Federatie Indische Nederlanders

In een mail is de oprichting van de Federatie Indische Nederlanders bekend gemaakt.
Men wil een belangengroep zijn die van zich laat horen bij incidenten oa de misplaatste woordkeuze van de heer Pechtold afgelopen week. Ook is er een twitteraccount gemaakt
De federatie schrijft:
De belangengroep is politiek neutraal en treedt louter op wanneer Indische Nederlanders in haar collectiviteit worden getroffen. Hulp en ideeën zijn welkom . Mensen die mee willen helpen kunnen mailen naar federatie.indo@gmail.com . Eerste actie zal zijn een open brief aan media (Pauw en Jinek) en Pechtold, waarop wordt opgeroepen tot rectificatie. .

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Federatie Indische Nederlanders

 1. Lieke O'Regan-Paat zegt:

  Veel succes ermee.

 2. Pierre de la Croix zegt:

  Het zou prettig zijn als wat meer bijzonderheden bekend raken over de nieuwe federatie. Welke rechtsvorm, wie staan er achter, waar en hoe geregistreerd?

  De oprichtingsmail heb ik niet gezien. Misschien zijn die gegevens wel ergens te vinden op de sociale media, maar daar ken ik de weg niet en wil die ook niet kennen.

  Pak Pierre

  • Pierre de la Croix zegt:

   “Hulp en ideeën zijn welkom”, lees ik. Eerst dan maar een paar voor de hand liggende opmerkingen, opbouwend bedoeld.

   “Federatie” lijkt mij inderdaad hoog gegrepen, als niet kan worden aangetoond dat een hele club van gelijkgestemde Indische instituten en zielen zich achter de nieuwe belangengroep hebben geschaard. Willen de initiatiefnemers serieus worden genomen en niet worden beticht van luchtfietserij, dan moeten ze dus eerst laten zien dat de federatieve vlag de lading dekt. Daarna kunnen zij beginnen met het schrijven van dikke open protestbrieven aan media en politici en wat al niet meer.

   Dus: Ik hoop dat de initiatiefnemers zichzelf niet belachelijk gaan maken door hoog van de toren te blazen en te suggereren dat de halve of hele Indische wereld in federatief verband achter hun initiatief staat, wanneer zij dat niet kunnen waarmaken. Als zij prematuur wild op de tam-tam gaan slaan, dan maken zij niet alleen zichzelf belachelijk, maar ook de rest van de Indische gemeenschap. Dat moet toch niet de bedoeling zijn.

   Pak Pierre

  • Indisch4ever zegt:

   Geen nepnieuws. Ik ken de bron bij naam en die komt me serieus over.
   Het kan 1 individu zijn die nog mensen zoekt, dus is het afwachten of er voldoende gemotiveerde medestanders zijn/komen zodat het initiatief van de grond komt .
   Wie zich wilt aansluiten, kan mailen.

   • Loekie zegt:

    Een federatie is een samenwerkingsverband van bestaande organisaties. Als één persoon zich een federatie noemt, klopt dat dus niet, maar geinig is het wel. Of het is idioot, ligt eraan hoe je het bekijkt.

   • bert zegt:

    Had je vroeger niet De Vrije Indische partij ? Opgericht 1994 door de stichting Japanse ereschulden onder voorzitterschap van de Hr Sjoerd Lapre .De Vip deed aan 3 verkiezingen mee ,resultaat 3x nol nada Kamerzetels ,1 van hun programmapunten was GEEN nieuwe vreemdelingen er meer bij ,nou ja ! Klinkt niet erg gastvrij voor een Indische partij.De oprichter en het brein achter de schermen van de Centrumpartij ( ook al zo,n haatpartij ) ,blijkt ook al een Indische Nederlander te zijn .Ene Mr Dr Henry Brookman en nu hebben we Kroepoek Geert en de Satebabi Boys .Deze nieuwe federatie doen ze ook aan politiek ? Of willen ze alleen de belangen van de Indo,s behartigen ?

    • Pierre de la Croix zegt:

     De federatie schrijft: “De belangengroep is politiek neutraal en treedt louter op wanneer Indische Nederlanders in haar collectiviteit worden getroffen”.

     Tja heer Bert, wanneer u dus in de kroeg wordt gekrojokt door 10 sterke totoks en een paar Mokro’s en de rest van de Indische Gemeenschap voelt zich daardoor niet getroffen, dan kunt u “toeloeng, toeloeng” schreeuwen zoveel en hard als u wilt, maar de Federatie komt niet voor u in het geweer.

     Pak Pierre

    • Indorein zegt:

     ” maar de Federatie komt niet voor u in het geweer. ” :
     Tja, meneer DLC, dat komt omdat een Indo dan zegt:
     “gewirwar?”

    • Pierre de la Croix zegt:

     Hihihi ……

     Pak Pierre

 3. bert zegt:

  Ha ha ha ! dat is humor je ken wel lache met die Pak Pierre. Maar als die Federatie alleen maar bestaat uit oude kakeks ,heb je er toch niets aan bij een kroeggevecht.

  • bert zegt:

   Nog effe wat Pak Pierre ,Mocro,s zullen nooit tegen mij vechten per slot van rekening ben ik in hun ogen ook een buitenlander c.q geen echte (asli) Hollander .

   • Loekie zegt:

    Over vechten gesproken. Nooit hoor je over vechtpartijen tussen Hollanders en (bijvoorbeeld) Marokkanen. Nooit.
    Stel er is een rustige buurt, er komen twee probleemgezinnen van (bijvoorbeeld) Marokkaanse komaf wonen en de buurt is niet meer rustig. Krantenartikelen, politie, thee drinken enz. Er gebeurt van alles, maar er wordt niet gevochten. Thuis in je stoel zou je toch denken dat een aantal Hollanders die jongens een keer tot de orde meppen, maar dat hoor je dus nooit. Lang geleden gebeurde dat wel, knokpartijen tussen Hollanders, Indo’s en Ambonezen. Die gebeurtenissen behoren nu tot nostalgie. En logisch dat er werd gevochten, want je moet van elkaars meisjes afblijven en je moet ook niet ‘zo naar mij kijken’.
    Nu kan men zeggen dat het maar gelukkig is dat er nooit gevochten wordt, maar opmerkelijk is het wel. Je kan er van alles bij denken.

    • Cezar zegt:

     Tegenwoordig is drugs belangrijker!

    • bert zegt:

     Weet je hoe dat komt Loekie ? Het echte Hollandse proletariaat zeg maar de arbeiders zijn bijna allemaal de grote steden ontvlucht ,wat woont er nu in de voormalige arbeidersbuurten ? Nette jongens en meisjes uit expat landen en plaatsen als Wasssenaar en Bloemendaal ,Yuppies dus ,die vechten alleen maar met de mond Het Hollandse proletariaat woont in steden als Almere ,Purmerend en Lelystad ,mijn buurt de Pijp wemelt van de Yups ,gevolg ? Uitpuilende trendy eet -restaurants absurde hoge huren en steeds meer volks-cafes die overgenomen worden door Yuppies ,hup weer een trendy coffeeshop ( Starbucks erbij) De buurt is er wel op vooruit gegaan zeker vergeleken met de jaren 80 .maar een echte volksbuurt is het zeker niet meer !

    • PLemon zegt:

     @Hr Bert ‘Het Hollandse proletariaat woont in steden als Almere ,Purmerend en Lelystad ”

     ===Als polderbewoner toch even aantekenen dat slechte imago’s te lang blijven hangen en de spotters weleens ongewild meehelpen de veranderende plaatsen met hun tijd te laten meegaan.

     ***Wethouder Fackeldey loopt het in juni betrokken gloednieuwe, grote, witte stadhuis van Lelystad uit, dat staat aan een centraal plein met een hoge zuil met daarop een standbeeld van Lely, grondlegger van de drooglegging van de Zuiderzee. Trots toont hij een vernieuwde winkelstraat in het centrum van Lelystad, Om de hoek staat de knaloranje, nieuwe schouwburg nog te detoneren met de omgeving. Ook de rest van het plein krijgt een facelift, verzekert de wethouder Binnen is de schouwburg knalroze. De directeur vertelt dat hij recent is verhuisd naar Lelystad, een stad wier charme hij omschrijft als ‘het best bewaarde geheim van Nederland’. De wethouder knikt: mee eens.
     http://www.volkskrant.nl/archief/lelystad-knokt-voor-een-beter-imago-we-moeten-het-in-elk-geval-proberen~a2962636/

 4. bokeller zegt:

  Effe internet aanvinken.
  Bijv. Vechtpartijen met Marokkanen.
  http://liefdevoorholland.com/tikibadmarokkanen/
  siBo

  • bert zegt:

   Helemaal waar ! Het grappige is veel Amsterdammers zijn Amsterdam ontvlucht vanwege Marokkanen en in Almere of zo gaan wonen maar nu heb je ook veel Marokkanen in Almere .Dus de PVV is meteen de grootste politieke partij geworden in Almere,terwijl de PVV in Amsterdam maar een kleine aanhang heeft behalve in Amsterdam -noord mijn buurt stemt overwegend PvdA ,SP en Groen Links. ( Ik stem helemaal op niemand)

  • Loekie zegt:

   Dat Marokkanen beginnen met meppen is bekend In Tiel weten de Molukkers daarover mee te praten. Mij gaat het erom dat Hollanders nooit meppen, ook niet om hun straat/wijk/land gezellig te houden.

   • Jan A. Somers zegt:

    “dat Hollanders nooit meppen” Van Hollanders weet ik dat niet. Maar wie zijn eigenlijk aan het meppen, bijvoorbeeld na voetballen? Dat zijn toch echt wel Nederlanders? En weet u nog het meppen in Amsterdam rond het huwelijk en inhuldiging van koningin Beatrix? Dat waren toch enkel Nederlanders?
    “De belangengroep is politiek neutraal” Nou, dan weet ik genoeg.

   • Indorein zegt:

    “.dat Hollanders nooit meppen.. ” :
    En hoe noem u dan de “schoonmaakactie” van mariniers indertijd (60-ger jaren vdve) in het NS-station Amsterdam Centraal?

    • Jan A. Somers zegt:

     Dat was toch tegen de damslapers op de Dam op de treden van het monument? Dat mocht natuurlijk helemaal niet, maar iedereen vond het prachtig. Er was in Amsterdam ook een politiecommissaris die voelbalvandalen in een bus stopte en een eind weg in de polder dropte. Toen ze terug waren (lopend), was de wedstrijd afgelopen. Die commissaris kreeg natuurlijk op z’n donder, zoals het hoort, maar het was rustig, iedereen vond het prachtig. Er was een gerucht dat stadsgidsen elkaar vertelden waar er een opstootje was. Dat hoorde in Amsterdam bij de stadsrondleiding.

    • Pierre de la Croix zegt:

     Het ging niet alleen tegen de damslapers, maar in het algemeen tegen “langharig tuig” dat rond het CS en de Dam hing. Een paar jaar later liep de hele krijgsmacht met lang haar en moesten er haarnetjes organiek aan de PSU worden toegevoegd. Anders lastig bij het schieten, die wapperende lokken voor de ogen.

     Het kon verkeren ……

     Pak Pierre

    • Jan A. Somers zegt:

     Bij bazooka-schieten kregen we wel een masker voor. Maar dat was nog in de tijd van de kortgeknipte koppies.

    • Bo Keller zegt:

     Dienst foto van mezelf met Lang haar en Baard in militaire dienst in 1977
     Geen haarnetjes en ook geen haren voor mijn ogen.
     Alles paste precies zo ook bij uitrukkende /en of schieten zowel in Nederland als Buitenland.

     siBo

    • Pierre de la Croix zegt:

     Nu ja Bo, je ziet er met al je bintangs en Combat Rifle ook wel erg krijgshaftig uit. Dat vergoedt veel. Bovendien was je kapsel goed verzorgd. Kaja fillemster dese. Dat kon je van het harige voorkomen van menig ander militair niet zeggen. Ik had in die tijd “kort Amerikaans”, zoals de huidige krijgslieden.

     Pak Pierre

 5. bert zegt:

  De Hollandse sociaal wat lagere klasse mept wel degelijk Loekie .Het punt is Hollanders vinden het niet fair om met velen een persoon aan te vallen .Marokkanen vallen alleen met een groep aan ,individueel kun je goed met ze praten maar in een groep ! Kuddedieren zijn het vooral de leeftijd groep 13-25 jaar .Wat zei Johan Cruyff alweer ? Verstand krijg je pas na je 25 e ! Amen

  • Loekie zegt:

   Daarom blijven zulke films populair :

  • Indorein zegt:

   ” Het punt is Hollanders vinden het niet fair om met velen een persoon aan te vallen” :

   Nou, ik ben indertijd eens aangevallen door 8 Hollanders. Ben flink in elkaar gemept. Waarvoor?: ze vonden, dat ik niet met mijn bandapparatuur (zware versterkerinstallatie voor mijn basgitaar) over hun gezellige pleintje naar mijn auto mocht zeulen omdat dat korter was voor mij.
   N.B.: ik heb overigens daarna wel “verhaal gehaald” met mijn bandleden waaronder een paar Molukkers, die wel in waren voor een knokpartijtje. Daarna leefde in “in vrede” met deze Hollanders (hahaha).

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja …. maar wat valt er nu nog over de Federatie te schrijven? Een iegelijk wacht met brandend verlangen op nader nieuws van de initiatiefnemer(s).

   Pak Pierre

 6. patrick zegt:

  Heel goed plan dit! De recente affaire heeft wat mij betreft aangetoond dat een nieuw orgaan nodig is a la CIDI. Het is namelijk op de massale verontwaardiging in de gemeenschap na te stil. Ik ben ook benieuwd naar de exacte plannen, maar dat laat onverlet dat ik dit initiatief van harte ondersteun. Suuces!

  • RLMertens zegt:

   @Patrick; ‘een nieuw orgaan nodig is’ – Is dat zo? Liever op een (as.) politicus/partij stemmen die de Indische kwestie/verdriet aanhangig kan maken bv. Thierry Baudet( met Indische roots) van het Forum voor Democratie. Een man met verve/ lef en geschoold, die zeker vernieuwend kan zijn in onze politieke arena.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.