Ogen van Surabaya

Ogen van Surabaya van Theaterproductiehuis Zeelandia is een hedendaags verhaal, waarin veel bezoekers zich zullen herkennen in de zoektocht naar de eigen culturele identiteit. Waar kom ik vandaan? Waar hoor ik thuis? Worden wij niet allemaal bepaald door ons familieverleden?(…)
Tot ze achter een goed bewaard familiegeheim kwam: er stroomde ‘ander’ bloed door haar aderen. Na een reis door Indonesië op zoek naar sporen van haar familie, schreef Anna Rottier Ogen van Surabaya. In het stuk onderzoekt ze de tragiek en hilariteit van een multiculturele identiteit. theaterzeelandia

Anna Rottier schrijft in de Groene: Drie generaties, mijn vader, mijn zoon en ik, zijn voor het eerst in hun leven naar het Verre Oosten gevlogen om een paar weken lang dezelfde lucht te ademen, dezelfde vruchten te plukken, dezelfde steden te beleven als onze voorouders. Pure nieuwsgierigheid naar de geboortegrond van de oma van mijn vader, mijn overgrootmoeder, Maria Magdalena Watrin (1881).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.