De levenslessen van fotograaf Jan Banning: Ik heb een boodschap, ja 

© Jan Banning janbanning.com

Les 1: Oorlogs-herinneringen hoeven je leven niet te bepalen“Iedereen denkt dat ik indo ben omdat ik er zo uitzie, maar ik ben het vermoedelijk niet. Als een van je ouders of voorouders inlands was, dus Indonesisch bloed had, dan ben je indo. Mijn ouders zijn wel allebei in Nederlands-Indië geboren, maar mijn grootouders komen gewoon uit Nederland. Na de Eerste Wereldoorlog vertrokken zij naar Indië. Ik lijk op mijn opa, en mijn oma heeft daar in Indië waarschijnlijk geen scheve schaats gereden.   TROUW

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De levenslessen van fotograaf Jan Banning: Ik heb een boodschap, ja 

 1. Ron Geenen zegt:

  @Oorlogs-herinneringen hoeven je leven niet te bepalen@
  Wat een stupid mening. Net of de mens die door de oorlog onder een trauma lijdt, er om heeft gevraagd.

 2. e.m. zegt:

  @Wat een stupid mening.@

  — What’s in a name. Er staat ‘hoeven’ en niet ‘moeten’. Het is dus geen verplichting.

  Pijn is een feit!!! Maar dat men wil ‘lijden’, dat bepaalt men zelf.

 3. Indorein zegt:

  “Iedereen denkt dat ik indo ben omdat ik er zo uitzie, maar ik ben het vermoedelijk niet.”:
  Gezien uw informatie m.b.t. uw ouders bent u wel “in Nederland door omstandigheden” (afgekort: indo). Dus toch een Indo.
  By-the-way: welkom in de club van Indo’s. U bent waarschijnlijk meer Indo dan Jesse Klaver, wiens vader Marokkaan is (of: was, want ik weet niet of die nog leeft), daarbij: Jesse is geboren in good old NL en u in Ned-Indië .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.