Indonesië actueel

** Jakarta loopt onder water: Indonesië op zoek naar nieuwe hoofdstad.
** Inmates escape Indonesian prison during floods,
** “It’s over for Indonesia’s tradition of moderation…
** IS actiever in Zuidoost-Azië. In Indonesië maken ze zich zorgen.
** Barack Obama opent in juli het Congres van de Indonesische Diaspora.
** Indonesië gaat eilanden tellen.
** Hockey als exportmiddel, van Rotterdam-Zuid naar Jakarta.
** 700,000-year-old elephant fossil found in Central Java

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indonesia actueel. Bookmark de permalink .

13 reacties op Indonesië actueel

 1. Wal Suparmo zegt:

  De Leider van de ISIS in Marawi( Filipiijnen) MAUTE heefr een Indonesische vrouw.ISIS wordt door 21 Mohamammaanse partijen/organisaties in Indonesia gesteunt en is heeft zjjn cellen in 16 plaatsen De regering kan er niet aan doen want de nieuwe ANTI TERRORISME WET wordt in het Parlement opzettelijk “bespeeld” en vetraagt.

  • Ron Geenen zegt:

   Dat kan allemaal wel waar zijn, maar de ISIS in de Filipijnen zijn in verhouding maar een kleine groep. De rest van de bevolking zijn allemaal katholieken. Daarnaast valt dat land onder Amerikaanse bescherming. Amerika zal beslist niet toestaan dat de moslims een voet in dat land krijgen.

 2. George zegt:

  Bandung zou de nieuwe hoofdstad kunnen worden; of Buitenzorg.

 3. Ron Geenen zegt:

  @Indonesië opzoek naar nieuwe hoofdstad”
  Ha, ha, heb het vorig jaar al op deze site voorspeld. Noemde Buitenzorg als mogelijke vervanging.
  Een nieuwe hoofdstad op een ander eiland is nog beter. Overbevolking op Java is dan opgelost.
  Nu alleen nog een plek vinden met een stabiele grond en mogelijke haven faciliteiten.
  Ben bang dat die plek pas over een jaar of tien onder constructie komt. Intussen zakt Jakarta 25 cm per jaar, in 10 jaar is dat nog eens 2 1/2 meter. Vervoer in de straten is per boot en pisang blad.

 4. Jan A. Somers zegt:

  Kort geleden was er een aardige bijdrage van prof. Kop (em. TU-Delft) in de NRC: Een groep Indonesische en Nederlandse ingenieurs is al heel lang bezig met het zoeken naar oplossingen voor Jakarta. Een afsluitdijk voor de baai van Jakarta werd afgewezen, de baai zou een vuilnisbelt worden. Een goede zeewering voor Jakarta zelf is wel gepland, maar is er nog steeds niet. Het grondgebied is wel administratief verdeeld in hoog gebied en laag gebied. In het lage gebied is voorzien in 40 polderdistricten, waarvan de helft is gerealiseerd. Maar dat werkte niet. In de afvoerkanalen werd volop gebouwd op palen die verstopt raakten met drijvend vuil. Ook de pompen raakten verstopt, zelfs de Archimedes vijzelpompen die toch heel wat aankunnen. En de bodemdaling in die gebieden bleef ook steeds voortgaan. Voornamelijk door diepe grondwateronttrekking voor koeling, zonder retourbemaling zoals in Nederland is voorgeschreven. Voorgesteld was een stuwmeer in de Tjitaroem, om in combinatie naast waterkracht ook water naar Jakarta te leiden voor de gewenste retourbemaling in het diepe grondwater. Bleek niet mogelijk. De Tjitaroem is sterk vervuild met afval van Bandoeng, dat stuwmeer zou een vuilnisbelt worden.
  Ondankbaar werk! Zonder een apart hoofdstuk waterbeheer in ’s landsfinanciën met een eigen begroting, is er geen politieke belangstelling, en gebeurt er dus niets.

  • Ron Geenen zegt:

   @Zonder een apart hoofdstuk waterbeheer in ‘s landsfinanciën met een eigen begroting, is er geen politieke belangstelling, en gebeurt er dus niets.@

   Nu begrijp ik ook waarom de families Chevalier van mijn moederskant allemaal in het zuidelijk en hoger gedeelte van Jakarta wonen. Anders wordt het een kwestie van zwemmen of verzuipen.
   Ben benieuwd of de hoge gebouwen recht omlaag blijven zakken of op een gegeven moment omvallen.

   • Jan A. Somers zegt:

    Onder het bewind van Daendels werd in Batavia in 1808 ook de huisvesting van het bestuur verplaatst naar het nieuwe, zuidelijker gelegen Weltevreden; de meer welgestelde bewoners van het ongezonde oude stadsdeel van Batavia waren sinds ca. 1730 al gaan wonen in die door haar ruime opzet minder ‘Hollands’ aandoende wijken.
    Of de zettingen verticaal of omvallend zijn is minder belangrijk dan onregelmatigheden in die zettingen. Daardoor treden er scheuren op die uiteindelijk kunnen leiden tot instorten. Dat is ook een groot probleem met beoordeling van schade door ‘mijnschade’. Heel veel oude gebouwen/huizen zijn minimaal gefundeerd. Vaak ‘op staal’. Door onregelmatige zettingen is al lang scheurvorming opgetreden. Welke schade is nu ontstaan door de slechte fundering of door de mijnbouw (incl. gas/oliewinning)? Met veel ruzie uiteraard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.