De Leestrommel

leestrommelIn de Leestrommel van deze maand is een merkwaardige novelle van Thérèse Hoven te lezen: Op eigen verantwoording Apeldoorn: A.F. van Wieringen, [1895] Op de novelle staat: “Uitgegeven tot bevordering van de verspreiding van het heilserum legen Diphtherie.” Ja, dat was toen een dodelijke ziekte. Het is een propaganda-novelle ter bevordering van de verkoop van dat heilserum. Mevrouw Hoven was ook zakenvrouw, ze zal ongetwijfeld flink verdiend hebben aan dit reclamewerk. Meeslepend is het zeker, Het gaat over een moeder die, wegens vertrek van haar man naar de Oost (hij is zee-officier) zelf moet beslissen wat te doen ingeval van ziekte. Hijhad haar nog zo verboden experimentele middelen als het heilserum te gebruiken. Na de dood van de eerste gaat de moeder nadenken   De Leestrommel

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.