Japanese group files race complaint over ‘comfort women’ statue in Australian church

A Japanese community group in Australia has lodged a legal complaint under racial vilification laws objecting to a statue commemorating Korean “comfort women” in a Sydney church, the group’s president said Thursday (Dec 15).glendaletroostmeisje_comfortwomenThe Straits Times

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Japanese group files race complaint over ‘comfort women’ statue in Australian church

 1. Ron Geenen zegt:

  Je moet maar lef hebben!

  • rob beckman lapre zegt:

   Japan beroept zich,keer op keer met succes,op de tekst van de (1951)”San Francisco Peace Treaty(SFPT)”.Zocht het even uit; http://www.jpri.org “JPRI working paper no.78,june 2001″ : ” A just peace?.Pikte deze veelzeggende zin uit de tekst “….both Japan and the U.S.should view that ALL claims regarding the war should be settled by the Treaty……”
   Hoe slim Japan het onderwerp “comfort women”(gedwongen/”gedwongen” prostitutie)oplosten bleek uit http://www.sdh-facecom “The truth about the question of comfort women”.Ogata Yoshiaki verwees naar een US Army Psychological Warfare report van 1944,waar onderzoekers in Burma (British army war theater) vaststelden dat lokale vrouwen werden verzocht zich beschikbaar te stellen vooe bedragen van 300-1000 yen(mochten 50% zelf houden,rest naar bordeelhouder).Amerika dwong in feite haar Geallieerden in 1951 (Australie,Nw Zeeland, de UK en Nederland)accoord te gaan in de (verre)toekomst af te zien van ALLE claims tegen Japan.Het verloor de oorlog…..maar blijft ons uitlachen.

   • Ron Geenen zegt:

    “”””””””””Het verloor de oorlog…..maar blijft ons uitlachen.””””””””””””

    Maar hopelijk kunnen ze niet lachen wanneer ze voor straf een paar hevige aardbevingen nog krijgen.

    • rob beckman lapre zegt:

     Nog iets om(weer)over na te denken als wij -70 jaar na dato,en met “lege handen” bleven-in een 13/11/2008 artikel door Sterling Seagrave http://www.educationforum.ipbhost.com ” Why should china rescue the usa”, lezen (vertaald) dat Japan,na de oorlog totaal (schrik niet)
     “300 million tons(!)of goods (among which DIAMONDS,GOLD,titanium,steel,rubber,chemicals) at a total of (1945)$ 20 billion (now worth $ 200 billion)geroofd uit de Phillpijnen,Vietnam,Maleisie,Singapore,Birma,China en NEDERLANDS-INDIE) ,van Amerika mocht behouden.Japan verloor de oorlog,maar mocht geroofde goederen/bezittingen uit bezette gebieden (Nakamura-schat?)behouden?Natuurlijk wist de NL/N.I.regering niets van deze praktijken,die nu pas 7 decennia later uit (weggestopte,stoffige)archieven opduiken.

    • Ron Geenen zegt:

     “””””””””””Japan verloor de oorlog,maar mocht geroofde goederen/bezittingen uit bezette gebieden (Nakamura-schat?)behouden?Natuurlijk wist de NL/N.I.regering niets van deze praktijken,die nu pas 7 decennia later uit (weggestopte,stoffige)archieven opduiken.”””””””””””””

     Peter Schumacher die het uitgebreid heeft onderzocht en nog bezig is, had/heeft het vermoeden, dat de Nakamura schat uiteindelijk voor een groot gedeelte in Australië is terecht gekomen.
     Daarnaast zijn vele delen ook aan de vingers van Jappen, Chinezen, Nederlanders en Engelsen blijven kleven. http://myindoworld.com/de-grootste-juwelenroof-in-de-geschiedenis-van-nederlands-indie/
     Nederland was daar ook van op de hoogte, want dat zaakje liep tot in de hoogste kringen.
     Geld stinkt niet!

 2. Eric Neyndorff zegt:

  De jappen blijven een bord voor hun kop hebben inzake hun doen en laten in de 2e wereldoorlog.

  • bo keller zegt:

   Nu de keizer nog.

   Historisch Japans bezoek aan Pearl Harbor

   De Japanse premier Shinzo Abe bezoekt Hawaï met president Barack Obama om de slachtoffers van de aanval op Pearl Harbor te herdenken.
   Abe is de eerste Japanse leider die een bezoek brengt aan de Amerikaanse marinebasis sinds de aanval, 75 jaar geleden.
   Obama bezocht Hiroshima in mei; hij was toen de eerste zittende Amerikaanse president die de Japanse stad bezocht
   siBo

   • Arthur Olive zegt:

    Het verdrag van San Fransisco komt wel eens in gesprek hier op I4E, maar de Japaner die dat tekende was premier Shigero Yoshida.
    Hij bezocht Pearl Harbor in zijn eentje in 1951, geen staatsbezoek veronderstel ik.
    Volgens Wikipedia was hij zijn hele leven een geheime Katholiek ( Zelfs de Jap god Hirohito wist dat dus niet).
    Shigero liet zich dopen op zijn sterfbed en de funeral werd in de St. Mary’s catedraal in Tokio gehouden.

 3. PLemon zegt:

  ‘Wie het onderste uit de kan wil hebben die valt het lid op de neus” moeten wel maar hopen…. en volgens de bijbelse richtlijn…
  (Exodus 20:5)  ……… want Ik, de HEERE uw God, ben een ijverig God, Die de misdaad der vaderen bezoek aan de kinderen, aan het derde, en aan het vierde lid dergenen, die Mij haten; http://www.debijbelzegt.nl/recht.htm

  ***. The statue in Sydney, which depicts a Korean “comfort woman” sitting beside an empty chair to symbolise the victims of the prostitution programme, was erected in Sydney’s Ashfield Uniting Church ……. after Japanese groups successfully campaigned to have it prohibited from a public park.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.