Honderden schadeclaims van kinderen geëxecuteerde Indonesiërs 

Meer dan vijfhonderd kinderen van mannen die tussen 1946 en 1949 in Nederlands-Indië door het Nederlandse leger zouden zijn geëxecuteerd, bereiden schadeclaims voor. Het kan een enorme toename betekenen van dit soort rechtszaken tegen Nederland. AD.nl

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Honderden schadeclaims van kinderen geëxecuteerde Indonesiërs 

 1. Anoniem zegt:

  Hoeveel vrouwen en kinderen en mannen die zijn vermoord door Indonesiërs ga maar eens kijken op de erevelden in Surabaya -Jakarta-Bandung-Semarang zie dat allemaal na augustus 1945 daar hoor je niemand over.(ben er zelf goed vanaf gekomen).

 2. L.Grollé zegt:

  Deze reactie was niet anoniem van 31 maart om 12:45.
  Leo Grollé.

 3. Ronald zegt:

  inderdaad: waarom hoor je nooit iets over de misdaden van duizenden Indonesische “vrijheidsstrijders”? Een veelvoud van de oorlogsmisdaden van een handjevol Nederlandse militairen. Er zijn inmiddels genoeg bewijzen en als deze even serieus worden genomen, dan is Indonesië de nabestaanden van deze slachtoffers nog heel veel geld schuldig, laten we daar eerst eens over praten.

  • PLemon zegt:

   @Hr Ronald ” …Indonesië de nabestaanden …veel geld schuldig”.

   Echter …hoe kun je de ‘nog formeel heersende’ Nederlandse overheid in die jaren ook nog aanspreken op de opstandige daden van hun ‘inheemse’ onderdanen.
   Militair corrigeerden zij wel dit gedrag en gingen hierin dan fysiek te ver.Het doet vreemd aan dat hun slachtoffers later wel gecompenseerd kunnen worden, maar dat het Europese bevolkingsdeel dan ‘met lege handen’ komt te staan. Tja wellicht omdat ingezetenen die onderling elkaar naar het leven staan meer een zaak kan zijn die voor de burgerrechter moet worden uitgevochten.Ga d’r maar eens aanstaan om al die schuldige ‘peloppors’ op te sporen en aansprakelijk te stellen.

 4. rob beckman lapre zegt:

  Als(benadruk dit woord)de partij “Groen Links”in een nieuw te formeren regering komt, dan ben ik bang dat zij erop zullen staan dat er betaald wordt.Las net in Elsevier dat deze partij is voorgekomen uit de Communistische Partij van Nederland (CPN),welke partij tegen onze akties tussen 1945-1949 in Nederlands-Indie waren.Dus kinderen/klein-,achterkleinkinderen van omgekomen Indonesiers,let op de formatie van het nieuwe kabinet!

 5. Loekie zegt:

  Wat in het verleden is gebeurd, wordt steeds minder belangrijk. We leven in een tijd waarin het slechts gaat om het hier en nu. Lees ter illustratie onderstaande link. En wanneer het hier en nu ten einde loopt, wenkt de Pechtold-pil.
  De Indonesische nazaten van slachtoffers geven ook om het hier en nu. En in het hier en nu willen ze graag geld zien. Geld dat ze ongetwijfeld goed kunnen gebruiken. Dat hun vaders dood zijn en dood blijven weten ze allang.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27917771/__Eis__verwijder_gedenksteen_A_dam__.html

 6. kembang mawar zegt:

  Maar ach…….Nederlandse regering staat direct met open beurs klaar van de belastinggelden van hardwerkende burgers die ná de oorlog zijn geboren…..
  Vraag het geld maar aan Japan…….gezien zij met de oorlog in Indonesië zijn begonnen, toch ??
  Regering van Indonesië zijn Oost-Indisch DOOF wat betreft schadeclaims van duizenden die vermoord zijn door Indonesische Vrijheidsstrijders,,,,,,!!!!

 7. George zegt:

  Je mag blij zijn als de onschuldige slachtoffers/nazaten van het Indonesische geweld, moord en doodslag, van de Indonesische regering een schadevergoeding/ een “Wiedergutmachung” krijgen in de vorm van een verdroogde pisang goreng zonder pisang blad.

 8. George zegt:

  De nazaten moeten schadeclaims indienen bij de Nederlandse en Indonesische Staat. There is no such thing as justice- in or out of court.

 9. . zegt:

  Wal Suparmo,zegt: Alles moest al lang geleden in de RTC geregeld zijn.

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nou …. moet meneer Somers voor de vijfduizendzevenhonderdzevenenzeventigste keer in het geweer komen om ons dat allemaal nog eens haarfijn uit te leggen?

   Pak Pierre

   • Anoniem zegt:

    Deze meneer Somers vindt dat het mooi weer is en geniet daarvan. Dat mag in de rechtsstaat Nederland. Bovendien weet meneer Somers weinig van de slangenkuil die ‘Indisch Verdriet’ wordt genoemd. Moet je bij Herman Bussemaker zijn! 398 bladzijden verdriet! Ik weet alleen dat voor achterstallige salarissen de juridische weg dicht zit, met rechtszaken in ????? (Voor datums moet je bij onze allesweter zijn die niet tot mijn generatie behoort). Tot bij de Hoge Raad! En die hebben kracht van wet, ook voor de minister. Vandaar mijn pleidooi voor ‘ereschuld’. En van al die andere dingen uit de Indische kwestie weet deze meneer al helemaal weinig af, alleen een beetje van horen zeggen. Maar ze zeggen zoveel!. Waarom nog steeds niet begonnen met al die perkara’s uit de ‘Indische Kwestie’ bij hun eigen naam te noemen. Dan snapt de minister er misschien ook een beetje van. En wij allen ook. Maar voorlopig hebben we een zonnetje. En moeten we weer eens naar de topic terug.

 10. rob beckman lapre zegt:

  Las ergens(JakartaPost?)dat Indon.ambtenaren/topemensen bedrijfsleven zo’n 120 millioen euro zouden hebben “buitgemaakt”.En eigen volk moet zitten procederen/”bedelen” om centen in nederland?

  • . zegt:

   Wal Suparmo,zegt: Dit is misschien een oud verhaal van 35 jaar geleden.Pronk heeft de stuin aan Indoneia al lang gestop en er word niet meer gebedeld aan Holland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.