Samenwerking bij bescherming Nederlandse oorlogswrakken

denhelderactueel: Onderzoek door Nederlandse en Indonesische experts toonde aan dat de oorlogswrakken van Hr. Ms. De Ruyter (foto) en Hr. Ms. Java volledig zijn verdwenen, en dat Hr. Ms. Kortenaer grotendeels is verdwenen. Het is helaas niet mogelijk vast te stellen wie de schepen heeft geborgen. Indonesië en Nederland hebben afgesproken om nauw samen te werken om Nederlands maritiem erfgoed te behouden en te beschermen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Samenwerking bij bescherming Nederlandse oorlogswrakken

 1. Wal Suparmo zegt:

  De 2500 lijken van de Japanse soldaten wiens ransport schip is getorpedeerd waren door de Geallieerden en in de bodem van de BANGKA STRAAT liggen.Zijn hun namen opgeschreven in de JASSO KOENIE tempel.Samen met ongeveer 5 millioen namen van de andere Japanse helden van WWII.

 2. j.h.Crawfurd zegt:

  Deze fregatten kwamen vroeger geregeld in Hollandia; Omlo&de Boer zijn dan weer voorzien van het lekkere fruit.
  De Karel Doorman was twee keer aangemeerd, vanwege de spanningen, maar dat werd niet bekend gemaakt, wat logisch is.
  Mvg.Jos H Crawfurd.

 3. Jacques zegt:

  Waarom moeten deze wrakken op de bodem blijven liggen. Bergen en de lichamen die nog gevonden worden begraven op het land lijkt mij beter dan hebben de nabestaanden ook een plek om te bezoeken.

 4. Rene Pascal van Poorten zegt:

  De Nederlandse regering heeft zich weer mooi laten afschepen met een flutrapport van Indonesische kant. In de Telegraaf van maandag 22 januari 2018 staat dat de menselijke resten uit de Hr. Ms. de Ruijter in een kuil zijn gegooid op de Sukobegraafplaats. Het ijzer van de gezonken oorlogsschepen zijn voor hergebruik naar China verscheept. Het verbaast mij aan een kant niets. De Nederlandse regering weigert ook tot uitbetaling van achterstallig salaris van ambtenaren en soldaten uit Nederlands-Indie. Gewoon lekker wachten totdat die hele generatie de pijp uit is (sorry voor mijn bewoording), en dan praten we nergens meer over. J P Coen is een oorlogsmisdadiger en Michiel de Ruijter ook. De Indische Nederlanders hebben hun verdiende loon gehad in de Jappenkampen, Birmaspoorweg, en Bersiaptijd, omdat ze allemaal vuile gore sadistische achterbakse witte kolonialen waren. Lekker makkelijk toch? Ik ga steeds meer begrijpen waarom mijn Indische opa zo verbitterd en chagerijnig was over de Nederlandse overheid.

 5. Anoniem zegt:

  Elke beweging op aarde wordt van minuut tot minuut vastgelegd. Door de talloze satellieten in de ruimte. Dit is geen science fiction, dat is werkelijk zo. Al die beelden worden opgeslagen, vooral door de VS. Ofwel: beelden opvragen…?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.