TV première documentaire JAJI – Lotgenoten op TV West

Op 9 augustus 2017, is het precies 127 jaar geleden dat de eerste Javaanse contractarbeiders in Paramaribo (Suriname) aankwamen. De Haagse filmmaker Jeffrey Salimin maakte daarover de documentaire ‘JAJI – Lotgenoten’ waarin hij op zoek gaat naar wat is overgebleven van het gevoel van lotsverbondenheid dat sterk onder de eerste generatie Javaanse immigranten in Suriname leefde, het zogenaamde jaji-gevoel. De documentaire is volgende week te zien op TV West
De tv-première van Jaji is op TV West. De documentaire wordt in twee delen uitgezonden.
Zondag 30 juli, 13.00 uur (deel 1)
Zondag 6 augustus, 13.00 uur (deel 2)
De uitzendingen worden elk uur herhaald
Waterkant

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

6 reacties op TV première documentaire JAJI – Lotgenoten op TV West

  1. Wal Suparmo zegt:

    De Javaanse an Soendanesen die als contractarbeiders naar Suriname kwamen ,waren van de laatste klasse van de bevolking.Ook wat educatie betreft.Ze dachten dat Suriname een eiland was zo dicht al Sumatra of Borneo was,Maar na 28 dagen gevaren, in een vreemd land met vreemde bevoking aankwamen.Wisten ze pas dat ze verlakt waren.Ook door de ronselaars.

  2. Jan A. Somers zegt:

    Het viel mij op dat wel werd geprobeerd het Javaans in ere te houden, niet het Maleis. Eén mevrouw kon nog tot 5 tellen, daar hield het mee op. Sidji. loroh, teloe, papat, limoh. (vergeef me de fonetische schrijfwijze).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.