22 mrt interview Yvonne Keuls

Interview Yvonne Keuls
Donderdag 22 maart Vanaf 19.00 uur Toegang: Gratis
Op donderdagavond 22 maart interviewt Vilan de Loo om 19.00 uur Yvonne Keuls over haar nieuwe boek Zoals ik jou ken, ken jij mij bij Van Stockum Boekverkopers Den Haag. Een prachtig, ontroerend relaas van de diepe vriendschap tussen de twee grote Nederlandse auteurs Yvonne Keuls en Hella Haasse.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

2 reacties op 22 mrt interview Yvonne Keuls

 1. e.m. zegt:

  “” Om uit elkaar te groeien, moet je elkaar eerst na staan. Schrijfster Yvonne Keuls (86) was ruim veertig jaar bevriend met Hella Haasse. Ze schreef een boek over hun wederzijdse trouw én onbegrip. ‘Hella is mij altijd blijven bellen, maar ik was koppig.’ “”

  https://www.trouw.nl/cultuur/schrijfster-yvonne-keuls-echte-vriendschap-is-altijd-een-krachtmeting-~addc2be0/

  • Ron Geenen zegt:

   @Ze werden allebei geboren in Batavia, Hella Haasse in 1918, Yvonne Keuls dertien jaar later. De twee families kenden elkaar, Hella was bevriend met Greetje, de oudste zus van Keuls. Maar omdat hun moeder half Javaans was, moest Hella van haar ouders de vriendschap met Greetje verbreken. “Hella’s ouders waren Hollanders en keken op de Indo’s neer”, zegt Keuls.
   “Dat was het koloniale racisme.” Haasse voelde zich haar leven lang aangetrokken tot Nederlands-Indië, het decor van haar beroemde roman ‘Oeroeg’. Ze ging later in Den Haag vaak bij de moeder van Keuls op visite. “Ze zei: jouw moeder is even niet meer jouw moeder, ze is ons Indisch erfgoed.”@

   Zeer typisch!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.