Stageplaats gezocht

Goedemiddag,
Graag zouden wij ons willen voorstellen. Wij zijn Bridge to Better, een ANBI-stichting, en helpen ongedocumenteerde mensen bij vrijwillige terugkeer naar hun vaderland. In ons traject krijgen deelnemers training en coaching, waarna ze een kleine business op kunnen starten. Daarnaast zoeken we ook altijd stage plekken, zodat de deelnemers werkervaring kunnen opdoen en zich ontwikkelen op het vlak waar ze wat mee willen gaan doen als ze terug zijn.

Op dit moment hebben wij een Indonesische meneer in het traject, hij wil graag terug naar Indonesië om een bedrijfje opstarten om auto’s te pimpen of een klein boetiek beginnen. Hij heeft hier wat ervaring mee, maar hij wil heel graag nog veel meer bijleren. Vanuit het ons project heeft de overheid toestemming gegeven dat de deelnemers onbetaald stage mogen lopen, alleen is op dit moment de verzekering nog niet helemaal geregeld, hier zijn we nog mee bezig. Deze meneer spreekt geen Nederlands en ook maar een klein beetje Engels. Dit maakt het voor ons erg lastig om een stageplek te kunnen vinden, hij spreekt alleen Indonesisch. Vandaar dat ik jullie om hulp zou willen vragen.
Weten jullie eventueel een Indonesische garage of autoherstelbedrijf die deze meneer een stageplek zou kunnen geven? Of eventueel een Indonesische boetiek waar meneer zou kunnen stage lopen?
Hopelijk kunnen jullie deze meneer verder helpen. Met vriendelijke groeten,

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

35 reacties op Stageplaats gezocht

 1. Anoniem zegt:

  Als meneer geen verblijfsrecht heeft en Nederland moet verlaten, dan moet hij vertrekken, en niet pas wanneer hij een cursus of wat ook heeft afgerond.
  Als meneer terug is het land van herkomst en hij wenst in Nederland een opleiding te volgen, dan kan hij vergunning voor tijdelijk verblijf indienen met als doel: opleiding. Dan gaat alles volgens de regels.
  Maar wat waarschijnlijk gebeurd is: meneer is op een dag met visum in Nederland gekomen, visum verlopen, meneer bleef echter hier, kreeg een aanzegging Nederland te verlaten, verstopt zijn paspoort en zegt ongedocumenteerd te zijn en dus niet terug te kunnen naar zijn land. …Geloof je.

  • e.m. zegt:

   @Geloof je.@

   — Ja maar, ik zie zelf niet in waarom ik die meneer dan ongelijk zou moeten geven . . .

   Zie o.a. @ PLemon zegt: 23 januari 2018 om 12:49@ onder het topic “J.P. Coenschool verandert de naam”

  • Boeroeng zegt:

   Je kunt niet weten wat er gebeurd is.

  • Robert zegt:

   Laat hem eerst maar wat Nederlands of Engels leren,naar een tradeschool of ambachtsschool, zoals dat vroeger heette, gaan en een nuttige beroep leren en dan terug naar zijn land.

   • Ron Geenen zegt:

    @dan terug naar zijn land.@

    Nee, eerst in eigen land je vak leren. Tonen dat je beter bent dan de meesten. Dat kost veel moeite, maar als je slaagt, kan je overal terecht. Gewoon een goal zetten.

 2. P.Lemon zegt:

  In zijn woonplaats of nabije omgeving zullen er best auto schadeherstel bedrijven zijn maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er een specifiek bahasa of maleis sprekende eigenaar er de scepter voert. Of die moet uit het verleden een totok of indo achtergrond hebben. Misschien bij een Kwik_Fit?
  Zo uit het hoofd heeft Taman Indonesia in Kallenkote bij hun dierentuin een winkeltje in handwerkartiklen, kleding en snuisterijen uit de archipel.

  • Ron Geenen zegt:

   @In zijn woonplaats of nabije omgeving zullen er best auto schadeherstel bedrijven zijn maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er een specifiek bahasa of maleis sprekende eigenaar er de scepter voert. @

   Een vreemde manier van benaderen. Je leert eerst een taal en zeker een taal waarin je je toekomst mee gaat bepalen. Hier heeft in Glendora een jonge Indonesier dat ook gedaan en nu heeft hij een een-bay en one-man repair shop voor specifiek Japanse merken. Schat hem tussen de 30 en 40.

 3. Arthur Olive zegt:

  Bridge to Better is een ANBI stichting, dat betekent dus dat donaties aan hun belastingvrij zijn.
  Niet alleen de particulier maar ook het Rijk betaald hieraan mee dus want het is belasting geld dat het Rijk ontgaat.
  De werkgever mag deze mensen niet betalen.,dat betekent dus dat de laag betaalde Nederlander moet concureren met deze illegalen die kunnen leven van donaties.
  Waarom spandeerd “Bridge to Better” hun aandacht niet aan Nederlanders die graag geholpen willen worden met donaties terwijl ze wat leren. Nederlanders Eerst.

  • Boeroeng zegt:

   Arthur, je weet helemaal niet of de man illegaal in Nederland is.
   Het is discriminerend om alleen Nederlanders te helpen in dit soort scholingstrajecten.

   • Bert zegt:

    Doelstelling van Bridge to Better is dus ongedocumenteerden ,een betere scholing en training te geven zodat ze bij terugkeer in hun eigen vaderland een eigen kleine business kunnen starten .Nou dat vind ik een mooi initiatief ,valt me een beetje tegen van Pak Olive ,dat hij schrijft “” Nederlanders eerst”” Verder heb ik pak Olive hoog zitten maar dit is een kleine misstap .Er zijn in Amsterdam bossen illegale Indonesiers ,de politie jaagt niet echt op ze omdat ze geen crimineel verdrag vertonen maar ik ben het wel eens met Ron Geenen ,die Indonesiers komen slecht voorbereid naar Europa ,dat ze geen Nederlands kunnen spreken alla maar ze spreken ook geen moer Engels ,laat staan een andere taal..Wat is er loos met dat onderwijs in Indonesie ??

    • Ron Geenen zegt:

     Bert, dat doen Nederlanders ook vaak. Ik kijk hier graag naar o.a. de TV uitzending van “Ik Vertrek”
     Vaak is het een lachwekkend drama. Meestal beginnen ze iets als een camping of een soort pension/restaurant. Maar de taal van het land kennen ze niet. Hoe een property daar te kopen slaat kant nog wal. Alle kennis ontbreekt. Lopen blijkbaar met het idee rond, wat we in Nl kunnen, doen we daar ook eventjes. Een degelijke voorbereiding en kennis van het betreffende land ontbreekt.

    • Arthur Olive zegt:

     Heer Bert, u vindt het dus een mooi initiatief om illegalen die de wet breken door hun aanwezigheid in Nederland een opleiding te geven voordat ze good and ready zijn om vrijwillig terug te keren.
     Zou u het een mooi initiatief vinden als iemand bij u inbreekt om hem te helpen totdat hij vrijwillig uw apartement verlaat?
     I rest my case want ik ben niet opgewassen tegen (il)logic als dat.

   • Arthur Olive zegt:

    Boeroeng, “Bridge to Better” doet werk voor ongedocumenteerde mensen, dat zijn toch illegalen. Volgens mij is het discriminerend om geen Nederlanders te helpen in dit soort scholingstrajecten.

    • Boeroeng zegt:

     Misschien helpt die club ook Nederlanders. Geen idee.
     Maar wat jij voorstelde is persé niet buitenlanders te helpen.

    • Ron Geenen zegt:

     @ Volgens mij is het discriminerend om geen Nederlanders te helpen in dit soort scholingstrajecten.@

     Ik begrijp het ook niet meer. Mijn zus uit Berkel is 60 moet wel vrijwilligers werk verrichten aan buitenlanders, maar om haar te helpen met een baan doet geen mens. Zij is computer savvy en kan zelf websites ontwerpen. Is goed met Microsoft, enz. Wil zelf nog steeds aan de slag, maar sinds haar 56 jaar krijgt ze alleen nul kansen bij sollicitaties. Een soort omgekeerde wereld.

    • Arthur Olive zegt:

     Boeroeng, ik heb niets gerept over buitenlanders, ik had het over illegalen.
     Niet elke buitenlander is een illegaal er zijn vele buitenlanders die legaal in Nederland wonen.
     Bridge to Better heeft het ook niet over buitenlanders maar over ongedocumenteerde personen.

    • Bert zegt:

     Het verblijf in Nederland zonder geldige documenten is in Nederland NIET strafbaar ,Nederland werd in 2014 door het Europese Comite voor sociale zaken op de vingers getikt ,dat ze ongedocumenteerden zorg ( onderdak, voedsel ,medische zorg ) ontzegde tot ze echt uitgewezen worden hebben die mensen dus recht op alle zorg en daar hoort ook enige scholing bij .Het staat allemaal in de Europese rechten van de mens en die ongedocumenteerden zijn volgens mij ook mensen of zie ik dat verkeerd ?

    • Ron Geenen zegt:

     @Het verblijf in Nederland zonder geldige documenten is in Nederland NIET strafbaar @
     Waarom moet je dan een geldig paspoort hebben die ook nog aardig duur is?

    • Arthur Olive zegt:

     Heer Bert, net als met Boeroeng, wij schrijven langs elkaar heen.
     Ik heb niets geschreven over buitenlanders of over strafbaarheid van een illegaal in Nederland en ik heb illegalen mensen of personen genoemd.
     Ik geloof dat jullie niet goed lezen wat ik geschreven heb.
     Let me try again with different wording.
     Illegalen mogen niet werken voor betaling in Nederland dus als een illegaal een baantje krijgt aangeboden zonder betaling dan concureert hij met de arme Nederlanders op een oneerlijke manier. De illegaal en de werkgever worden hierdoor begunstigt maar het kost de belastingbetaler en degene die de illegaal met donaties betaalt.
     Meer hierover heb ik niet geschreven.
     By the way, als jullie illegalen ongedocumenteerden noemen dan kunnen jullie net zo goed ook drugdealers ongedocumenteerde Apothekers noemen.

    • e.m. zegt:

     Men kan tegen abortus zijn en illegalen, echter géén mens is illegaal op deez’ aardkloot. Zelfs een atheïst gelooft dat. Als er toch mensen die dat wel geloven, dan zijn ze in elk niet-gelovig. Tuurlijk mag dat laatste. Maar wat de Wet van Mozes daarover zegt, heb ik zo gauw niet paraat (zal meneer Somers blij om zijn;).

    • Arthur Olive zegt:

     Geen mens is illegaal, dat is zo, en daarom is het beter om te zeggen illegale immigranten.
     Ongedocumenteerden is ook niet correct want deze mensen hebben plenty of documents, alleen dat ze fals zijn.
     Wat abortus betreft, de wet van Mozes zecht, “Gij zult niet vermoorden”.

    • Arthur Olive zegt:

     Pak e.m., u hebt het wel eens eerder gehad over de wet van Mozes aangaande illegaale immigranten. In de bijbel worden de gelovigen aangezien als een sojourner, een pilgrim, een stranger.
     Juist omdat een dief je huis inbreekt en je pajamas aantrekt ben je nu voor een of andere reden verplicht om hem in jouw familie op te nemen is niet logisch en de bijbel heeft wat te zeggen over de toekomst van dieven en leugenaars.

    • e.m. zegt:

     Dag Pak Olive, ik ben niet zo Bijbelvast als u en pretendeer dan ook niet veel af te weten van pyjama’s, dieven en leugenaars. Maar Mozes zelf was natuurlijk een vreemdeling: 1. in Egypte; 2. in Midian en 3. de woestijn was ook niet bepaald ‘home sweet home’. Noemde hij één van zijn kinderen vanwege de vreemde omgeving niet “vreemdeling’ ?

     “”En wanneer een vreemdeling bij u in uw land als vreemdeling verkeren zal, gij zult hem niet verdrukken. De vreemdeling, die als vreemdeling bij u verkeert, zal onder u zijn als een inboorling van ulieden; gij zult hem liefhebben als uzelven; want gij zijt vreemdeling geweest in Egypteland;””

     In Nederland is gelukkig zowat alles, nah ja … bijna alles in wetten vervat. Wat grondrechten betreft, luidt Art. 2 van de Nederlandse Grondwet als volgt:

     1. De wet regelt wie Nederlander is.
     2. De wet regelt de toelating en uitzetting van vreemdelingen.***
     3. Uitlevering kan slechts geschieden krachtens verdrag. Verdere voorschriften omtrent uitlevering worden bij de wet gegeven.
     4. Ieder heeft het recht het land te verlaten, behoudens in de gevallen, bij de wet bepaald.

     — ***Hoeven er gode zij dank geen onderbuikgevoelens aan te pas te komen.

     Aangezien de meesten onder ons Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet wel uit hun hoofd kennen, tot slot Art.5 GW: Ieder heeft het recht verzoeken schriftelijk bij het bevoegd gezag in te dienen.

     Op het gevaar af Pak Olive, dat een vreemde snuiter (niet zijnde de webmaster;) mogelijk vindt dat wij eigenlijk zouden moeten verkassen naar het topic Indische Soos, gun ik u toch het laatste woord in deze.

     Al !

    • Loekie zegt:

     Doe alsof je thuis bent, zei de gastvrije gastheer tegen de gast.
     Zal ik doen, zei de gast.
     Gast naar boven, naar de keuken, de tuin, kijkt in kasten en laden, neemt wat geld uit het potje, vleit zich naast een huisgenote, neemt de auto, gaat achter de computer, begint te bellen, gaat koken enz.
     De gastheer krabde achter zijn oor en vroeg zich of hij een en ander toch wat anders had moeten formuleren.

    • Boeroeng zegt:

     Even kankeren op buitenlanders, Loekie ?
     Je vergeet dat jij zelf zo’n buitenlander ben in de ogen van inlanders.
     Of je ziet er blank uit…. dan heb je white privilege ( moderne term). dwz je wordt dan gelijk behandeld en men kankert minder op je

    • e.m. zegt:

     @ Loekie zegt: 24 januari 2018 om 11:43@

     — Uw bijdrage is mij in haar geheel niet helemaal duidelijk.

     Op het gevaar af, dat u mogelijk iets anders probeert over te brengen, staat het volgens de wet de gastheer geheel vrij te formuleren wat hij wil: “”Voor het openbaren van gedachten of gevoelens heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.””

     Daarbij blijft de zender verantwoordelijk voor de boodschap, niet de ontvanger.

    • Loekie zegt:

     “Even kankeren op buitenlanders, Loekie ?”
     Boeroeng Kerel, bewust of onbewust doe je steeds meer mee met de huidige koliek van de grachtengordel en medialand: de minst geringe zucht of het lichtste veertje wordt meteen geïnterpreteerd als racisme, afgeven op buitenlanders enz. Maakt niet uit, gaat wel weer over.
     Overigens: ik had het over gasten, niet over buitenlanders.

    • Boeroeng zegt:

     Loekie.
     Natuurlijk had je het over buitenlanders. Gewoon eerlijk toegeven.

    • Loekie zegt:

     Bedoel ik: die koliek houdt ook in dat de “rechtvaardigen” en “politiek correcten” even zullen zeggen wat anderen denken, wat anderen bedoelen, hoe anderen zijn. Hun veroordeling is de nieuwe wet. Zo van: ik zal zeggen wie jij bent!

 4. Bert zegt:

  Als je alleen in Nederland verblijft .als Nederlander heb je helemaal geen geldig paspoort nodig ,er zijn hele volksstammen die geen geldig paspoort hebben ( inderdaad erg duur) maar je moet wel een soort ID hebben om je te identificeren ( bij de bank of zo ) Een geldig paspoort heb je pas nodig als je naar het buitenland gaat.,Wat die Europese Comite voor sociale zaken betreft ,die had er al in de jaren 50/60 moeten zijn ,was de opvang voor die gerepatrieerden vast veel en veel beter geweest !!! Wat die klanten van “” Bridge to Better “” die worden echt wel uitgewezen maar in de tussentijd kunnen ze nog even profiteren van een kleine scholing is alleen maar goed voor hun kansen in hun eigen vaderland .

  • Ron Geenen zegt:

   En als ik het even mag omkeren:

   Diep, diep treurig !

   • Bert zegt:

    @Ron Geenen ,daar ben ik het nou voor 10000% mee eens Diep ,diep treurig ! Maar je ziet het die ongedocumenteerden hebben hun goede behandeling te danken aan een Europese commissie ,anders waren ze net als de Indo,s ook wel met een kluitje het riet ingestuurd .

 5. Bert zegt:

  @Pak Olive ha ha ha zo ken ik u weer ,drugsdealers zijn inderdaad ongedocumenteerde apothekers ,komt heel wat bij kijken en je moet veel kennis van chemie hebben .

 6. e.m. zegt:

  Bestaat er ook zoiets als legale illegalen atau illegale legalen ?

  Weer sjoemelen melkboeren met de cijfers

  Jan Kleinnijenhuis– 10:08, 23 januari 2018
  Opnieuw heeft het ministerie van landbouw fraude geconstateerd op melkveebedrijven. Door melkkoeien in de administratie op te nemen als jonge, niet-melkgevende dieren, doen boeren het voorkomen alsof zij minder mest produceren.

  Bij 45 bedrijven is fraude vastgesteld, maar het ministerie heeft vraagtekens bij de administratie van 7.700 bedrijven – bijna de helft van het totaal aantal melkveebedrijven.

  (il)legaal verder lezen:
  https://www.trouw.nl/groen/weer-sjoemelen-melkboeren-met-de-cijfers~ab260c8d/

  • Ron Geenen zegt:

   @Bij 45 bedrijven is fraude vastgesteld, maar het ministerie heeft vraagtekens bij de administratie van 7.700 bedrijven – bijna de helft van het totaal aantal melkveebedrijven.@

   Ik vermoed dat dit een illegaal verhaal is en hoort in de soos!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.