Nationalistisch schoolhoofd vertelt over donatie van premier Abe

NU.nl: Het hoofd van de Japanse scholengemeenschap Moritomo Gakuen heeft bevestigd een donatie te hebben ontvangen van de vrouw van premier Shinzo Abe. Abe ontkent de aantijgingen tot nu toe, maar heeft gezegd af te treden als er bewijs wordt gevonden.Het schoolhoofd, Yasunori Kagoike, bevestigde de donatie, van één miljoen yen (8.300 euro) in 2015, onder ede tijdens een parlementair verhoor. “Het was een grote eer, dus ik herinner me het goed”, aldus de man tijdens de zitting.

 The Guardian: Kagoike is linked to Nippon Kaigi, a nationalist lobby group that wants to rewrite the US-authored pacifist constitution and whose members include Shinzo Abe and more than a dozen cabinet colleagues.The kindergarten has attracted attention for requiring its young pupils to bow before portraits of the imperial family, sing the national anthem daily, and learn the 1890 imperial rescript on education which emphasises sacrifice for the country.Parents of some former pupils have asked officials in Osaka to investigate claims of borderline abuse and racism.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.