Abe bezoekt samen met Obama Pearl Harbor 

De Japanse premier Shinzo Abe heeft op dinsdagavond op Hawaï samen met de Amerikaanse president Barack Obama de slachtoffers van de Japanse aanval op Pearl Harbor herdacht. Hij bood daarbij geen excuses aan, maar zei wel dat Japan “nooit meer zulke oorlogsgruwelen moet herhalen”. Ook bood hij formeel zijn condoleances aan. Dat meldt persbureau AP. NRC

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Abe bezoekt samen met Obama Pearl Harbor 

 1. Anoniem zegt:

  Geen excuses – that is the way to go. Nederland kan daar een voorbeeld aan nemen.
  Cap

 2. rob beckman lapre zegt:

  Al jaren gingen er geruchten over “samenzwering Pearl Harbor”(VS zouden vooraf”geweten”/indicaties hebben dat Japan en aanval plande).Drie onderzochte bronnen (desgewenst te publiceren) bevestigden dat VS Marine Inlichtingen Dienst(ONI),en State Dept.informatie bezaten die” …. the possibility of a surprise attack on Pearl Harbor……”inhielden(Admiral Turner naar Secr.of Defense Stimson dd 5 februari 1941),terwijl VS ambassadeur in Japan (Grew)op 27 januari 1941 aan Washington melde “.there is a lot of talk in town(Tokio)in case of negative breakdown of the US-Japan negotiations a surface attack on Pearl Harbor possible..”.En op 25 november 1941 schreef Secr.of War Stimson aan de President “The question is how should we maneouver them(Japan)to firing the first shots……” Het lijkt vergezocht/onmogelijk, maar het “Secret” geclassificeerde document dd 14/12/41 (3 dagen voor de aanval)werd pas recent gedeclassificeerd.Hoe ging het alweer “History,it might set (all of) you ignorand………..from your ignorance”.Decennia lang werd,en wordt nog,veel voor ons verborgen gehouden.

  • rob beckman lapre zegt:

   Sorry voor de typo die ik nu pas zie; lees “04/12/41(3 dagen voor de aanval)…”.En nu ik toch bezig ben; verder onderzoek uit,recent ge-declassificeerde documenten, geven aan HOE en de Amerikanen, de Britten en de Australiers achter Japanse plannen kwamen;
   De Amerka was in de 30’er jaren in staat de Japanse “purple”(AN-1)code te breken,en in juni 1939 zelfs de JN-25 (Naval Code).De US Navy Combat Intell.Unit (OP-20-G)onder Commodore Rochfort,waren vanaf Januari 1942 (1 maand na Pearl Harbor),in staat alle Japanse Marine berichten te lezen,met gevolgen voor Japan.Maar ook de Australiers ( Royal Australian Navy(RAN) code crackers waarschuwden,via Britse HQ in Singapore en Colombo,op 02/12/1941 dat zij meenden dat Hawai door Japan gevaar liep.

   • bokeller zegt:

    mss. een tip!
    Oude kranten ± 1914/ 1915 reeds door een
    Japanse journalist ,het verloop van de komende
    aanval voorspeld,en zoals het verliep.
    ’t Moet terug te vinden zijn.
    siBo

    • Arthur Olive zegt:

     Pak Bo, de voorspelling was wel niet zo oud als die van een Japanse journalist maar major general Billy Mitchell, vader van de US Air Force, had al in 1925 voorspeld dat Japan Hawaii en de Philippines zou aanvallen Zijn voorspelling van de aanval wat het uur van de dag betreft was een half uur er naast voor Hawaii en twee uren voor de Phiippines. Hij voorspelde ook dat Japan geen declaratie van oorlog zou geven.
     In 1955 kwam een film die op youtube is te zien, “The court-Martial of Billy Mitchell”, met Gary Cooper als B.M.
     Generaal George Patton voorspelde hetzelfde in 1937.
     http://www.historynet.com/william-billy-mitchell-an-air-power-visionary.htm

    • Pierre de la Croix zegt:

     En dan was er geloof ik ook nog een Javaanse prins Djojobojo, die honderden jaren eerder het gevolg van Pearl Harbor, de bezetting van NOI door de Japanners, had voorspeld.

     Pak Pierre

 3. bokeller zegt:

  Oei, en deze helderziende dame bakt daar ook wat van
  en het nieuwe jaar begint pas te lopen.
  https://tallsay.com/page/4294970024/voorspelling-baba-vanga-2016-een-kernoorlog-of-chemische-oorlog-in-europa
  siBo

 4. rob beckman lapre zegt:

  Hoewel veel van dit onderwerp gebaseerd was op “circumstancial evidence” (zoals de voorpagina van de Hawai krant “Hilo Tribune Herald” van 30/11/1941 die kopte “Japan may strike over weekend”), en getuigenissen tegen journalisten van vml.(nog levende)RAN (Austr.),en VS medewerkers,waren het totaal van de verklaringen,plus het feit dat op 28 juni 2015 bleek dat in de UK Public Records Office van de ” 252 group” het jaar 1941 openbaar was vwb “Churchills’ Records” behalve…….Section5, behandelend de periode november 1941 – Maart 1942,met aanduiding “closed for 75 years”.De site http://www.bsb.muenchen.de ” World War II-Research Collections..” (Top Secret Studies on US Communication Intelligence during WWII” door Robert E.Lester -Part 1 (Pacific Theater).Zowel de US Army Signal Intelligence(SIS) als de ONI lazen de Japanse diplomatieke en Marine codes.SIS was in staat laat in 1940 in te breken op de Japanse “Purple Code”.Pas vanaf begin 1942 (slag bij de Marianen)werd grootschaliger gebruik gemaakt van gelezen Japanse codeberichten,met alle gevolgen voor Japan.

 5. Peter van den Broek van een andere generatie zegt:

  Ik lees wat oude berichten door, dit bericht is ondergesneeuwd omdat het waarschijnlijk meer voor het Japanse publiek bedoeld is.

  Eèn dag na het met veel symboliek omgeven bezoek van Premier Shinzo Abe en zijn Minister van Defensie aan Pearl Harbour, bracht diezelfde Minister van Defensie Tomomi Inada een bezoek aan het omstreden Yasukuni Shrine in Tokyo waar Japans oorlogsmisdadigers (militairen en politici) worden geëerd tussen de oorlogsslachtoffers.

  Opdat wij nooit vergeten

  • Pierre de la Croix zegt:

   Tja …. om de wille van de smeer, likt de kat de kandeleer (of zoiets, ik ben zoals bekend niet goed in het natuurgetrouw weergeven van oude wijsheden en gezegden).

   Met de toenemende economische, politieke en militaire invloed van de Volksrepubliek China in de regio ziet Japan zich genoodzaakt wat dichter aan te schurken tegen grote broer Amerika aan de andere kant van de Pacific.

   Na zijn bezoek aan PH moest Abe snel de doden uitleg geven en vergeving vragen voor zijn daad.

   Pak Pierre

   • bokeller zegt:

    Pak Pierre,
    ’t Zijn geen doden,maar ”goden” die daar worden geëerd
    en Goden moet je altijd gunstig stemmen.

    Japanese people believe that their respect to and awe
    of the deceased is best expressed by treating the dead in the same manner as they were alive.
    Hence, at Yasukuni Shrine, rituals to offer meals and to
    dedicate words of appreciation to the dead are repeated every day.
    And, twice every year-in the spring and autumn-major rituals
    are conducted, on which occasion offerings
    from His Majesty the Emperor are dedicated to them,
    and also attended by members of the imperial family.

    http://www.yasukuni.or.jp/english/about/
    http://images1.naharnet.com/images/48667/w460.jpg?1345015993

    siBo

    • Pierre de la Croix zegt:

     bokeller zegt 2 februari 2017 om 21:03: “Pak Pierre,
     ’t Zijn geen doden,maar ”goden” die daar worden geëerd”.

     Adoeh Bo, hoe toh jij met je Engels? Ik citeer uit je eigen citaat:

     2de regel, “the deceased” = de overledenen
     2de regel, “the dead” = sami mawon, podo wahé
     5de regel, “the dead” = idem smpw
     8ste regel, “to them” = idem, “them” is de doden

     Voor Japanners zijn de doden kennelijk goden die je gunstig moet stemmen. Reden voor de pelgrimage van Abe San naar de Yasukuni schrijn, direct na zijn bezoekje aan PH. Misschien heeft hij de doden giechelend van de lol vertelt wat hij er heeft gezien. “We hebben ze daar toch maar mooi te grazen gehad”, zal hij ze hebben toegefluisterd.

     Pak Pierre

 6. bokeller zegt:

  Tsja Pak Pierre,
  Meer dan 2,466,000 goden, waar
  eten ,dansen en nog veel meer eerbied wordt betoond.
  siBo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.