VOC-schip De Rooswijk

Het was 8 januari 1740. Honderden mensen gingen aan boord van het VOC-schip De Rooswijk. Richting Indië vertrokken ze, het schip volgeladen, met kapitein Daniel Ronzieres aan het roer. Een storm maakte snel een einde aan het zee-avontuur. Nu, bijna 300 jaar later, wordt het schip deels geborgen.    NOS.
Over dit schip bij Pauw.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

4 reacties op VOC-schip De Rooswijk

 1. hansvschaik zegt:

  Is De Rooswijk geen zeemansgraf dat gerespecteerd dient te worden?

  • Anoniem zegt:

   In de Nederlandse archeologie wordt rekening gehouden met stoffelijke resten. Ook in de ruimtelijke ordening, wettelijke grafrust en bij ruimen netjes behandelen van stoffelijke resten. De nabestaanden kunnen kiezen tussen herbegraven in eigen graven of in verzamelgraven. Zelf heb ik bij TNO onderzoek gedaan naar de vertering van begraven lijken. Je hebt daarbij niet alleen te maken met regels die je door het OM zijn opgelegd, maar ook met wettelijke voorschriften. (Wet op de lijkbezorging). Ik heb vorig jaar nog ons eindrapport overgeschreven in leesbare taal. Een zeemansgraf is voor mij een graf, zoals al die andere graven. Respect is voor mij van toepassing op alle graven.

   • Jan A, Somers zegt:

    Sorry, anoniem was ik. Er gaat de laatste tijd bij mij meer fout met eerder opgegeven naam en e-mailadres.

    • Ron Geenen zegt:

     Niet uw fout, maar de beveiligingssystemen wordt aangetrokken door de miljoenen hacken en malware per dag. Om er van verzekert te zijn, worden regelmatig door WordPress diverse emails ontkoppelt en moet men persoonlijk de verbinding weer maken. De email meer dan een ander omdat het ook ligt aan welke email u verbonden bent. Yahoo heeft bv een slechte reputatie. Gmail van google daarentegen staat er erg goed voor. Ik weet niet hoe het b.v. is met ziggo en andere NL providers. Daarom heb ik mijn eigen email adressen gebaseerd op mijn domainnamen. Nadeel, het kost een paar centen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.