Rendangkroket uit de muur

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Rendangkroket uit de muur

 1. Indorein zegt:

  En wat te denken dan van:
  een broodje babi pangang, een broodje foe jong hai, een broodje pomme (Surinaams) en weet ik veel wat voor andere broodjes waartussen een Oosters gerecht ligt, nou ja …….. gerecht?
  Troep met een voor de Blanda (en ook de Indo kesassar!) acceptabel “jasje”.
  ’t Is misschien leuk bedacht, maar voor mij: “niet te vreten!”

  In plaats van dit als HET TOPPUNT VAN INTEGRATIE te noemen, zou ik het meer betitelen als verkrachting van op zich respectabele gerechten uit de Oosterse keuken.

  • Jan A. Somers zegt:

   Ondernemersinitiatieven! Denk ook aan vruchtensalade met papajasmaak. Smaak!!! Meer niet! Met als maximale inhoud: Een lopende band waar een onderbetaalde allochtoon af en toe een klein papajaschilletje in het bakje moet gooien. Maar dat heet dan meteen: Bereid met papaja!

  • Loekie zegt:

   Wat dacht je van de stapels spekkoeken, lempers enz in toko’s op pasars enz. Allemaal machinaal in elkaar gedraaid.

  • totol zegt:

   Broodje Pomme bestaat niet,wel een broodje Pom ( Surinaams-Creools kippastei gerecht ) kan uitstekend op brood.Het is een Creoolse delicatesse ,helaas wordt het vaak bereid door de orang Tjina en niet door Creolen .Wat die Rendangkroket betreft ze zijn vast niet hun licht gaan opsteken bij de Hr van Geenen,jammer anders had het misschien nog een beetje gesmaakt.

   • Pierre de la Croix zegt:

    Ik dacht dat Pom een Hindoestaanse, c.q. Indiase oorsprong had. Ik moet er overigens niets van hebben: Kentang op brood met wat hete narigheid erbij. Maar goed, ieder z’n meug, zei de boer ……

    De Creoolse keuken is niet zo verfijnd en divers, dacht ik. No offense ….. maar het slavenverleden zal er wel mee te maken hebben. De slaven hadden weinig gelegenheid en middelen om eens lekker voor elkaar te kokkerellen.

    Enfin, heer Bert zal kunnen vertellen hoe het precies in elkaar zit.

    Mijn ervaring met Pom en Creools eten opgedaan op de jaarlijkse Surinamedag in mijn stadje. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, voor het snoepen kom ik altijd weer terecht bij de Javaantjes, alhoewel hun keuken in de diaspoara ook is afgedwaald van “the real thing”. Ik heb me laten vertellen dat de meeste Surinaamse Javaantjes stammen van Midden Java, uit de omgeving van Banjoemas.

    Pak Pierre

  • Ron Geenen zegt:

   Mijn moeder, een echte Padangse, die geweldig kon koken, maakte de randang (droog) en deed het in een stopfles. Als wij van school kwamen en honger hadden, mochten we een sneetje brood nemen en er wat van dit Sumatraanse gerecht er op doen. Heerlijk. Maar rendang kroket, kan me niet voorstellen. Wordt het vlees gemalen?

 2. Eric Neyndorff zegt:

  Ik heb van mijn ouders ( echte Indo’s) geleerd, dat je eerst moet proeven voordat je commentaar kan geven. Echte totok mentaliteit om iets de grond in te boren zonder gefundeerde mening. Als het bij de eerste hap niet lekker is, spuug je het in een servetje en deponeer je het hele geval in de vuilnis bak. Ook zei mijn vader (een wijs man) over smaak valt niet te twisten. Ik vindt het zo makkelijk om af te geven op andere smaken. Sorry maar het moest me even van het hart. Ik zal ook geen rendang-kroket proberen, maar ik probeer anderen in hun waarde te laten. Nu zal ik waarschijnlijk een hoop indo’s over me heen krijgen. ik zie wel hoe ik afgeschoten ga worden.

  • Eric Neyndorff zegt:

   Ik ga trouwens in oktober weer voor 2 maanden naar Indonesië en dan zal ik echt Indonesisch eten, misschien ook wel een rendangkroket? Want ook in Indonesië zijn ze bezig met buiten de gewone stramienen te gaan. Vernieuwende keuken is ook in Indonesië niet vreemd.

   • Tolol zegt:

    @Eric Neyndorff .Zit wat in wat u zegt maar ik zou toch oppassen voor de “” Krokettenlist”” Wat is dat nou weer ? Dat zal ik u uitleggen.Je prepareert een kroket thuis vult hem met allerlei rotzooi en flink wat Tjabe Rawits.ga dan naar een automatiek met niet al te veel toezicht ,haal er een kroket uit en stop je geprepareerde kroket erin sluit het venster en wacht maar af ,altijd bingo !

  • Ron Geenen zegt:

   Vraag: Kan u koken? Kan u rendang maken? Zo ja, welke rendang? Van Padang of Java?
   Rendang kroket is een soort rendang met als omhulsel aardappel puree?
   Het gaat mij allemaal iets te ver.

   • Tolol zegt:

    @Pak Ron ,In Nederland worden er 350 miljoen kroketten bereid per jaar elke Nederlander eet er 21 p.j Alle kroketten worden op de zelfde manier bereid.Het belangrijkste is de bouillon ,daar wordt het vlees in gedaan en daarna wordt het vlees er weer uitgehaald nu krijg je de goulash daarna wordt het vlees in stukjes gehakt en samen met de goulash gemalen in grote trommels,vervolgens krijgt het een paneerlaag en een eiwit mengsel er over heen gespoten ,voila daar heb je je kroket ! komt geen aardappel bij kijken.!

    • Ron Geenen zegt:

     @komt geen aardappel bij kijken.!@

     Indonesische Tokos maken hier “aardappel kroket”, d.i. gekruid gehakt omgeven met aardappel puree en dan gefrituurd. Het maaksel is van Javaanse aard, wat het heeft ook een wat zoete smaak.

   • Eric Neyndorff zegt:

    Ik kook niet zelf. Maar ik heb geleerd een gefundeerd oordeel ergens over te geven. En iets afschieten zonder het geprobeerd te hebben, is niet gefundeerd. Wat de tukang tani niet kent vreet hij niet, zei mijn vader ook wel. Ik vind rendang uit Padang erg lekker. Ik zal dan ook geen rendangkroket eten, maar ik onthoud me van negatief commentaar over iets dat een ander misschien wel lekker vind.

    • Ron Geenen zegt:

     @Ik kook niet zelf. @

     Heb zelf erg veel leren koken en van de besten. Daarnaast beschouw ik het als een hobby. Ik lees vooral vaak wanneer mensen hun recept aanbevelen, het woord authentiek.
     Authentiek is niet eetbaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.