2,3, sept Pasar Botanische tuin Delft

Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

8 reacties op 2,3, sept Pasar Botanische tuin Delft

 1. Jan A. Somers zegt:

  Ik wil er wel naar toe, is bij mij om de hoek. Moet wel mooi weer zijn, het zal in de open lucht zijn. Die botanische tuin heeft op zichzelf al een link met Indië!

 2. Arthur Olive zegt:

  Die botanische tuin heeft op zichzelf al een link met Indie.

  Voor hun die een fan van Indische planten zijn is er een planten nursery in Florida die ook bestellingen aanneemt uit Nederland.
  Ik heb verschillende planten van hun gekocht en ze zijn goed aangekomen.
  Hier het volgende site voor de liefhebbers.
  https://www.toptropicals com

  • Bert zegt:

   Dat is het voordeel van het lezen van Indisch4ever ,je pikt allerlei tips op ,zo nam ik afgelopen week lijn 1 van het Binnenhof naar Delft onnodig om te zeggen dat ik nog nooit in Delft was geweest.Prachtstad ! zat een biertje te drinken op een terras ernaast zat een Indisch restaurant ,de terraskelner was ook Indisch ,dat volk zie je overal,ik had uitzicht op een heel oude toren iets uit +1300 of zo dacht ik,maar wat er voor lag verbaasde mij helemaal een werkelijk schitterend stadhuis met een gigantisch plein en ertegen over de Nieuwe kerk met de grafkelders van de Oranjes .Effe een kaartje gekocht vroeg de caissiere “” Wilt u ook de toren beklimmen ?”” Ik keek haar even aan en zei toen “” Wat denkt u ,ik heb net 10 biertjes op ! “” Ze moest wel lachen “” Nee doet u dat dan maar niet “” Zeker voor herhaling vatbaar zo,n bezoek aan Delft !

   • Jan A. Somers zegt:

    Mooi zo. Alleen moet u niet naar de mening over Delft van onze kruisridder vragen. Die raakt dan niet uitgepraat. Maar ja, hij is ook gepensioneerd en heeft veel tijd om boos te zijn. (wij trouwens ook, soms tot grote stress van onze kepala kampong).
    Zelf doen we vanuit Delft een keer per jaar rondje Binnenhof: Met lijn 1, uitstappen Kneuterdijk, over Lange Voorhout, waar vaak een beeldententoonstelling is, Plein, waar altijd wel boze mensen demonstreren, Binnenhof met Marechaussee, boekhandel van Stockum, naar de halte Centrum, vanwaar weer terug naar Delft. Vanochtend zijn we, ook met lijn 1, naar Scheveningen geweest. Heen tot halte Keizerstraat, boulevard, en terug vanaf halte Zwarte Pad. Af et toe met lijn 1/16 naar Westbroekpark, Rosarium, Troelstramonument, Indisch Monument, naar de halte op de Scheveningse weg, met lijn 1 weer terug naar Delft. Oudjes moeten in beweging blijven wij noemen dat therapeutisch wandelen.

  • Jan A. Somers zegt:

   De botanische tuin van de TU had oorspronkelijk tot doel studenten, die voor een groot deel in Indië gingen werken, kennis te laten maken met vooral Indische cultuurgewassen, maar ook met allerlei andere tropische planten/bomen. Ook de indologenopleiding, die later verhuisde naar Leiden, maakte daar gebruik van. Ik heb er in mijn jonge jaren ook nog tentamen moeten doen in het herkennen van tropische houtsoorten. Nu is het een uitgebreid park, met mooie kassen, die voor een deel door vrijwilligers wordt gerund. Het is nu niet meer zo systematisch ingedeeld, maar als je zoekt vind je nog veel Indisch spul. De weersverwachting voor die dagen is niet zo best.

 3. Boeroeng zegt:

  Jan Somers mailt:
  Ja, als die pasar bij ons om de hoek is, ben je je afkomst wel verplicht tot een bezoekje. Gek, dat kleine gamelanensemble trof me nog het meest. Nostalgie! In Soerabaja waren de grote stadskampongs verdeeld over de hele stad, dus ook bij je om de hoek. Daar was wel eens een trouwtje. Mensen die het niet zo breed hadden en zich geen groot orkest konden veroorloven. Het was meestal zo’n kleine groep zoals hier, ter verwelkoming op de Pasar Botanica. Een klein repertoire, dat (heel virtuoos) continu werd herhaald. In mijn kinderlijk geheugen de hele avond door! Dat komt dan als herinnering boven drijven. Daarna uiteraard lemper en tjendol. En kijken naar de mensen, en luisteren naar het taaltje. Ik was dit jaar nog niet in de Hortus geweest. De grote bloei was natuurlijk voorbij, maar de grote groene groei zat er nog goed in. Mijn oudste dochter, herborist, wees me op de grote collectie gemberrassen, buiten, in volle pracht. En vanuit mijn kennis kon ik haar wijzen op de vijver waar de Victoria Regia was verdwenen en nu helemaal gewijd was aan het mangrovebos. Een studie-object van Civiele Techniek. Weer een goede dag gehad!

  • bokeller zegt:

   Pak Boeroeng,
   Jammer dat het geen duidelijke prent is van het Gamelanorkestleden
   want deze personen zijn specalisten van ‘tJavaanse Hofmuziek
   en treden regelmatig op en niet continu herhaald.

   http://gamelan.biz/gamelan%20site/aboutme.htm

   JOS JANSSEN, Arnhem 1953, Sonoloog, gendherspeler en geluidstechnicus studeerde Electronische- en computermuziek aan het Instituut voor Sonologie Rijks …
   siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.