100 jaar kiesrecht mannen

Historiek.net :
Op 12 december viert Nederland een politiek jubileum. Het is dan honderd jaar geleden dat het algemeen kiesrecht voor mannen werd ingevoerd.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op 100 jaar kiesrecht mannen

  1. Boeroeng zegt:

    Het Algemeen Kiesrecht voor mannen werd pas grootdeels realiteit op 27 december 1949, toen Nederland verklaarde dat Indonesische mannen geen Nederlands staatsburger meer waren. Pas per die dag had een meerderheid van volwassen mannen op Ned grondgebied het kiesrecht

  2. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

    Gelukkig lezen Pondaag c.s. niet bovenstaande anders hadden ze met hun colonail mindset best gelijk. Het is een louter een Nederlands-georienteerde geschiedkundige beschrijving . Dat had ik van koloniaal historiek.net verwacht.. Ned. Indie bestaat in hun blikvernauwing niet, noch geeneens als kolonie. Indonesische mannen waren nooit Nederlands Staatburgers, daarentegen wel Nederlands onderdaan oftewel vreemdeling in eigen land.

    Volksraad als bewijs van het democratisch gehalte van Ned. Indie aan te geven is hetzelfde als de Volksrepubliek Noord-Korea democratisch te noemen. Want wat anders betekent No taxation without representation of wat betekent one man, one vote?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.