Donoren reageren massaal op oproep voor zieke Oscar (23)

Oscar met zijn vader Michiel in 2016. © Privefoto

AD: Bij de stamceldatabank van Stichting Matchis zijn de afgelopen vier dagen duizenden aanmeldingen binnengekomen. De mogelijke donateurs geven gehoor aan de oproep voor een geschikte stamceldonor voor leukemiepatiënt Oscar Westbroek (23) uit Amersfoort.
,,We krijgen veel telefoontjes van mensen van Nederlands-Indische (of Aziatische) afkomst die zich specifiek willen aanmelden voor een stamceldonatie aan Oscar, maar expliciet aanmelden voor één persoon kan niet. Je wordt opgenomen in de databank en dan blijkt of er een match is. Dat kan met Oscar zijn, maar dus ook met iemand anders”,

Zie dit topic en andere archieftopics

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Donoren reageren massaal op oproep voor zieke Oscar (23)

 1. Boeroeng zegt:

  Nadat zijn familie vorige week opnieuw een oproep deed, hebben al meer dan 7000 nieuwe stamceldonoren zich aangemeld.
  (….)
  We kunnen niet anders
  Vorige week vertelde zijn moeder Marie Jose Westbroek dat Oscar in het ziekenhuis lag met 40 graden koorts. Vandaag liet ze weten het heel fijn te vinden dat er zoveel aandacht is voor de situatie voor haar zoon. “Ik hoop echt dat er iemand tussenzit”, zegt ze. “Alles wat kan helpen om iemand te vinden, doen we.”
  Als er nu geen goede donor wordt gevonden, krijgt Oscar waarschijnlijk een transplantatie van een donor die voor 75 procent een match is. “De kans dat deze cellen dan worden afgestoten is groot, maar we kunnen niet anders.”
  ——————————————————————-
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/massale-steun-voor-oscar-na-oproep-voor-indische-stamceldonor-we-zetten-alles-op-alles

 2. Boeroeng zegt:

  Annemijn Modderman, die een kwart Indisch is, heeft zich ook aangemeld. “Ik kreeg het nieuws over Oscar doorgestuurd van vriendinnen. Toen ik zijn verhaal las, dacht ik gelijk: als ik hem kan helpen, moet ik dit doen.”
  https://www.lindanieuws.nl/nieuws/interview/annemijn-stamceldonor-oscar-leukemie/

  RTL-nieuws 7 maart 19.30 op 8.30 minuten
  https://www.rtl.nl/video/771fffcc-b91f-37ce-944e-cb5749c8960d/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.