Slachtoffer getuigt via Skype tegen Nederlandse staat

Indonesiër eist schadevergoeding van Nederland om foltering
Geplaatst op 7 juli 2017
De rechtbank in Den Haag hoort vandaag een 90-jarige Indonesiër die zegt dat hij in 1947 is gemarteld door Nederlandse militairen in het voormalig Nederlands-Indië. Hij eist 50.000 euro schadevergoeding van de staat.

Geplaatst op 10 juli
‘Meneer Yaseman heeft iets meer haar dan op de foto’s, zie ik’, zegt de rechter in de Haagse rechtbank een beetje verbaasd. De videocamera zoomt in. ‘Een Hollander heeft mij hier op mijn hoofd met een stuk hout geslagen’, maakt Yaseman duidelijk.

Foto en teksten is via Java Post

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Slachtoffer getuigt via Skype tegen Nederlandse staat

  1. PLemon zegt:

    Het zal wel niet anders aflopen dan in… (sneu dat Zegveld om reden van integriteit zich alleen voor de Indonesische ‘slachtoffers’ kan inzetten .Ontspringt de Indonesische of toch de Nederlandse overheid voor bv het bersiapgeweld de dans)

    ***Vrouwen werden verkracht. Onder hen Tremin.
    Voor wat haar toen is aangedaan is Nederland verantwoordelijk, oordeelde de rechtbank in Den Haag gisteren. De vrouw, destijds achttien jaar, krijgt een schadevergoeding van 7.500 euro. Advocate Liesbeth Zegveld had 50.000 geëist. Het is voor het eerst dat de rechter de Nederlandse Staat aansprakelijk stelt voor een verkrachting die heeft plaatsgevonden door Nederlandse militairen in voormalig Nederlands-Indië.
    https://www.nrc.nl/nieuws/2016/01/28/java-nederland-aansprakelijk-voor-verkrachting-tij-1585357-a1034823

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.