Om te onthouden: 15 en 17 augustus


Klik op het plaatje om verder te lezen.

Dit bericht werd geplaatst in Gast Pikirans. Bookmark de permalink .

3 reacties op Om te onthouden: 15 en 17 augustus

  1. Wal Suparmo zegt:

    De exodus bestaande niet alleen uit ALLE AMBONESEN maar alleen uit NON Mohammadanen Ambnonesen( zo ook Timorezen, Menadonesen en Pranakan Chinezen_) Er zijn meer Mohammadanse Ambonesen dan Christenen (die pro Belanda zijn) De Mohaammmadanen in Indonesia zijn niet ANTI Belanda kololisten maar de GODDIENST die ze meebrachten.Alle opstanden warenb tegen de godsdient of voor PRIVE behoud vanb de SULTANS, RADJA’S enz.De eerste NATIONALE opstand in de form van een ALGEMEENE STAKING was door de communisten van Hans Sneevlied( PKI) in 1927.Een ander bewijs is dat trijdens de Japanse bezetting geen opstand was omdat de Jappaners geen godsdienst meebrachten ( de PETA en BANTEN opstand was heel anders).De Mohammaden zijn altijd doodbenbouwd voor CHRISTENISATIE.Voorbeeld, bij een opbouw van een KERK gebeurd er de grootse TEGENSTAND tot op dit ongenblik( in Bogor)…

  2. Bert zegt:

    Ah Pak Suparmo bedoelt Henk Sneevliet geboren 1883 ,ter dood gebracht door de Duitsers in 1942 communistisch revolutionair van de eerste orde,inderdaad hij had de voorloper van de PKI opgericht.Sneevliet werd door het Komintern naar China gestuurd om daar te helpen de communistische partij op te richten ,hij schoof Mao Zedong naar voren,later wendde hij zich af van Stalin .Sneevliet speelde ook een rol in de Spaanse burgeroorlog,druk baasje dus,hij was ook actief in de Amsterdamse politiek .In Amsterdam heb je Metrostation Sneevliet ,de Sneevlietweg en het Sneevlietpad gelukkig eert Amsterdam ook zijn communistische raadsleden. …… PKI=Partai Kommunis Indonesia .Komintern = samenwerkingsverband internationale communistische partijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.