Doe maar gewoon in Kallenkote!

Hij kan er denk ik wel om lachen, die plaatsnaam en dat herkend worden. Wij, Indo’s onder elkaar, delen verhalen op basis van wie wij kennen van de families om ons heen. Eigenlijk weten we nooit de naam van de woonplaats, maar komen we altijd aan. Zo start een gesprek vaak met: ‘Ohh ben jij er één van die tante, getrouwd die oom, die in Indonesië bij neef X om de hoek woonde. Ach, dan ken jij vast ook…’ En toch, toch heeft Ernst Jansz zijn nieuwe album en boek vernoemt naar de plaats waar hij is opgegroeid. Niet echt indo… maar ja hij is ook geboren in Amsterdam en zijn vader is Indisch.En mijn moeder is Indisch, wellicht is dat de reden dat ik nog steeds niet direct vertel dat ik uit Kallenkote kom. Of dat ons bedrijf in Kallenkote staat. Of dat mini Indonesië in de desa Kallenkote staat. Het liefst zeg ik: “Je weet toch wel, voorbij Zwolle, daar achter Steenwijk, vlakbij Havelte. Maar vanaf nu is het Kallenkote. Gewoon Kallenkote.De uitzending van het programma van 28 augustus ‘Allemaal Familie’ is te zien op npo.nl. Ernst Jansz treedt op 26 november op in Taman Indonesia, samen met Wouter Muller. Kaarten zijn verkrijgbaar via reserveringen@taman-indonesia.nl (€20,- in de voorverkoop). Het aansluitende Indonesische buffet is helaas al uitverkocht.steenwijkercourant

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.