“Het gaat wel zijn gangetje bij de doodentram”

 Op 30 juli 1916 werd de 37-jarige kapitein J. Beets, employé van de Atjeh-tram, vermoord. Hij liet een vrouw en vier kinderen achter. De kranten schreven dat juist Beets zou hebben gezegd: “Zoo krijgen wij allen aan de Atjehtram onze beurt.”   “Het gaat wel zijn gangetje bij de doodentram”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op “Het gaat wel zijn gangetje bij de doodentram”

  1. Wal Suparmo zegt:

    De Mohammadanen hebben altijd geclaimed dat ze de numero uno zijn om de Hollanders uit Ned. Indie te verdriiven .Maar in feite zijn ze niet anti het kolonialisme maar wel anti een andere godsdienst ,en ik dit geval het Christelijke geloof is dat het kolonialisme die door de Hollanders mee brachten( het evangelie).Want ze zijn daar, voor tot nu toe altijd erg bang voor( bewijs: altjid heibel bij een oprichting van een KERK). NU is in Atjeh zidan ook geen kerken( of gesloten). Tijdens de Japanse berzetting was er geen opstand ,omdat de Jappaners geen godsdienst mee brachten.De Bantam en PETA opstand had een heel ander reden.De eerste NATIONALISTICHE opstand in de form van een grote algemeene staking bij de spoorwegen,was door de Communisten ( PKI door Henk Sneevliet opgericht in 1921 als eerste in Azie) in 1927.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.