Indisch buffet in Eetcafé De Leyens , Zoetermeer

In Eetcafé De Leyens in het seniorencomplex aan de Gondelkade 33 is op woensdag 21 februari een Indische avond, met een buffet en live muziek verzorgd door de ‘Tropical Sound’. Het wijkrestaurant is open vanaf 17:00 uur en vanaf 17:30 uur staat het eten klaar. De kosten bedragen 14,95 euro per persoon. Reserveren kan door […] Zoetermeers Dagblad

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Indisch buffet in Eetcafé De Leyens , Zoetermeer

 1. Ron Geenen zegt:

  Heb op de website rond gekeken. Zag op de menu lijst o.a. “een bamiblok”. Kan iemand mij vertellen wat dat is? Daarbij staat ook pindasaus. Moet ik dat zien als een combinatie met het bamiblok?

  • Bert . zegt:

   Tja Ron ,bamiblok met pindasaus is Haute-Cuisine Ollandaise ,heb die foto,s van die Indische avond 2016 gezien ,geen 1 Indo te bekennen ,oh ja 2 maar die werken in de dapur,verder zijn het natuurlijk leuke prijzen ,heel betaalbaar,waar ik me verder over verbaas ( nog steeds) is dat je op die foto,s ziet dat bijna iedereen rijst met vork en mes eet .

   • Ron Geenen zegt:

    @waar ik me verder over verbaas ( nog steeds) is dat je op die foto,s ziet dat bijna iedereen rijst met vork en mes eet .@

    Het zelfde hier. Koopt men zelf bami goreng of nasi goreng dan krijg je zelf stokjes mee. Ik heb altijd in mijn binnenzak een set lepel, vork en mes bij me. En soms gebruik te pas mijn rechterhand ook, b.v. om te kluiven.

   • bokeller zegt:

    ’t Is niet vreemd zie onderstaand art.

    10. Ik eet graag pasta, vooral spaghetti en rijst.
    Mag je deze alleen met vork en lepel eten? Of ook met een mes?
    En áls je vork en lepel gebruikt, en de spaghetti met je lepel om je vork draait
    , moet je de spaghetti dan van de vork eten of mag dat ook van de lepel?

    Rijst is geen pasta.
    Rijst eet je met mes en vork.
    Spaghetti mag met mes en vork of met lepel en vork.
    Pasta wordt van de vork gegeten, niet van de lepel.

    http://www.beatrijs.com/vragen-over-tafelmanieren/

    Vragen over tafelmanieren – Moderne Manieren volgens …
    http://www.beatrijs.com

    Vragen aan Beatrijs over tafelmanieren, eerder verschenen in 2004 in het maandblad Zin. 1. Dit jaar wil ik echt afvallen. Thuis lukt het me prima om licht te koken en …

    stBo

    • Bert . zegt:

     Nou breekt mijn klomp ! Het staat er ECHT !!!!! Rijst eet je met vork en mes !!!!! Ik val helemaal flauw ,hebben mijn ouders ,grootouders en over grootouders het al die eeuwen verkeerd gedaan ! die tolols ,wat deden die mensen dan verkeerd ? ze aten met de hand ! Komt natuurlijk dat ze dat boek “” Goede manieren “” niet gelezen hebben ,die domoren !

    • Ron Geenen zegt:

     Heb diverse keren meegemaakt gedurende mijn makelaars periode. Onze broker baas nodigde onze na een paar flinke deals uit voor een lunch. Vaak Italiaans. Mijn gewoonte, in Italie In Riccione opgepikt, draai ik de spaghetti met de vork op mijn lepel rond en eet het met de lepel, die in mijn rechter hand is, op. Ik zie de Amerikanen wel eens toekijken, maar geen opmerkingen.
     De Amerikaan draait de vork de spaghetti op zijn bord in het rond. Immers ze eten altijd met een hand. De andere hand houden ze op hun schoot of been. Met stokjes eet ik niet; vind het armoe.

    • Jan A. Somers zegt:

     “draai ik de spaghetti met de vork op mijn lepel rond en eet het met de lepel” Juist, ja. En als bezoek de rijst eet met vork en mes is dat hun gewoonte, hebben ze van kinds af aan geleerd. Wie ben ik om ze terecht te wijzen?
     “mijn rechterhand ook, b.v. om te kluiven. Ja! Zelf doe ik dat met één hand, en een mes in de andere om het vlees van het bot te schrapen. Daar is verder de vingerkom voor waar Indo’s vaak geen raad mee weten. Ik heb er eentje gezien die er uit dronk.

    • e.m. zegt:

     @Ik heb er eentje gezien die er uit dronk.@

     — You made my day. 😀

     Ons gezin heeft eind 50-er jaren (v.d.v.e.) een wijle aan de ‘Nadorstweg’ te Middelburg gebivakkeerd . . .

    • bokeller zegt:

     .
     #### Daar is verder de vingerkom voor waar Indo’s vaak geen raad mee weten.
     Ik heb er eentje gezien die er uit dronk ####

     NL Need5Speed 29 jun 2015 11:16 +2

     Tja… Zo kan het ook:

     “Tijdens zijn bezoek aan Nederland (in 1900) werd Kruger door de twintigjarige koningin Wilhelmina op haar paleis ontvangen, waar hem een staatsiediner werd aangeboden.

     Daarbij zag de eenvoudige, onontwikkelde Boerenpresident een zilveren vingerkommetje voor een drinkbeker aan en zette het aan de mond.

     De hoge gasten aan het diner toonden zich diep geschokt
     over dit vergrijp tegen de etiquette.
     De lakeien wierpen elkaar veelbetekenende blikken toe,
     en onder de hovelingen klonk duidelijk hoorbaar gelach.

     Hetgeen Wilhelmina niet ontging.

     Met een vorstelijk gebaar schafte ze de overtreden etiquetteregel tijdelijk af,
     redde ze haar bejaarde gast uit de verlegenheid en
     beschaamde ze de gniffelaars:

     ze hief eveneens haar vingerkommetje op en dronk Paul Kruger daarmee toe.
     Het werd ineens doodstil – en
     alle andere gasten volgden het voorbeeld van de koningin.”
     siBo

    • Ron Geenen zegt:

     Het grote voordeel van wisselvallig slecht weer, wind en regen, enz is dat men er de hele dag over kan praten.

    • Jan A. Somers zegt:

     Vooral die mensen uit Indië. Die waren toch al aan het wachten.

  • Ron Geenen zegt:

   Dus een Hollandse massa product, waarbij de vierkante bamiblok wordt afgedekt met pindasaus.
   Geef mijn portie maar aan ficky

   • Bert . zegt:

    Oh ja ? weet je wat die Fikkie dan blaft ? Woef waf woef blaf ! Dat betekent “” Vreet die handel maar zelf op !”” Trouwens weet je hoe de tegenwoordige Rijsttafel er uit ziet ? Nou ik noem een paar gerechten : geen rijst meer maar patat ,Bami blok, Nasi blok ,Rendang kroket ,Frikandel pedis ,Bloemkool met pinda saus,die patat is uiteraard met pinda saus en mayonaise ( moet wel autenthiek blijven ) Slamat Makan !

    • Ron Geenen zegt:

     @Nou ik noem een paar gerechten : geen rijst meer maar patat ,Bami blok, Nasi blok ,Rendang kroket ,Frikandel pedis ,Bloemkool met pinda saus,die patat is uiteraard met pinda saus en mayonaise ( moet wel autenthiek blijven ) Slamat Makan !@

     Ben blij dat je het mij zo beschrijft. Nu weet ik zeker dat ik geen voet in NL meer zet.

    • Boeroeng zegt:

     Ron…. dit is onzin van je. Je hebt een hekel aan Nederland, daarom wil je niet naar Nederland gaan.
     En dat heeft niks te maken met eetgewoontes van de laatste 35 jaar in Nederland

    • Ron Geenen zegt:

     Bert, de waarheid schuilt in het midden. Inderdaad, ik heb een grondige hekel aan nat en koud weer. Ik vergeet nooit de februari maand in 1981. Vanaf einde januari heeft het 6 weken en 2 dagen achter elkaar geregend. Ik woonde in Zoetermeer. Ging met de trein naar den Haag en liep van het station naar Lummus Eng. Ik was iedere dag ellendig koud en kreeg toen een bloedhekel aan dat land. Daarnaast kon ik heel slecht tegen vervelende buren, o.a. als een blanda jongen een sneeuwbal door het raam bij ons naar binnen gooit. Ik naar buiten, greep dit tuig en verkocht hem een flinke draai om de oren. Kreeg de politie op het dak. Mocht niet iemand slaan. Wat een klootzakken. De eerste jaren in Gelderland waren ook niet bepaald om naar je familie te schrijven hoe prettig ik het had. Ik had mij toen al beloofd nooit meer mij te laten tegenhouden en ik wilde weg. Keek vooruit en in de toekomst. Waar ik woon, heb ik nog nooit van iemand last gehad. De ruimte en het klimaat hier, dat vindt je toch nergens. Plus alle ingredienten voor de Indische keuken is hier overal te vinden. Ca is een combinatie van de Indo; lekker warm en welvaart. Daarom ook nooit de behoefte gehad om terug te gaan.

    • Jan A. Somers zegt:

     ” een grondige hekel aan nat en koud weer” Nou die droogte en hitte van Californië, zonder afwisseling, is ook maar niks.
     “die beweerde dat de reden daarvan is omdat de bewoners van Amsterdam de bevroren grachten gebruiken voor hun dagelijks vervoer op de schaats.” Amsterdammers zijn dom volk, maar toch niet zo gek als die verslaggeefster.
     ” ik ben gestopt met auto rijden 25jaar geleden” Na mijn militair rijbewijs hebben we nooit een auto gehad, gewoon vergeten te kopen. Ik woonde op fietsafstand van mijn werk, en als ik voor mijn werk ergens naartoe moest zorgden zij dat ik er kwam. Ik was op mijn werk tenslotte geen chauffeur. Ik woon aan de rand van de binnenstad: twee supermarkten, drogist e.d. op vijf minuten lopen. Even de brug over, links de huisarts, rechts de apotheek en de Hortus Botanicus. Elke tien minuten een of meer bussen. Elk kwartier een trein. Naar ons huis in Zeeland een goede trein/busverbinding. Mijn Zeeuws meisje en ik hadden elk twee abonnementen met de daarbij horende vrije dagen. En als we veel te sjouwen hadden was er de Valystaxi, kost op dit moment 16 cent per km voor twee personen. Laten rijden, heb je tenminste de gelegenheid rustig om je heen te kijken, er is altijd wel wat te zien. Reizen is voor ons meer dan verplaatsing van A naar B.

    • Ron Geenen zegt:

     @Laten rijden, heb je tenminste de gelegenheid rustig om je heen te kijken, er is altijd wel wat te zien.@
     Ik kan uw keuze wel zien. Ik ken meer van die mensen. Mijn vrouw rijdt ook liever met mij mee, dan dat ze zelf moet rijden. Ik daarentegen heb blijkbaar weinig vertrouwen in een ander en heb voorkeur om het liefs alleen in mijn auto achter het stuur te zitten. Ik rijd nu een 60 jaar en geniet er nog altijd van.

    • Ron Geenen zegt:

     @Nou die droogte en hitte van Californië, zonder afwisseling, is ook maar niks.@

     Droogte en hitte zonder afwisseling?
     Vandaag is het 16C, blauwe hemel en een zacht briesje. U als Indo is dus ook meer blanda geworden. Daarom uw voorkeur voor de afwisseling. U mag hoor. Zo genieten wij allebei van ons leven.

    • e.m. zegt:

     @Reizen is voor ons meer dan verplaatsing van A naar B.@

     — Klinkt er onverwacht over de intercom: “Vanwege een aanrijding met een persoon, eindbestemming van deze trein. U kunt met bussen aan de achterzijde van het station verder reizen.” Ja, die aanrijding is natuurlijk erg. Maar toch, een uur langer onderweg en dan met een rammelende maag aankomen op een koud en tochtig overstapstation.

     Fata morgana!? Nee, er staat echt met karbouwenletters boven de ingang SMULLERS . . . Mensenlief, wat laten dan die twee bamischijven conform het plaatje van Pak Boeroeng zich dan goed smaken, zeg. Niks uren in de keuken, gewoon drie euro veertig neertellen, geen Indo die er naar kraait en zelf kun je er weer uren tegen. Heerlijk die seizoenswisselingen, zou ze voor geen goud (meer) willen missen. En in mijn beleving hoort sneeuw bij winter. Maar ja, daar maak ik meneer Somers weer niet blij mee.

     Oh, over seizoenen gesproken (negerzoenen mag niet meer;), terwijl ik het moet doen met Edward Gibbon’s ‘Verval en ondergang van het Romeinse Rijk’ en plaatjes van ‘Het Forum Romanum’ uit een Atrium cultuurgidsje, beweegt dochterlief zich op dit moment met een nichtje in Rome. Stuurde o.a. een foto door van de Villa Borghese Gardens en ik zag dat er al bomen in lentebloei(!) staan. Dat nakend lentegevoel bracht Trouwcolumnist Ephimenco voorbije zaterdag als volgt onder woorden:

     “””” Voelt u het ook, die krachtige onderstroom die vanuit je tenen langzaam omhoog slentert naar je onderbuik, je hart walsend bereikt en via een slagader uiteindelijk je hersenen in een zee van serotonine dompelt? Zo voelt een opkomend sentiment van onaangekondigd geluk. Het gebeurt bij mij elk jaar rond deze tijd als de tandeloze muil van de winter naar lucht begint te happen. Ik voel het dan in al mijn poriën: de lente is misschien nog maar een schim, maar ze dringt nu door in mijn geestesgesteldheid. Ik heb het natuurlijk gemakkelijk hier in Toscane,waar ik tot donderdag verblijf. Geen natte sneeuw en geen bevroren wegdek, maar een temperatuur met dubbele cijfers.””””

     En om tot slot toch nog even op bamischijven terug te komen. Ik weet wel iemand … dus niet aan het hondje van de brandweer voeren a.u.b. Oeps, hoe heet dat beesie ook alweer . . .

 2. Bert . zegt:

  @Boeroeng ,zie je volgens mij toch verkeerd ,Ron heeft geen hekel aan Nederland maar aan het Nederlandse weer ,hij schreef ooit eens in Oregon ( U.S.A ) wilde ik mij ook niet vestigen ,het regent er te veel ,trouwens hij en zijn vrouw wonen nu toch in het paradijs ? Kijk maar naar die plaatjes van Glendora ,ik ben stinkend jaloers als ik dat allemaal zie.( zeker nu met dat februari weer in Nederland het is koud ,winderig het ijzelt de hele dag en in de nachten vriest het als het kraakt .

  • Arthur Olive zegt:

   Heer Bert, u hoeft niet te wachten op uw dood om naar het paradijs te gaan, kom maar hier naar toe. Een Indo meer of minder maakt niet uit.
   Er is plenty of bier en uw koffie wordt gratis bijgevuld in de restaurants.
   U hoeft ook niet drie of vier hoog de trappen op naar een apartement met die lek waarover u het eerder had.
   Dat klein landje van u produceert echter wel de beste schaatsters.
   Wij hebben hier een verslaggeefster, Catie Couric, die beweerde dat de reden daarvan is omdat de bewoners van Amsterdam de bevroren grachten gebruiken voor hun dagelijks vervoer op de schaats.

   • Bert . zegt:

    @Pak Olive ,sorry dat ik laatst een beetje boos op u werd omdat u schreef Nederlanders eerst ,U schrijft nu er is plenty of bier en uw koffie wordt gratis bijgevuld ,koffie ? en dat bier dan wordt dat ook gratis bijgevuld ? Zo ja ben ik morgen nog daar waar u woont ,u heeft wel een goed geheugen wat dat lekkende dak van mij betreft ,dat dak lekt niet meer ,is het dan verholpen ? nee hoor dat dak is gewoon weggewaaid bij die laatste storm,ik zit nu zonder dak maar wel in mijn nette pak ! ja je bent en blijft een Indo moet er altijd netjes uitzien .Klagen bij de gemeente helpt niet “” U moet niet zeuren ,u heeft toch een huis ? “” …… IK weer “” Ja dat wel maar met dak is toch prettiger “” ..Nou die ambtenaar zuchtten “” tjonge jonge die Indo,s ook nooit tevreden hebben ze een huis willen ze ook nog een dak er op hebben ondankbare honden “” Ja wat die Catie Couric beweert is helemaal waar ,vooral in de zomer wordt er druk geschaatst op de Emsterdemse grechten .p.s let op ! Er is ook een hele grote Indische schaatser in aantocht ! Hij wordt nog beter dan Sven Kramer ! Zijn geheim ? Ik begin de dag met een bordje Nasi Goreng met veel tjabe rawit ! en ik schaats altijd naar mijn werk ook in de zomer ! groetjes pak Olive vanuit een koud en winderig Nederland .

 3. Bert . zegt:

  Tja Ron ,ik schreef wel dat ik stinkend jaloers ben op je ,dat je in dat mooie Glendora woont in California is ook zo maar ik vraag me af zou ik zelf in Glendora kunnen wonen ? Antwoord is denk ik ontkennend ,waarom ? als je in californie woont MOET je wel een auto hebben ,nou ja ik ben gestopt met auto rijden 25jaar geleden ,daar ik graag een biertje drink en auto rijden en alcohol gaat niet samen ,verder ligt in Californie alles ver uit elkaar ,hier bij mij in de buurt is alles bij elkaar bij voor beeld ,Supermarkt aan de overkant 5 meter lopen ,grote kledingzaak America To Day onder mij ,sleutelmaker ook onder mij ,Hema 10 meter lopen ,Turkse broodjeszaak ook al aan de overkant ,stomerij links van mij 8 meter lopen mijn stamcafe is wat moeilijker zeker 100 meter lopen vlak achter de grootste markt van Nederland mijn schaakclub is ook niet gampang zeker 500 meter lopen en binnenkort in juni de Metro op de markt 100 meter lopen ,natuurlijk reis ik gratis per O.V ,de trams 3,12 en 24 rijden om de 6 minuten ,ik weet nog goed dat pak Olive schreef dat ie 2 uur moest rijden om een goed Indonesisch restaurant te vinden in California ,nou hier bij mij in de buurt zijn er 20 binnen een straal van 500 meter .Mijn Amerikaans/Indische neef is helemaal lyrisch over mijn buurt ,je hebt hier echt geen auto nodig en alles maar dan ook alles is binnen loopafstand nou moet ik toegeven niet alle plaatsen in Nederland zijn zo ,je zal maar in Lelystad wonen of Almere of Zoetermeer nou ik wil er niet eens dood gevonden willen worden Kijk als ik geen biertjes zou drinken en wel een auto zou hebben zou ik zo in Glendora willen wonen want eerlijk is eerlijk Glendora is 10000x mooier dan de PIJP!!!

  • Ron Geenen zegt:

   Ja, ik heb je relaas gelezen en kan het van je standpunt wel zien. Alle voordelen hebben ook hun nadelen, zou Johan zeggen. Ligt er maar aan wat je gewend bent. Je hebt het wel nodig met het akelige weer in NL dat je alles dichtbij kan vinden. Het is een kwestie van aanpassen en iets vinden dat bij je aard past. Ik ben een auto liefhebber. Heb nooit centen er op bespaard. Zolang ik hier woont rijd ik de Duitse MB’s. Mijn vrouw rijd niet meer, maar kan geen afscheid nemen van haar Jaguar. Het verkeer geeft hier ook geen problemen. Wegen zijn breed en vele banen naast elkaar. Alleen tijdens de spits is het druk. Winkels voor mijn begrip zijn ook niet ver. Tussen de 1 en 3 km. De meeste zijn 7 dagen in de week open en sommige 24 uren van de dag.
   Over bier gesproken, toen ik nog zeeman bij van Ommeren was, hadden we aan boord altijd Oranje Boom bier. En vlak bij mij hier in Glendora is er een delicatessen zaak, die ook Export Oranje Boom verkoopt. In de garage heb ik o.a. een ijskast/wijnkoeler staan die altijd gevuld is met bier en wijn.
   Zelf mijn vrouw drinkt nu mijn bier.
   Het belangrijkste is toch dat je gelukkig bent in de omgeving waar je je bevindt/woont en leeft.
   Vooral na die ellendige jeugd die zowel mijn vrouw als ik in Indonesie en Nederland hebben
   gehad.
   Ik denk er wel eens aan, wat er van mij was terecht gekomen, als Nederland (Den Haag) hun zin hadden doorgedrukt en wij als verschoppeling in Indonesie waren achter gelaten. Was een goed idee om het huur huisje in Cideng te verkopen. Met die centen heeft mijn moeder zelf de ticket en reis naar Nederland betaald; voor haar en haar 4 kinderen. Zou nu eigenlijk graag die smoelen van de toenmalige regering, zoals Drees, Beel en Luns graag willen zien. Mijn moeder was toen slimmer dan dat zootje in Den Haag.

   • Bert . zegt:

    Ik denk er wel eens aan wat er van mij terecht gekomen was als ik als verschoppeling in Indonesie achter was gebleven ,tja kun je beter niet aan denken wordt je niet vrolijk van ,wat mw Brail betreft die porto kosten naar Indonesie zijn gigantisch hoog en geld sturen per post ken ook niet ,een pakje van 1kg kost 18 euro vervoerskosten misschien weet Boeroeng een slimmere manier via Francine ? om daar geld naar die mensen te sturen via stichting Max heb ik geen zin in want ja waar blijft je geld ? Als een Indo mij kan overtuigen dat die uang ook daadwerkelijk bij mw Brail terecht komt ben ik zijn/haar man !

    • bokeller zegt:

     Aha waar tref je nu zo’n verscheidenheid aan
     weer omstandigheden aan.
     Tevens de gezelligheid,
     wat blijft Nederland toch mooi.
     (effe na de reclame)

     siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.