5 mei Indische Salon voor de Vrijheid – Het Roer Om 

Het Indisch Herinneringscentrum en het Scheepvaartmuseum nodigen je tijdens Bevrijdingsdag op 5 mei van harte uit voor de Indische Salon – Het Roer Om: Verhalen van de Overtocht.    Indisch Herinneringscentrum

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in agenda - evenementen. Bookmark de permalink .

4 reacties op 5 mei Indische Salon voor de Vrijheid – Het Roer Om 

 1. Cezar zegt:

  En dat op 5 mei? Kan dat zomaar? Mag dat wel van de Haagse kliek een Indo herdenking op 5 Mei?
  Of is het misschien een typefout en moet de datum 15 august zijn?

  • Jan A, Somers zegt:

   Als je je bevrijding niet bij het Indisch Monument op 15 augustus kunt vieren, is dat op 5 mei toch ook leuk? Zelf doe ik dat op 10, november.

 2. Moony zegt:

  Heeft iemand nog 3 kaartjes over?…

 3. Arthur Olive zegt:

  Wij zijn twee keer gerepatrieerd, de eerste keer in 1946 en de tweede in 1954.
  Van miin ervaringen als kleuter van 5 in 1946 op de Klipfontein naar Nederland herinner ik me alleen die dingen die ik niet mocht zien. Mijn moeder probeerde dan haar hand voor mijn ogen te houden wat niet altijd lukte.
  De Klipfontein was ingedeeld als troepentransport en er was niets prive, ook niet met het douchen en de wc’s.
  Jongens onder 12of 10 moesten bij de vrouwenafdeling douchen en zo jong als ik was, ik keek mijn ogen uit, wist niet wat ik zag.
  In Port Said kwamen die kleine bootjes langs het schip met veel geschreeuw om hun waren te verkopen of om munten op te duiken die men in zee goojde. Onder hun waren ook een perverse enkeling die zich naakt liet zien.
  Verder kan ik me ook nog herinneren dat mijn moeder en zusje zeeziek waren in de golf van Bisquaje en ik naar de eetzaal moest in mijn eentje om wat beschuit te halen. De hele eetzaal was bijna leeg.
  Als kleuter kan ik me alleen de gekste dingen herinneren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.