Weer drie Indisch-Nijmeegse straatnamen; Batavia Noord

Batavia Noord en Zuid
De afgelopen maanden is in hoog tempo gebouwd aan de nieuwbouw in Batavia Noord, ook wel Koningsdaal Fase 10 genoemd. Hier komen eengezinswoningen, sociale woningbouw in appartementen en herenhuizen. Het hele nieuwbouwproject Batavia is succesvol en een plek om trots op te zijn, een nieuw stadsdeel dat de komende jaren nog mooier en aantrekkelijker zal worden.

Lees verder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Weer drie Indisch-Nijmeegse straatnamen; Batavia Noord

 1. Ron Geenen zegt:

  Zo te zien alleen rijtjes huizen en niet vrijstaand.

  • R. Bastiaans zegt:

   Vrijstaande woningen heb je alleen in Ca. Als je iedere fam. in Ned. in een vrijstaande woning zou onderbrengen is Ned. binnen de kortste tijd volgebouwd en is er geen groen (natuurlijk landschap) meer.

   • Ron Geenen zegt:

    @Vrijstaande woningen @

    Ik herinner me in de jaren 70 in Zoetermeer en Benthuizen toch heel wat nieuwe vrijstaande huizen/bungalows zien bouwen. Was druk bezig een te zoeken. Ben op Funda gaan kijken en zag toch ook aardig wat in de verkoop. Het probleem dat ik heb met bv een rijtjes koophuis, is dat je alleen de lucht in het huis bezit. De rest deel je met de andere eigenaren.

 2. Anoniem zegt:

  Uiteraard woont het gros van het Nederlandse volk in rijtjeshuizen of flats. Al dan niet nieuwbouw, gekocht of gewoon gehuurd.
  Al in 1972 kochten wij in Egmond -Binnen, een half uurtje rijden van Amsterdam door de Coentunnel een oude Noord Hollandse stolpboerderij. De afmetingen kan ik me nu niet meer voor de geest halen.Heb het pand helemaal laten verbouwen en moderniseren. Maar het grondstuk was 3.000 vierkante meter. Links en rechts waren bollenvelden met de huizen van de bollenboeren. Maar aan de overkant van de straat was nieuwbouw met eengezinshuizen met een weliswaar redelijke voor en achtertuin.
  Ik had aan de Westzijde vrij uitzicht op de duinen en optie op een stuk grond tot aan de rijksweg richting strand.
  Maar al vrij snel wilden ze op dat perceel ook rijtjeshuizen bouwen. Ik heb me laten uitkopen en als de bliksem gezocht naar vervangende woonruimte. In de randstad was er niet tegen een redelijk betaalbare prijs aan te komen. En de percelen waren vaak klein en niet vrij genoeg.

  Op de Veluwe zijn weer in geslaagd een oude Veluwse boerderij, nog in oorspronkelijke staat met open haard en zelfs nog bedsteden uit 1712 met ruim 5 hectare grond rondom te vinden die ons aanstond. Voor de goede orde 5 Ha is 50.000 vierkante meter. Een paar jaar later hebben we er nog 3,5 Ha aangrenzend bijgepacht. En de boerderij staat op een hoek met een provinciale doorgaande weg.
  Voorheen hadden er pachters in gewoond die totaal niets aan de woning en bijgebouwen hebben gedaan in de ruim 80 jaar dat ze er woonden.
  Het pand heeft kennelijk heel lang leeg gestaan omdat de vraagprijs te hoog was, vonden de dorpelingen. Maar het lag in die tijd op slechts 1 uur rijden van Amsterdam waar wij onze zaak hadden. Daarom hebben we ook vrij snel een dieselauto gekocht die je in die tijd alleen bij MB had. En bovendien gaf voor mij de doorslag dat er twee oprijlanen waren van elk ca. 100 meter. Ook was de vraagprijs blijkbaar niet te hoog want ik kon er financiering voor krijgen.
  Eén oprijlaan had zelf aan weerskanten ruim 40 Europese eiken en aan de perceelsgrens met de weg waar het aan lag zo’n 30 Amerikaanse eiken. Die eiken waren allemaal meer dan 100 jaar oud.
  Kortom de boel zo grondig mogelijk verbouwd en in de loop der tijd zelfs een heel nieuw huis gebouwd en ook twee grote paardenstallen van ca. 27×9 meter want als hobby hielden we pony’s en paarden.
  Waar ik maar mee wil zeggen dat je voor zoiets niet perse hoeft te emigreren want ook in SCal zal
  een riant huis op een groot perceel ook wel gefinancierd moeten kunnen worden en is dus niet voor iedereen weggelegd.

  • Ron Geenen zegt:

   @Huib: Ik weet zeker dat jij Anoniem bent, want ik ken je verhaal al een tijd. Vind het ook vreemd de reactie van de desbetreffende persoon, dat er geen vrijstaande woningen in Nl gebouwd werden.
   Heb ze zelf gezien toen ik er nog woonde. Ik ben zelf een persoon die niet graag woonruimte, muren en tuin deelt met buren. Het grote verschil tussen NL en CA is het weer. In NL had ik het altijd eerder koud dan een ander.
   Ook je schrijven betreffende de diesel auto is waar. Doordat ik gevaren heb met dieselmotoren heb ik hier in 1984 een mb 300sd gekocht. Heb het pas weggedaan in 2017 met bijna 500,000 km’ers er op. Door die car werd ik een liefhebber van dat duitse merk. Heb dan ook een 560SEC sport gekocht die ik na een 15 tal jaren heb ingeruild tegen een GLK350.

 3. Huib zegt:

  Anoniem is Huib

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.