Petitie Indische kwestie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Petitie Indische kwestie

 1. rob beckman lapre zegt:

  Een stukje in het blad “De Indo” (maart 2017) door (ver)familielid Rolo E.Lapre; “antwoordbief m.b.t.vragen + geschiedenis Indische gemeenschap”,hij spreekt van “aach laat maar” gedrag van de(nog levende,1e generatie,beste schrijver!)Indische nederlanders. Schrijver schrijft over NL zijnde “Handelsland zonder ethiek”,en wachten tot rechthebbenden zijn uitgestorven”..Volledig mee eens,maar schrijver (volgens eigen verklaring “gedragsdeskundige”)geeft niet aan welk gedrag (“positief,negatief,gestoord)de opeenvolgende kabinetten vertoonden in de zaak/zaken t.a.v.”backpay”(=”oud(financiel)zeer”).En in hetzelfde blad schreef dhr Pauselius,San Leandro,Californie een “voorbeeld PROTESTBRIEF aan Drs.Nieuwenhuizen,Min.v.Volksgezonheid over de “backpay” kwestie.Hij eindigt met “Nederland,wat van alles doet om de legale en ILLEGALE immigranten tegemoet te komen met behuizing en steun,en schuift haar OUDE (benadrukt door mij)Insche Nederlandse Staatsburgers opzij.Discriminatie op zijn best!”
  Kan volledig met Pauselius eens zijn,maar wij moeten toch niet de vaststelling van gedragsdeskundige Lapre afwachten of het ging om -mogelijk-“gestoord” gedrag waardoor de kabinetten niets uitbetaalden.Basic issue: men weet dat de groep 1e generatie Indo’s met de dag kleiner wordt,en men “naar de toekomst kijkt”(= Nederland waar de bevolkingsopbouw totaal anders is als een alve eeuw geleden,en het mooie Wilhelmus zomaar een “meezing liedje” is geworden,zonder enige inhoud voor hen die het aanhoren.

  • Ron zegt:

   De heer Pauselius is ook al tegen de 90. Heb diverse gesprekken met hem over de telefoon gehad. Komt oorspronkelijk ook uit Sumatra vandaan. Kent Padang en omstreken erg goed. Is later vanwege het werk van pa naar Surabaya verhuisd.

 2. Jan A. Somers zegt:

  “geeft het overgrote deel (vrijwel) niets aan zorg uit” Daar is het dan ook een verzekering voor. Pensioenverzekering: sommige deelnemers zijn al op 30 jaar dood, anderen worden 90. Ik denk dat u ook ‘geniet’ van al die mensen die jong gestorven zijn.

 3. Peggy Stein zegt:

  Dank Boeroeng voor het delen!

 4. Ron zegt:

  Rob, The Backpay is hier in Amerika ook een heet hang ijzer. De heer Pauselius is geen uitzondering wat betreft zijn mening. Ook tijdens de diverse kumpulans wordt er over gepraat. En daarbij komt Den Haag vaak als onbetrouwbaar naar voren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.