Indisch in Beeld

norbertusgesticht3_meijernorbertusgesticht2_meijer
norbertusgestichtMail:    Goede morgen,
Nadat ze 3 weken vanuit Indonesië met  de boot oranje in Amsterdam aankwamen hebben mijn  schoonouders Bernard Meijer en Johanna Patty en hun 5 kinderen  van  07 januari tot 17 november 1954 in Elshout Kerkstraat 34 in het Norbertus gesticht gewoond.
Daarna naar Eindhoven verhuisd.  Zijn hobby was fotografie en we hebben nog een doos met foto’s van mensen die we niet kennen. Als ik ze in scan zijn er misschien mensen die zich zelf of familie herkennen.
Anny Meyer

norbertusgesticht_meijernorbertusgesticht_meijernorbertusgesticht_meijernorbertusgesticht_meijernorbertusgesticht_meijernorbertusgesticht_meijer

Dit bericht werd geplaatst in Indisch in Beeld. Bookmark de permalink .

11 reacties op Indisch in Beeld

 1. Bart Beaard zegt:

  Onze heemkundekring is voornemens een boek uit te geven over de Indische mensen die een tijd verbleven in het opvangcentrum Norbertus Elshout. Alle foto’s, namen, verhalen etc, zijn welkom.

   • Anoniem zegt:

    Dat boek is mij bekend en hieruit heb ik heel veel informatie kunnen halen over contractpensions en opvangcentra. Elshout was een opvangcentrum en de eerste beheerder was Willy van Esch.

  • Anny Meijer zegt:

   zie mijn foto’s van Elshout

   • Bart Beaard zegt:

    Geachte mevrouw Meijer, Anny,

    De foto’s die op deze site staan kan ik prima gebruiken voor mijn publicatie. Maar uit uw bericht begreep ik dat u over Elshout nog meer foto’s had. Ook daarvoor heb ik interesse.

    m.vr.gr. Bart Beaard

    • anny meyer zegt:

     Ik zal ze inscannen en naar u toe sturen als het boek er is zou ik het heel graag willen hebben.
     Mijn schoonouders zijn al lang geleden overleden. Mijn man was in die tijd 5 jaar en weet niet meer zo veel van die tijd. Allleen dat ze voor het eerst sneeuw zagen en dat ze voor het eerst spinazie kregen te eten.
     Gr Anny meyer

  • Henk De Gouw zegt:

   Nadat mijn schoonouders 3 weken vanuit Soerabaja Indonesië met de boot Johan van Oldenbarnevelt in Amsterdam aankwamen, hebben mijn schoonouders Alphons van Zuylen en cornelia louise Sleebos + pleegzoon Wijnand van Dijk en hun 4 kinderen waarvan 1 geboren te Elshout, vanaf December 1957 in Elshout Kerkstraat 34 in het Norbertus gesticht gewoond.
   Henk

  • Paul Gijsbers zegt:

   Als het boek er is wil ik het graag lezen
   Ben maart 1952 GEBOREN IN het norbertus huis
   Weet zelf niet veel daar om wil het graag lezen

 2. Legs Boelen zegt:

  Dag Anna
  Met name Boer Tinus Muskens en zijn vrouw , die schuin tegenover Norbertus woonden en waarvan je een foto hebt waren geleifd bij de “indoś” er kon daar wat worden geholpen/gewerkt worden door hun. Mocht je foto’s kwijtwillen van de elshoutenaren hou ik me aanbevolen.
  Anders zie ik ze straks wel in het boek en tentoonstelling waarmee Bart ( ik in de zijlijn) bezig zijn.
  groet
  Legs Boelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.