Database RK-dopen Soerabaja

Krancher.com schrijft:
Doopregister 1811-1875
Omdat zo’n prachtige bron gedeeld moet worden en we vinden dat iedereen teruggevonden moet kunnen worden is Aïsha bezig om informatie uit de doopboeken in een database te zetten. Haar werk is nog niet nagekeken, ook niet door haarzelf. En het is nog lang niet af. Bovendien bevindt de database zich nog in een testfase. Toch zetten we hem al online, want wie weet staat er precies die persoon bij die door iemand gezocht wordt.

Momenteel zijn de namen uit de eerste doopboeken (t/m 1875) overgenomen met hierbij tenminste de ouders, geboortejaar en geboorteplaats (andere informatie op de akte komt later, dit leek haar belangrijker). De andere boeken zijn nog niet in een database verwerkt, maar de lijsten vindt u hier.

Om zeker te zijn van de informatie op een doopakte is het uiteraard nog steeds het beste om deze bij ons op te vragen.
Via het mailadres doopregister@krancher.com kunt u ons vragen om de betreffende doopakte(s) (o.v.v. naam en recordnummer) op te zoeken, te monteren en op te sturen. Het is een tijdrovend werkje, dus daar zijn wel kosten aan verbonden. We rekenen 4 euro verwerkingskosten per doopvermelding om zo de onkosten (een beetje) te kunnen dekken.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Database RK-dopen Soerabaja

  1. Jan A. Somers zegt:

    In de Katholieke kerk aan de voormalige Coenboulevard, nu Jl Polisi Istimewa, is het doopregister nog compleet, en in goede staat. Met al mijn gegevens. De koster wist nog een dienstrooster voor de misdienaars op te sporen. Prachtig je naam en die van familieleden aan de andere kant van de wereld terug te zien. Toen ik bij de administratie fotokopieën vroeg werd het meisje nogal verlegen, ze hadden geen kopieerapparaat. Maar ik heb wel keurige afschriften gekregen, met handtekening en tjaps. Dan laat je als dank toch het geld voor zo’n kopieerapparaat achter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.