Jos Verdonk mixt westerse met oosterse keuken

Jos Verdonk is dol op Indisch eten, maar ook de westerse keuken kan zijn goedkeuring wegdragen. Kortom, deze kookfanaat heeft een breed smaakpalet. Pas toen hij tegen de veertig liep, kwam zijn aanleg voor koken volledig tot ontwikkeling en sindsdien hebben al velen mogen profiteren van zijn culinaire kunsten. Roosendaalse Bode

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Jos Verdonk mixt westerse met oosterse keuken

 1. bokeller zegt:

  Tegenwoordig kan je het overal vinden.
  Gewoon een beetje ”pittig” is Indisch,
  een scheutje ”kokosmelk” is Indisch,
  een lekker kookluchtje is Indisch,
  o ja,een kwart van dit/dat is Indisch.
  https://www.fit.nl/recept/indische-bloemkool
  siBo

  • Ron Geenen zegt:

   @Gewoon een beetje ”pittig” is Indisch,@

   Gewoon een beetje knoeien en het is ook Indisch. Gooi er maar een pakje kruiden in.
   Over smaak valt niet te twisten, zegt de totok.

   • P.Lemon zegt:

    @ een beetje knoeien cq mixen, experimenteren, samensmelten, tjampoeren.

    doet denken aan …
    *** “Fusion, ook aangeduid als fusionkeuken, fusion cuisine of vergelijkbare termen, is een aanduiding voor een stijl van koken die elementen van verschillende culinaire stijlen, tradities en kooktechnieken combineert. De onderlinge beïnvloeding kan samenhangen met migratiestromen of met welbewust experimenteren.

    In het eerste geval is veelal sprake van door migranten “meegenomen” gerechten, die (al dan niet geleidelijk) aan de smaakvoorkeuren van het nieuwe woonland worden aangepast. De aan de Nederlandse smaak aangepaste Chinees-Indische keuken is hier een voorbeeld van, ( WIKI)

    • Ron Geenen zegt:

     @Fusion, ook aangeduid als fusionkeuken, fusion cuisine of vergelijkbare termen, is een aanduiding voor een stijl van koken die elementen van verschillende culinaire stijlen, tradities en kooktechnieken combineert. @

     Ja, dat ken ik. Vaak wordt dat woord “Fusion” gebruikt als een excuus van het niet weten hoe het hoort te koken en te smaken. Ook een vorm van interessant willen doen. Denken naam te maken met een nieuw of verbastert gerecht. Merk dat bij jonge, ook Indo koks. Hier in CA is een jonge kok, die ook vaak over Indo Fusion heeft. Van diverse kanten werd mij verteld, dat hij aan mensen gerechten vraagt en dan er mee experimenteert. Vervolgens laat hij anderen het proeven. Is het geslaagd, dan heeft hij een nieuw gerecht uitgevonden. Dit laatste is natuurlijk maar gedeeltelijk waar.

   • Jan A. Somers zegt:

    “zegt de totok.” Mijn Zeeuwse totok anders niet hoor. Kan lekker (Indisch) koken. En als ze toevallig iets niet in huis heeft kiest ze wat anders. Of even in de koelkast gegluurd wat of er op moet. Van Beb Vuyk geleerd. Gisteren gado gado (petjil, Oost-Java), want een stukje bloemkool moest op. Behalve de bloemkool, ook kort gekookte komkommer, restje boontjes, aangevuld met wat diepvriesboontjes. Petjil à la Delfsiènsis. Ze gooit niets weg.

    • Ron Geenen zegt:

     @Ze gooit niets weg@

     Dat kan ik alleen maar respecteren. Als je honger heb geleden, zoals mijn vrouw en ik is dat iets verschrikkelijks: Eten weggooien. Achter ons huis is een groot park, waar vaak BBQ parties door grote groepen mensen worden gehouden. Flessen fris drank, zakken met friet, broodjes en zelf eieren, nog in dozen, worden vaak weggegooid. Kan er slecht tegen, maar raak het niet aan. Sommige homeless hebben daar baat bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.