Top 5 Indonesische restaurants Den Haag

restaurantdidongDen Haag is de stad bij uitstek waar u eerst flink kunt uitwaaien op het strand en vervolgens kunt genieten van een welverdiend diner. Deze week een aantal restaurants waar u de smaakpapillen bloot kunt stellen aan fantastische specialiteiten uit de Indonesische keuken. En dat is zeker het proberen waard!    Lees verder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Top 5 Indonesische restaurants Den Haag

 1. wimwp zegt:

  ZIjn dit Indonesische of Indische (Indo – Nederlands) restaurants? Belangrijk verschil!

 2. Ron Geenen zegt:

  Eigenlijk is het niet belangrijk of de naam Indonesisch Restaurant heet.
  Veel belangrijker is het dat er vermeldt wordt waar de chef-kok vandaan komt. Dan is het wat makkelijker een idee te hebben wat je kan verwachten. Alleen de keukens van West Java, Midden Java of Oost Java hebben kenmerkende verschillen.

  • Surya Atmadja zegt:

   Ron Geenen zegt:
   21 november 2016 om 02:43
   Eigenlijk is het niet belangrijk of de naam Indonesisch Restaurant heet.
   ====================
   Ja wel .
   De probleem is dat de jongere generatie Indische Nederlanders /sjef koks de Indische keuken zoals ze vroeger van oma(ook kokende opa =is ter ook) nog kennen vaak Indonesisch noemt.
   De keuken van West/Midden en Oost Java hebben weinig verschillen , ze waren broeder volkeren .
   Het noemen van de thuisbasis van kok/kokie heeft ook weinig nut.
   In Sentani gebied Papua( ik zeg maar wat) heb je R.M(Rumah Makan )Padang , de kok is een Javaan uit Klaten (in de buurt van Solo) .

   Een andere voorbeeld is Ristorante Pizeria Roma in Lutjebroek Holland, sjef kok is Ahmed uit Casablanca , personeel komt uit Vietnam.
   (Gelijkenis berusten op toeval, maaf).
   Mijn eerste kennismaking met piri piri was in Beverwijk , mijn schoonzuster serveert ayam piri2 in haar restaurant in Jakarta.
   Zeer gewild bij orang turis en expats.
   Wat blijkt , gewoon een soort peperversie kruidenmengsel uit Afrika .

   • Ron Geenen zegt:

    “”””””””””De keuken van West/Midden en Oost Java hebben weinig verschillen “”””””””””””””

    Ik weet niet waar u die wetenschap vandaan haalt, maar voor mij is het wel degelijk wel te proeven. Midden-Java is mij te zoet en Oost-Java daarentegen beter gekruid en vaak goed pedis. West-Java is vaak een mengel moesje.

  • Loekie zegt:

   Alles vermengt, alles verwatert, alles verdampt, alles verdwijnt. En waarvoor? Om iets te krijgen wat voor iedereen aanvaardbaar is. Maar ooit zal dat nieuwe mengsel ook weer passé zijn en gaat men op zoek naar weer iets anders, bijvoorbeeld naar de roots van een en ander. Alleen maar hopen dat die roots dan nog ergens bestaan en dat die roots als roots worden erkend.
   De enkelingen die nu reeds bezig zijn om die roots, het authentieke, te bewaren verdienen daarom waardering. Het meegaan met de tijd, het ‘alles verandert toch altijd’, het meehuilen met de wolven gaat hopelijk aan hen voorbij.

   • Ron Geenen zegt:

    “”””””””De enkelingen die nu reeds bezig zijn om die roots, het authentieke, te bewaren verdienen daarom waardering. “”””””””””””””

    Iedere generatie denkt er het zijne van. Immers smaak is vaak persoonlijk.

 3. ellen zegt:

  S.A. De probleem is dat de jongere generatie Indische Nederlanders /sjef koks de Indische keuken zoals ze vroeger van oma(ook kokende opa =is ter ook) nog kennen vaak Indonesisch noemt.

  U heeft gelijk. De Indische chef-kok Danny komt op 24kitchen met het programma: Zoals alleen oma het kan. De oorsprong van de recepten ligt in de Indonesische keuken. Maar de oma is Indisch, en elke oma heeft haar eigen varianten. Ook Danny weet dat. En hij probeert deze varianten angstvallig te behoeden voor vergetelheid. Op het prikbord prikt hij de recepten en de foto’s van de oma’s vast. En misschien komt er weer een kookboek. Bewaard en bewaakt voor de volgende generaties. Maar zal die latere generatie nog enthousiast gaan koken zoals hun Indische oma’s in het verleden dat deden? Ik kook soms nog via het – handgeschreven – kookboekje van mijn moeder (geboren in Bandoeng) die de recepten nog doorkreeg van haar Indische moeder. Mijn oma had een Javaanse moeder. Leuk is, dat sommige recepten worden nagevolgd door mijn kinderen (zoals Indische macaroni, nasi goreng, roti koekoes etc.). Ik zal dit kookboekje nog digitaal invoeren voor hen, maar dan houdt het waarschijnlijk op.

 4. Surya Atmadja zegt:

  xxxxx is a place that still keep piece of Dutch colonial history in Indonesia. This restaurant is designed to preserve many historical goods that harmoniously integrate all cultural elements from Dutch, Javanese, and Chinese.
  Not only the environment, also serves various great foods with mixture of pluralism in Indonesia.
  =========================
  Er zijn veel oude(re) bekende Indo’s uit NL en elders die komen eten bij mijn schoonzuster, haar kookkunst kan met gemak met vele restaurants in Jakarta concurreren.
  Generaties lang familie recepten , mijn moeder , tantes kunnen niet koken , ze waren ambtenaren .
  Ik ben alleen proever .

  • Ron Geenen zegt:

   “”””””””””””Ik ben alleen proever .””””””””””””””””
   “Wel, als proever moet u instaat zijn om te kunnen zeggen wat voor kruiden in het desbetreffende gerecht zit, of er iets te weinig of te veel van een bepaalde kruid in zit. En dus ook kunnen proeven of het gerecht door iemand van een bepaalde streek is gemaakt. Een proever is dus een belangrijk persoon.
   De man van mijn nicht, Daan Ungerer, hoorde van diverse kanten, dat de spekkoek van een dame, die zij verkoopt, een beetje te droog was. Daan ging het proeven en vond ook dat iets mankeerde aan de kruiden. Hij heeft mevrouw de bakster geadviseerd 1 pak boter meer te gebruiken en de kruiden per maatlepel niet meer af te strijken. Gewoon een heuveltje op de lepel te laten. Nu is iedereen tevreden.

 5. PLemon zegt:

  Echt indisch eten doe je thuis mits je er de spullen (gerei en voedsel) ervoor in huis hebt.
  Dwz het kookproces heb je elders opgestoken (kokkie, tantes, ouders etc.) en naar eigen smaak en portemonnee aangepast. Het is specifiek familie – eten (zie programma op 24 kitchen ‘zoals alleen Oma dat kan” van Danny Jansen. Wat opvalt is dat niet iedere cucu deze kookcultuur wil of kan oppikken. Maar gelukkig zijn er ondernemende indischen die ons in afhaaltoko’s of restaurants de liefhebbers en onkundigen nog kunnen verwennen
  Behalve bij een neef (Kantjil) herkende ik de smaak eens bij
  .
  *** Rustiek gelegen in een bosrijke villawijk is Spandershoeve een must voor iedere liefhebber van de authentieke Indische keuken

  Spandershoeve is sinds 1972 het oudste Indisch familie restaurant in Nederland. Vanaf het begin zwaait  de inmiddels 86-jarige Anita Boerenkamp, de ” éminence gris ” van de Indische keuken, daar de scepter. Zij staat nog dagelijks haar mannetje achter de potten, pannen en de wok. Vaak gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard. Dit laatste is alleen weggelegd voor haar kleinzoon Timo die reeds jaren aan haar zijde in de keuken staat en aan wie zij haar keuken- geheimen toevertrouwd.
  Dat Spandershoeve met zijn tijd mee gaat blijkt wel uit het feit dat hier duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen classics en trends.
  http://www.spandershoeve.nl/

  • Ron Geenen zegt:

   Interessant. Het pleit voor dit restaurant dat ze geen natte rendang maken, maar het gerecht Kalio aanprijzen, waarbij het vlees in een milde kruidensaus zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.