes en tot de 17e Peg(gy!). Peg slechts voor intimi 🙂 Waar kennen we elkaar toch van.

   • Loekie zegt:

    Even terzijde: het is op dit moment nog niet zeker of Sylvana in de Amsterdamse gemeenteraad komt, maar voor het geval dat: gisteren zei ze op tv dat ze in ieder geval een begin wil maken met het dekoloniseren van de publieke ruimte. Dus zoiets als het neerhalen van standbeelden, monumenten, straatnamen enz die herinneren aan de koloniale tijd, een andere naam voor de Coentunnel en nog wat van die aardigheidjes. Als je straks toch op de Dam staat, vraag dan hoe de dekolonisatiedrang zich verhoudt tot de wensen en eisen van die groep die zich altijd loyaal heeft getoond aan het koloniale gezag.
    Dag Peg,

    • Jan A. Somers zegt:

     Moet op de Dam die urn uit Indië ook weg? Dat waren toch kolonialen? En op 4 mei het ‘alle slachtoffers’? Daar zitten nogal wat kolonialen tussen! En in Den Haag het Nationaal Indisch Monument? Puur kolonialisme! Bronbeek? Het IHC?

    • Peggy Stein zegt:

     @Loekie, ‘even terzijde’ en alles wat erna komt is een vorm om de volgende obstakel op te werpen. Frustratie? Veel plezier in het verdere debat met de een of de andere of je/uzelf en hopelijk tot de 17e want face-to-face met een introductie incl. volledige naam lijkt me de beste optie. Moet je wel durven dan he. Gegroet!

    • Bert de Suri-Indo zegt:

     Van die groep ( Indo,s) ,die zich altijd loyaal heeft getoond aan het koloniale gezag ,Tja Loekie ik weet niet of je het weet maar ook de Surinaamse bevolking was loyaal aan het koloniale gezag er was maar 1 groep die echt tegen het koloniale gezag vocht ( en won ) Dat waren de weggelopen slaven ,die een toevlucht in het bos zochten en daar stammen vormden ,om vandaar uit de plantages te overvallen Nederland kon die strijd niet winnen en gooide het op een akkoordje met die Marrons ( Bosnegers) +1780 .Daarna zijn er slechts enkele individuen geweest die ageerden tegen het Hollandse gezag ,de belangrijkste was Anton de Kom.Tijdens de 2 e wereldoorlog bezocht prinses Juliana “” De West”” en werd overal zeer enthousiast en gastvrij ontvangen .De Surinaamse bevolking was er zeer en zeer voor om de Joden in 1938/39 gastvrij onderdak te geven ,helaas hield gouverneur Kielstra ( ex Knil ) dat tegen,had hij dat niet gedaan ,dan hadden veel meer Joden de dodendans ontsprongen ,er waren toen ook al veel Oostenrijkse en Duitse Joden in Suriname .Trouwens Simons is een Joodse naam net als Davids en Fernandez .

 2. Boeroeng zegt:

  partijprogramma Bij1 , pagina 8, hoofdstuk 2, punt 3

  Klik om toegang te krijgen tot BIJ1_partijprogramma_06.pdf

  De overheid maakt officiële excuses voor ons slavernijverleden en de koloniale bezettingen en er komt een ruimhartige genoegdoening voor slachtoffers van Nederlands oorlogsgeweld en mensen die zijn benadeeld als gevolg van de Indische Kwestie.

 3. Bert zegt:

  @Hans Boers : Die lombok plantjes pas medio mei buiten zetten hoor ,ik heb zelf een 15 jaar oude Madamme Jeannete boompje ,zet ik ook 15 mei of zo buiten ,verleden jaar meer dan 200 pepers van af gehaald ,het is eigenlijk geen madame J maar het neefje er van de Adjuma uit Suriname.Wat betreft Sylvana ( heb net op haar gestemd ) zij is heel goed bekend met de Indische gemeenschap en weet ook van de hoed en de rand i.z. die Indische kwestie.Sylvana is uit Suriname ,daar is de derde grote bevolking groep ,de Javanen in het Sranang Tongo ,Japanesie maar in de jaren 50 en 60 had je daar ook een grote groep Indo,s,in het Sranang Tongo ,Indo,s genoemd ,dus je ziet de meeste Surinamers kennen het verschil wel .Nou poekoel terus Hans .

 4. Boeroeng zegt:  Deze foto is overgenomen van de Stichting Japanse Ereschulden .
  Oorspronkelijk stond er Japan op het spandoek. Ik ben wat gaan rommelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.