Indische Schrijfschool

Wat als uw levensverhaal verloren gaat?”Als wij ons verhaal niet vertellen, dan is het straks net of er nooit Indische mensen zijn geweest,” zei de man tegen mij. Daar kon  hij zich nu al boos over maken.  Een sterke persoonlijkheid. Ik bewonderde hem.   Indische Schrijfschool 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Indische Schrijfschool

 1. Ron Geenen zegt:

  Een goed idee om ouderen te stimuleren hun verhaal, misschien met hulp van eigen familie op te schrijven. Maar moet het nu werkelijk zoveel geld kosten? Wat is belangrijker het verhaal of het geld?

 2. Anoniem zegt:

  Ca 8€ per les incl btw … Valt wel mee. Je kunt iig thuis je eigen koppie kopi zette n , scheelt alweer in de kosten .☺

  • Ron Geenen zegt:

   @Ca 8€ per les incl btw … Valt wel mee. @

   Nogmaals, als die verhalen zo belangrijk zijn en niet mogen verloren gaan, moet het dan geld kosten? Niet mijn principe.

   • Loekie zegt:

    Een pakje sigaretten kost 6,70 euro.
    Half uurtje parkeren kost 3,90 euro.
    Hoezo duur voor een jaar cursus?

    • Ron Geenen zegt:

     Een pakje sigaretten? Wie rookt er nu nog? Ik in ieder geval niet en niemand in mijn omgeving. Je ken net zo lief wensen dat je kanker krijgt. En in de plaats Glendora, waar ik woon is parkeren altijd vrij. De enige die ik soms zie roken zijn Chinezen, Filippijnen en Indonesiers. Die staan dan buiten in de brandende zon, want ergens binnen of onder een afdak roken is ten strengste verboden.
     Maar u heeft gelijk, het is beter uw geld aan de cursus te betalen, dan je de kanker te roken en te sterven. Die optie en keuze heeft u.

 3. Ed de Vries zegt:

  Naam vergeten …..

 4. Jan A. Somers zegt:

  Waarom niet meedoen met:

  Dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950
  KITLV – NIMH – NIOD

  Levensverhaal-document

  Met het project Getuigen/Tijdgenoten willen de onderzoekers van het onderzoeksprogramma de verhalen en ervaringen van diegenen die de periode 1945-1950 in Indonesië hebben meegemaakt, of voor wie die periode via de ouders een belangrijke rol speelde, zoveel mogelijk meenemen.

  Dit Levensverhaal-document speelt een centrale rol in het verzamelen van die ervaringen. We vragen u daarom het ‘Levensverhaal-document’ zo uitgebreid mogelijk en met zoveel mogelijk herinneringen, anekdotes en ervaringen in te vullen.

  Alle Levensverhaal-documenten worden bij elkaar gebracht en aan de onderzoekers van het onderzoeksprogramma Dekolonisatie, geweld en oorlog in Indonesië, 1945-1950 ter beschikking gesteld. Na afloop van het programma wordt het Levensverhaal-document onderdeel van de collectie van het NIOD ten behoeve van toekomstig onderzoek. Als u dat wilt kan uw levensverhaal ook gedeeld worden met anderen in (online) publicaties.

  Naar aanleiding van uw Levensverhaal-document kan er contact worden opgenomen voor een aanvullend interview. Bijvoorbeeld als er sprake is van nieuwe informatie in relatie tot het onderzoeksprogramma.

  Het Levensverhaal-document bestaat uit verschillende delen: 1) biografische gegevens, 2) kort cv Nederlands-Indië/Indonesië, 3) familiegegevens, en 4) een open ruimte om uw persoonlijke levensverhaal op te schrijven.

  Vanzelfsprekend wordt uw Levensverhaal-document zorgvuldig behandeld. Vanwege de privacywetgeving hebben we uw expliciete toestemming nodig om de informatie die u deelt via het Levensverhaal-document te kunnen gebruiken. Voor opname in de collectie en publicatie volgen wij de privacywetgeving.

  Mocht u nog vragen hebben over het invullen van dit Levensverhaal-document, neemt u dan contact op met het project Getuigen/Tijdgenoten: 020-5233859, bereikbaar maandag t/m donderdag.
  Als het invullen van dit Levensverhaal-document herinneringen bij u heeft los gemaakt waar u met iemand over wil praten dan kunt u contact opnemen met Stichting Pelita: 088-3305111. Ook zou uw levensverhaal tot vragen kunnen leiden bij uw kinderen of kleinkinderen, speciaal voor hen is er het Aanpreekpunt Naoorlogse Generaties, zij kunnen bellen met: 088-3305150

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.