Kortademige Anneke Grönloh (74) stopt met zingen 

Anneke Grönloh stopt met zingen. De zangeres, die morgen 75 wordt, bevestigt dat na berichtgeving van De Telegraaf. Haar gezondheid is te slecht om nog op te treden.Grönloh, die in de jaren 60 grote hits had met onder meer Brandend zand en Paradiso, kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen. Vorig jaar werd ze getroffen door een longembolie. Sindsdien treedt ze op met een zuurstofslang.   NOS

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Kortademige Anneke Grönloh (74) stopt met zingen 

 1. e.m. zegt:

  Meestal is ’t te laat dat je het beseft: ‘Gezondheid Is Alles!’; voor zover je dat zelf in de hand kunt hebben. Sommigen hebben gewoon pech atau geen geluk.

  Heb zelf 38 jaar lang gerookt (eigen keus, dus eigen schuld). Medische dwang nodig om eindelijk stoppen. Maakt thans, daar waar mogelijk, graag gebruik van liften (zelfs van 0 naar 1;) en roltrappen.

  Sterkte voor Anneke Grönloh. Kwam haar achternaam onlangs nog tegen toen ik ‘de uitvreter’* van Nescio om onverklaarbare reden uit de kast pakte.

  Maar wat een verschil met wat ik op zaterdag 3 juni op de Tong Tong Fair** meemaakte: twee levende Indo-legendes: Paatje Phefferkorn en Rudi van Dalm !!!

  13:00 Eerste Generatie Show met Paatje Phefferkorn door Vilan van de Loo In het Tong Tong Theater. Knap zoals Vilan v.d. Loo de totale eer en het volle licht van de schijnwerpers aan Paatje gunde; Paatje had het namelijk wel vaak over vrouwelijk schoon en schone vrouwen. Maar hij had ook een verhaal te vertellen hoor, als ervaringsdeskundige: tweede piloot toen de Japanners binnenvielen; woog 21 kilo toen de Engelsen hem uit krijgsgevangenschap bevrijdden; 1959 naar Nederland; 7 maanden Harskamp; dagen met vrouw en 3 kinderen op straat gebivakkeerd; ten langen leste met gezin voor Soestdijk geposteerd. “Dankzij Koningin Juliana hebben wij toen een huis toegewezen gekregen!”, aldus Paatje Phefferkorn. Krijgt op de fiets een hersenbloeding. Door de doktoren opgegeven. Onlangs zijn steun en toeverlaat verloren aan een longontsteking. Tja, als 95-jarige heb je heel wat te vertellen als je nog goed bij zinnen bent, en dat is Paatje!

  14:00 Rudi van Dalm & His Raindrops (een zoon en twee dochters) in het Indorock Café.
  15:00 Paatje Pfefferkorn Pentak Silat op het Tong Tong Podium.

  Het optreden van Relight (16:00) heb ik na het eerste nummer gelaten voor wat het was; ’You’ve got a friend’ bleek namelijk een soundcheck. Zag daarbij voor het eerst Tuan Batikat in levende lijve. Had bij zijn eerste bewegingen dat mooie gele jasje nog aan. Heb toen eerst maar –dit keer- de pittige bami goreng rames compleet van Anugerah Berkat (R’dam) tot mij genomen.

  Ben vervolgens heel snel langs het Indorock Café gehold; geen idee wie er optraden en had daarna heel veel tijd om rustig –anders dan eergisteren- langs alle stands te slenteren.

  Bij een voor mij niet direct herkenbare stand -had ook niet meteen door waarom mevrouw zo vriendelijk knikte- kocht ik een waaier en een houten slabestek. Ik betaalde, bedankte en groette terug. Op het meegegeven gele plastic tasje zag ik pas dat ik een Japans standje had aangedaan; ’t waren geen knikjes! Uit de Japanse karakters word ik geen wijs, maar in Latijns schrift: Matsumoto KiYoshi !

  Ook op het gemak het Indonesia Paviljoen kunnen doorkruisen. In de Jakarta stand, na entree meteen links hing een zwart T-shirtje met als opdruk in witte letters “AMBON -vs- EVERYBODY”. Heb staan twijfelen, maar toch niet gedaan.

  Afijn, om een lang verhaal kort te houden. Bij een Batikshirt-stand kon ik mijzelve met m’n gebrekkig staccato-maleis aardig duidelijk maken: ‘tidak ada ‘S’? (small), ‘Boleh? (passen), ‘Bisa! (past), Harganya?

  Maar toen ik de vriendelijke dame met het hoofddoekje: “limablas” hoorde zeggen, wist ik het opeens niet meer(!). Beschaamd vroeg ik haar ‘limabelas’ dengan bahas Ingris?’ Gelukkig had de lieftallige Indonesische de helderheid van geest om haar mobieltje tevoorschijn te toveren en het getal 15 in te toetsen. Enigszins opgelucht reageerde ik met ‘okay, beta beli!’

  *Op het entreebiljet lees je dat je de 59e TONG TONG FAIR hebt bezocht. Maar als je hebt ‘gepind’ lees je thuis dat je hebt betaald voor de PASAR MALAM BESAR >S GRAVENH

  ** “”Behalve den man, die deSarphatistraat de mooiste plek van Europa vond, heb ik nooit een wonderlijker kerel gekend dan den uitvreter.””

  • Ron Geenen zegt:

   @Meestal is ‘t te laat dat je het beseft: ‘Gezondheid Is Alles!’; voor zover je dat zelf in de hand kunt hebben. Sommigen hebben gewoon pech atau geen geluk.@

   Mijn twee zusjes in NL vertelden mij een tijd geleden, dat borstkanker onderzoek niet in het jaarlijkse preventieve onderzoek valt. Hier, in CA, wordt een ieder, zover ik weet, voor opgeroepen (vrouw).
   Heb persoonlijk net in de maand mei mijn jaarlijkse onderzoek gehad. Deze jonge dokter heeft zowat een uur aan mij besteed (ook MRI). Vervolgens moest ik een injectie tegen hepatitis gaan halen, naar het lab voor bloed en urine afstaan, en een complete bone density test ondergaan. Alle test resultaten kan ik via een password op de website van de dokter aflezen en mag ik ook via email vragen stellen. Mijn kost alleen $47 voor de hepatitis injectie.

   • Arthur Olive zegt:

    Om misverstand te voorkomen, ik geloof dat de heer Geenen het hier heeft over Medicare.
    Als hij Obama care had dan had hij de eerste $7000 moeten betalen.

    • e.m. zegt:

     Obamacare is toch van tafel sinds (een man een man, een woord een woord) president Donald Trump ?

    • Ron Geenen zegt:

     @Om misverstand te voorkomen@
     Ook jonge vrouwen kunnen ieder jaar zich laten onderzoeken op o.a. borstkanker. En het kost beslist geen $7000. Heb hier in mijn omgeving wel vaker een rijdende screening bus zien staan, die dat preventive onderzoek ook doet.

    • e.m. zegt:

     @Als hij Obama care had dan had hij de eerste $7000 moeten betalen.@

     — Ja, het ziet er naar uit dat TRUMPCARE een gigantische verbetering zal gaan worden.

     Stand van Zaken:
     Uit de doorrekening door de Rekenkamer van het Congres (CBO) van het wetsvoorstel – officieel de Better Care Reconciliation Act geheten – blijkt dat er over acht jaar 22 miljoen Amerikanen minder verzekerd zijn dan wanneer Obamacare wordt voortgezet. Voor veel arme en oudere Amerikanen zullen de premies of eigen bijdragen fors omhooggaan; een 64-jarige Amerikaan die 56.800 dollar verdient, zal straks 20 duizend dollar betalen in plaats van 7.000.

     Een stemming over het voorstel is door de Republikeinse Senaatsleiding uitgesteld. Gematigde Republikeinse senatoren vinden het voorstel te hard, conservatieve Republikeinse senatoren vinden het voorstel nog te mild (!)

     To be continued … starring Dorothy Malone as Constance MacKenzie

   • e.m. zegt:

    Nederland heeft in medische aangelegenheden het persoonlijk zelfbeschikkingsrecht hoog in het vaandel staan. M.a.w. de kans word je geboden, maar meedoen is vrijwillig. Dat geldt bijvoorbeeld voor de jaarlijkse griepprik: “”Griep kan voor mensen met specifieke medische aandoeningen en mensen van 60 jaar en ouder ernstige gevolgen hebben. Kinderen en volwassenen uit deze doelgroep ontvangen daarom ieder jaar in oktober of november een uitnodiging van de huisarts voor de gratis griepprik.””

    Wat bevolkingsonderzoeken betreft:

    1. Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker.

    2. Alle vrouwen van 30 tot en met 60 jaar krijgen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker.

    3. Alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.

    — Hoewel in het algemeen een individuele medische checkup (door huisarts) als je géén klachten hebt als zinloos wordt bestempeld, zijn er particuliere gezondheidsklinieken (voor zover ze toestemming hebben) die medische check ups aanbieden aan mensen zonder klachten. En reken maar dat die niet gratis zijn!

    Zo worden MRI-scans maken, aangeboden voor prijzen tussen 800 en 1000 euro; en dat is dan nog met korting, dacht ik . . .

    • Ron Geenen zegt:

     Buitengewoon interessant zijn uw gedetailleerde gegevens. Want nu kan ik wat vergelijken. Hier is het ieder jaar in vergelijking met bij u om de 2 jaar. Ik neem ook ieder jaar een griep shot en die is vrij. In September loop ik gewoon bij mijn dokter naar binnen. “Kan ik een griep shot krijgen. Ja, kom maar binnen” Binnen een minuut sta ik weer buiten.
     @die medische check ups aanbieden aan mensen zonder klachten. En reken maar dat die niet gratis zijn!

     Zo worden MRI-scans maken, aangeboden voor prijzen tussen 800 en 1000 euro; en dat is dan nog met korting, dacht ik . . .@

     Dat zijn dure grapjes.
     U schrijft ook alle mannen en vrouwen tussen de 55 en 75 jaar, enz. Mensen boven de 75 niet?
     Ik wissel wel vaker per telefoon van gedachten met mijn 2 jongere zussen in NL.
     Ik zit voor mijzelf ook aan een wat duurder grapje te denken, want insurance betaald het niet.
     Een stem cell PRP injectie in mijn rechter heup: $2000.
     Maar laat ik niet verder afdwalen. Het is al erg genoeg dat een lief Indisch meisje is overleden.

    • e.m. zegt:

     @ Mensen boven de 75 niet?@

     — Voor mannen en vrouwen die op 75-jarige leeftijd voor het laatst onderzocht zijn, is de kans miniem dat bij hen binnen tien jaar darmkanker wordt ontdekt. Darmkanker groeit over het algemeenlangzaam. Je loopt dus eerder het risico dat je na je 75ste aan een andere ziekte of kwaal bezwijkt.

    • Ron Geenen zegt:

     @Je loopt dus eerder het risico dat je na je 75ste aan een andere ziekte of kwaal bezwijkt.@
     Dan ben ik blij dat ik hier als 81 jarige wel ieder jaar onderzocht kan worden. Hier ben ik niet te oud.
     En dus heb ik de kans dat iedere mankement ook direct ontdekt wordt.
     De medische verzorging is hier toch niet zo slecht als meestal gedacht wordt.

    • hansvschaik zegt:

     EM schrijft:
     3. Alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar krijgen iedere twee jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.
     Ik ben 73 en heb nog nooit een oproep voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.
     Of ben ik daarvoor te oud?

    • Ron Geenen zegt:

     Ik zou als ik je was daar ook werk van maken. Ik in jouw plaats zou dat gewoon opeisen. Elk onderzoek waar je recht op heb.

    • e.m. zegt:

     @ Ik ben 73 en heb nog nooit een oproep voor het bevolkingsonderzoek darmkanker.
     Of ben ik daarvoor te oud?@

     — Het bewuste bevolkingsonderzoek is pas in het jaar 2014 van start gegaan. Het kan dus kloppen dat nog niet iedereen in de leeftijd 55-75 is uitgenodigd.

     De selectie gaat via de Basispersonenregistratie, waarna een verdere selectie wordt toegepast middels zorgdossiers en gekende diagnostische rapportages. Hierdoor kan het zijn dat sommigen niet in aanmerking voor een uitnodiging.

     Mannen en vrouwen die al eerder kenbaar hebben gemaakt, dat ze niet aan het bevolkingsonderzoek willen deelnemen vallen bijvoorbeeld al meteen af.

     De verwachting is dat eind 2018 een ieder die ervoor in aanmerking komt een uitnodiging heeft ontvangen. Vanaf 2019 kunnen dan om en om 5 miljoen personen aan het tweejaarlijks bevolkingsonderzoek deelnemen.

    • Jan A. Somers zegt:

     Sinds kort loopt er een actie, ik geloof voor tienermeisjes, voor vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Heb gehoord dat er weinig animo voor is. En een onderzoek tegen darmkanker is kort geleden gestart. Alles vrijwillig. Mijn Zeeuws meisje had bij het borstkankeronderzoek altijd pech dat ze moest terugkomen, maar elke keer, gelukkig, vals alarm.
     Voor diabetes is de driemaandelijkse controle bij de huisarts ondergebracht. Aangezien mijn meisje en ik altijd samen zijn, heeft onze huisarts mij meteen ook maar gepakt.

 2. Arthur Olive zegt:

  Anneke Gronloh, een zangeres die nauwlijks kan praten en met een zuurstofslang optreed om dan nog een paar uitvoeringen te geven.
  Wat een loyaal publiek!

 3. Ron Geenen zegt:

  Een vriend, Rudy van der Geld, Indo met blond haar en blauwe ogen, had jaren gerookt en was op oudere leeftijd gestopt. 3 jaren geleden kreeg hij ook ademhaling problemen. Heb hem bijna 2 jaren lang, op zijn verzoek, altijd rond gereden. Ik nam hem mee met een zuurstoffles in mijn of zijn auto overal naar toe. Of ik bezocht hem terwijl hij in zijn bed lag, dood moe.
  Ik had hem op een dag verteld dat ik de volgende dag hem niet kon bezoeken vanwege een dokters afspraak. Dezelfde avond rond 10 uur belde hij mij op en verontschuldigde hij zich dat hij zo ziek was en dat hij mij niet naar de dokter kon rijden. Heb hem gerust gesteld en dat ik mij zelf wel kan bedruipen. Dezelfde nacht om een uur of 1:00 belde zijn vrouw mij op: Rudy was overleden. Iedere keer als ik er aan denk, voel ik mij akelig.

  • e.m. zegt:

   @Iedere keer als ik er aan denk, voel ik mij akelig.@

   — Kan ik mij indenken . . .

   • Jan A. Somers zegt:

    “voel ik mij akelig.” Positief denken hoor. Meer mensen gaan dood met kanker dan aan kanker.

    • e.m. zegt:

     Haha, positive thinking; kreeg in het begin van mijn kantoorcarrière (archiveren) als jongste bediende weleens te horen: ‘Van hard werken, ga je niet dood hoor!”

     Bij de tweede en latere keren werd mijn standaardreactie als Alfoerse calvinist: “Oh nee, moet je eens op het kerkhof gaan kijken!”

    • Ron Geenen zegt:

     @: “Oh nee, moet je eens op het kerkhof gaan kijken!”@
     De heer Somers heeft wel gelijk wat betreft positief denken. Want wie zegt dat zij die op het kerkhof liggen allemaal hard gewerkt hebben.
     Toen ik naar Amerika ging, wist ik van te voren, dat je daar harde moest werken dan in NL, want je krijgt in de US geen voorzieningen en dus bij geen werk ook geen brood op de plank. Ik was er echter van overtuigd, dat wij zouden slagen.
     Ik geloof dat ik een taak heb en die heb ik nog niet voltooid. Mijn overgrootvader Chevalier heeft in Fort de Kock tot in de 90ger jaren gewerkt en stierf 100 jaar en een paar maanden. Ik hoop hem op een gezonde manier te verslaan. En dat is mijn positieve inzet.

    • e.m. zegt:

     @Want wie zegt dat zij die op het kerkhof liggen allemaal hard gewerkt hebben.@

     — “”@Positief denken hoor.@””

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.