Indisch in Beeld

surabaya_kleuterschool1
In ongeveer 1951 heb ik een aantal jaren in de jalan Raya Gubeng (Gubeng Boulevard) gewoond en zat op de kleuter/frobel school. Ik ben op beide foto’s vermeld. Weet iemand zich deze scholen te herinneren en wie zijn je juffrouwen? Het moet de Gubeng school en/ of de Lombok school zijn.
Vriendelijke groet, P. Warga
surabaya_kleuterschool2

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

6 reacties op Indisch in Beeld

 1. HES zegt:

  Genen die oude fotos hebben zijn gezegend, al thans voor mij, ik heb geen fotos van ‘toen vroeger’, zelfs geen fotos van mijn tijd op het Christelijk Lyceum, Dagoweg, Bandung, 1947-1949, Lyceum was een ‘overbrugging’ school, klassen waren, als ik het wel heb, vijf tot zes maanden lang, Was in 1A, 2B en 3A, na de derde klas ben ik alleen naar Holland vertrokken met een koffer kleren, dat was medio 1949 omdat in November 1949 was mijn twintigste verjaardag in Maastricht
  Heb verschillende emails uit met de vraag of er nog levende klasgenoten in leven zijn, tot nu toe geen woord. Wonder boven wonder herinner ik mij een paar namen maar ook dat heeft niets opgebracht. Hoe vele hebben de Bersiap periode overleefd, waar zijn zij nu ? Heb nooit een Vedo reunie meegemaakt, was toen al in America en als ik het te weten kwam was het al te laat, wat jammer. Een ieder die de sluier een beetje kan lichten, laat mij weten svp.
  Email address: smarang@hotmail.com, naam Henri (Harry) Šebek, bij voorbaat dank.

  Smooth seas and fair winds.

 2. ellen zegt:

  Een leuk boek met oude foto’s van Bandung is Bandoeng van Hein Buitenweg. Maar het is een oud boek, van uitgeverij Servire, ISBN 90.6077.555.4 (uitgavenummer). Het jaar van uitgave is niet meer te vinden, omdat mijn moeder haar foto’s van Bandung van een vakantiereis op de lege plekken in dat boek heeft ingeplakt. In een ander fotoalbum vind ik oude foto’s van een kleuterklas in Bandung, waar mij zusje en ik ook op hebben gezeten (ongeveer in de jaren 1951-1952). De tekst hierbij vermeldt alleen: de frobelschool van juffrouw Keizer. Mijn moeder is geboren (1922) en getogen in Bandung. Zij heeft van die tijd dat zij in Bandung woonde (tot 1958) ook niet zoveel (familie)foto’s overgehouden.

 3. Ilse Molenaar-van Houten zegt:

  Ben ook op zoek naar mijn oude school de gubeng school in Surabaja. Ik had een juffrouw en dat is wel het enige wat ik er van weet die heette juf. Soesman. Ik heb erg lang naar haar gezocht. Mijn naam is toen Ilse van Houten, 8-8-1940 – mijn e-mail adres nu is ilse@binnenhofje.nl
  Er is nu ook een foto van de gubengschool in de Moesson

  • Indisch4ever zegt:

   Dag Ilse,

   Misschien zoek je Victoria Soesman ? Ze was geboren in 1897. Gescheiden in 1933 van Huitink.
   In 1941 was ze hoofdonderwijzeres te Tjimahi van de Europeesche Lagere School.
   Er zijn internetsites die haar laten overlijden in 1931, maar een genealogie Soesman gepubliceerd in de Indische Navorscher van 2006 meldt haar overlijden 13 juni 1975 te Rijswijk

 4. J.Prud homme de Lodder zegt:

  Beste P.Warga,ik herken mijn man op de bovenste foto.Zou het misschien mogelijk zijn dat deze foto naar mijn email adres gestuurd word?
  Bij voorbaat dank.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.