Kindermoord in 1931: ‘de beide armpjes ontbraken’

historiek.net:  Op woensdag 27 april 1932 werd de kindermoordenares veroordeeld. Mej. M.L.C. kreeg “één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaren en ter beschikking gesteld van de Semarangsche reclasseeringsvereeniging”, schreef het Nieuws van den Dag voor Nederlandsch Indië. Maandenlang was de kolonie in de greep geweest van de sensatie. En nu: slechts één jaar?  Wie mej. M.L.C. was, begreep iedereen wel op die dag, het sluitstuk van maanden vol persaandacht. De kranten hadden veel details gegeven: haar leeftijd van 17 jaar, de woonplaats en initialen, alles kwam in de pers terecht, met de gruwelijke details van de kindermoord

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Kindermoord in 1931: ‘de beide armpjes ontbraken’

  1. Wal Suparmo zegt:

    “Voorwaardelijk” en “proeftijd” betekend toch dat zij niet in de pot hoeft te zitten?

  2. PLemon zegt:

    Een duidelijk voorbeeld van koloniaal racisme, superieur versus inferieur maatschappelijk gezien.Nog steeds blijft het voortwoekeren in onze moderne samenlevingen, ondanks al de achterhaalde theorieën en Internationale en juridische afspraken.
    Soms kan een mens de ‘biologische behoefte.(?) zich vd ander te onderscheiden (mooier, sterker, slimmer etc.) overstijgen en die aandrang wegrationaliseren. Maar blijkbaar blijven we nog lang in ons primitieve (naakte)apenstadium hangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.