In jappenkamp en alsnog haagse belastingen betalen

Volgens schattingen uit de politiek gaat het om tientallen Hagenaars die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een Japans interneringskamp hebben gezeten en bij terugkeer in de stad alsnog aangeslagen werden voor straatgeld en erfpacht. ,,Dit gaat om een vergeten groep”, zegt PvdE-politicus Arnoud van Doorn. Burgemeester Pauline Krikke belooft om de groep slachtoffers uit Nederlands-Indië mee te nemen bij de uitwerking van het rechtsherstel voor Haagse joden. ,,Ik ga met de Indische organisaties in overleg om te kijken wat er boven tafel komt.”  AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

22 reacties op In jappenkamp en alsnog haagse belastingen betalen

 1. Ron zegt:

  Ben benieuwd of de Indo die al lang uit Den Haag weg is, daar ook nog voor in aanmerking kan komen.

 2. bert zegt:

  Let op de laatste zin ! ” Ik ga met de Indische organisaties in overleg om te kijken wat er boven tafel komt” Hoe zou het nou komen dat ik totaal maar dan ook totaal geen vertrouwen heb in die Indische organisaties ? Ik weet nu al wat er op tafel komt n.l Sate kambing ,Nassi Goreng Pedis en Sayur Lodeh.

 3. bert zegt:

  Itulah nah benar masalah dengan Indo itu,hanya makanan ! Die Indo,s kunnen alleen goed eten organiseren !

 4. Jan A. Somers zegt:

  Mijn reactie staat op Javapost.

 5. Huib Otto zegt:

  Dus het gaat om Nederlanders uit Den Haag die naar Indie zijn uitgezonden.

  Laat ze eerst maar eens beginnen om voor de HELE Indische Gemeenschap de back-pay uitkeringen goed regelen. Dan denk ik aan gederfde inkomsten en verloren bezittingen en spaarcentjes. Mogelijk zijn er nog veel meer schades te bedenken.

  Als dat alsnog goed gurich geregeld wordt zullen de erfgenamen alle redenen hebben om een feestmaal aan te richten. BV in de Kumpulan in Bronbeek.

 6. ellen zegt:

  Niet alle Indische mensen hebben een zielig verhaal. De ouders van mijn Indische vriendin gingen in 1952 (mijn vriendin was toen 4 jaar oud) vanuit Bandoeng naar Nederland toe. Zij konden al hun huisraad (waaronder zware djatihouten meubelen) en kostbaarheden (bezittingen) op de boot meenemen. Ook met hun spaartegoed en pensioen was het in orde. In Nederland konden zij tijdelijk intrekken bij familie, zodat opvang in een contractpension niet nodig was. Omdat de moeder van mijn vriendin op 15 augustus 2015 nog in leven was (zij is 100 jaar geworden) heeft mijn vriendin ook nog – als erfgename – de backpay ontvangen. Zij had er niet op gerekend, had de hele discussie erover niet gevolgd, maar kreeg een onverwachte gunstige brief van de SVB. Op dit moment is zij bezig aan een grote luxe reis door Indonesie. Het is haar gegund. Het lijkt erop, dat de familie de zaken in vroegere dagen goed geregeld had. Een beetje orde op zaken stellen en een beetje geluk. Zo kan het ook!

 7. Huib Otto zegt:

  Nederturk tegen Nederland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.