Lunchcafé Kopi Susu in de wijk Lombok

lunchroom.nl: Inês is gedreven en heeft de kansen die zij heeft gekregen in Nederland met beide handen aanpakken. “Ik kom zelf uit Portugal, maar voel mij hier thuis. De cultuur past bij mij, net als de mensen. Op mijn manier wil ik een steentje bijdragen aan de samenleving, en dat doe ik hier in Kopi Susu. Er werken hier mensen die overspannen zijn geraakt, in een instelling zitten, jonge mensen die hun school niet af konden maken en ook vrijwilligers.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Lunchcafé Kopi Susu in de wijk Lombok

 1. Bert zegt:

  Zo te zien ,was die lunchroom vroeger een De Gruyter supermarkt ,kijk maar naar het tegeltjes tableau ,het is wel een lunchroom maar ze verkopen ook bier en speciaal biertjes heel pienter ,ik lees ook dat ze de enige lunchroom zijn in hun buurt ,nou moet je in mijn buurt komen ( De Pijp in Amsterdam ) het wemelt van de lunchrooms of coffee -corners of broodjes zaken .Bio kip ? Apa itu ? Is dat een kip zonder vlees ? of een kip die lekker het hele leven gescharreld heeft ? Wat een onzin benamingen ,echte scharrelkippen zijn er wel maar die worden vaak door particulieren gehouden of lopen bij sportvelden waar ze door de beheerder gevoed worden ,deze kippen worden niet opgegeten .

  • Ron Geenen zegt:

   @Bio kip ? Apa itu ? Is dat een kip zonder vlees ?@

   Ook zo’n verhaal. Je kan hier, net als bij jullie, witte eieren en bruine eieren kopen. Ook grote en zeer grote, vaak met een dubbele dooier. 12 grote witte eieren kosten $2.19. Bruine iets minder grote kosten per dozijn $3.49. Velen kiezen de bruine, want ze denken dat ze beter zijn. Bruine eieren komen van een bruine kip en witte van een witte kip. Daarbij krijgen de eieren een rating naar gelang de grote van de dooiers. A is voor normaal, AA is voor grote dooier. Ik heb dan niet over scharrel of vrijlopende kippen.

 2. PLemon zegt:

  Zou het sambal goreng tempeh zijn …op dat broodje?
  Zou zelf voor Kopi tubruk (toebroek) hebben gekozen…botsing van culturen😉

  *** Onze linzensoep is beroemd in de wijk, het broodje met Indische pittige tempeh is fantastisch ….
  Inês Vieira, de bedrijfsleidster van lunchcafé Kopi Susu, is juist voor deze naam gekozen vanwege de vermenging van culturen in de wijk met een Indonesische naam. Lombok 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.