Lintje voor Ine Stoltenborgh–Indorf


persbericht:
“Ine Stoltenborgh–Indorf onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau

Burgemeester Marriët Mittendorff van Heumen heeft op 12 november ons bestuurslid Ine Stoltenborgh-Indorf de onderscheiding opgespeld waarmee zij Lid in de Orde van Oranje Nassau is geworden. Aanleiding hiervoor zijn de inspanningen die ze jarenlang en onvermoeibaar heeft gepleegd om aandacht te vragen voor de positie van de Indische Nederlanders die in de jaren 1945-1965 vaak noodgedwongen vanuit Indonesië repatrieerden naar Nederland.
Ine Stoltenborgh was het een doorn in het oog dat de geschiedenis en in het bijzonder het lot van Indische Nederlanders tijdens de Japanse bezetting van Indië en in de jaren van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd 1945-1950, voor Nederlanders een blinde vlek was en is gebleven. Dat permanent vragen om aandacht voor achtergronden en geschiedenis van de Indische Nederlanders als integraal deel van de Nederlandse geschiedenis, heeft zij in Nijmegen en omstreken als geen ander gedaan. 12 november was ook de dag waarop zij haar 12,5-jarig jubileum als bestuurslid van Stichting IndoFILMcafé mocht beleven.
Samen met familie, vrienden en vele geïnteresseerden deed ze dat in de passende en juiste sfeer door met hen de film Buitenkampers te zien. Daarin vertelt ze zelf een duidelijk verhaal over hoe moeilijk Indische Nederlanders het hadden die buiten de Japanse interneringskampen waren gebleven. Met deze film en mede dank zij haar niet aflatende inspanningen heeft ze ook aandacht kunnen genereren voor Indische Nederlanders buiten de Japanse kampen. Een situatie die weinig tot geen aandacht kreeg omdat het verhaal van degenen in de interneringskampen vooral naar voren kwam.
Ine is een van de grondleggers van de jaarlijkse Indische herdenking in Nijmegen op 14 augustus en die in haar woonplaats Overasselt. Naast de specifiek Indisch gerichte activiteiten is Ine Stoltenborgh een actieve burger in haar woonplaats Overasselt. Het bestuur van Stichting PION feliciteert Ine met de welverdiende onderscheiding en prijst zich gelukkig haar als bestuurslid te mogen hebben.”

Namens bestuur van Stichting PION
Bij voorbaat dank voor aandacht hiervoor.
Met vriendelijke groeten,
Humphrey de la Croix, Bestuurslid Stichting PION

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.