Birma-Thailandclaim , voor 1 nov aanmelden

Zie ook http://tfir.nl/, die schrijft:
Dit rijmt niet met de ruim 3.200 rechthebbenden (onder wie 39 hoogbejaarde ex-krijgsgevangenen) van over de hele wereld die zich aangemeld hebben bij de stichting Task Force Indisch Rechtsherstel. De stichting onderzoekt in samenwerking met advocaat Liesbeth Zegveld van Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers of er een groepsclaim voor de Birma-Thailandcompensatie bij de Nederlandse Staat kan worden ingediend op basis van indexatie en rente over 60 jaar.

Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Birma-Thailandclaim , voor 1 nov aanmelden

 1. Anoniem zegt:

  Hoeveel Birma slaven zijn nog in leven? Zelfs de nakomelingen zijn stokoud.
  Cap

  • Pierre de la Croix zegt:

   Nu ja …. stokoud …….. 78 jaar en masih berdiri.

   Overigens zit ik niet te wachten op welke “back pay” dan ook die wijlen mijn goede vader, oud “Birma slaaf”, tegoed zou hebben. Bovendien was hij Nederlander én gemengdbloedig, een soort die kennelijk nergens voor in aanmerking komt.

   Pak Pierre

 2. Peter van den Broek zegt:

  Ik volg de link naar tfir.nl en wat lees ik tot mijn ontsteltenis volgend op verbazing:…………17.399 Nederlandse, GEMENGDBLOEDIGEN en inheemse marinemannen en KNIL-militairen als dwangarbeider naar de Birmaspoorweg overgebracht…………….

  Ik ken iemand , die is 1) Nederlander 2) gemengdbloedig en 3) KNIller. Telt deze persoon voor 3 en mag dus ook 3 keer een claim leggen? Bedoelen ze daarmee een groepsclaim?

 3. Peter van den Broek zegt:

  Het woord Gemengdbloedigen is wel een uitglijer in het verhaal, maar het zij hun vergeven.

  Die 3.200 Rechthebbenden inclusief die 39-Ex-krijgsgevangen staan toch in schril contrast tot de cijfers die Stichting Administratie Indische Pensioenen (SAIP) in haar archieven heeft . Dat lijkt me niet verwonderlijk wat die tijden waren chaotisch heb ik gehoord.

  Dat Mevr. Molemans c.s. naar de rechter wil stappen is meer dan gerechtvaardigd, de reacties van het SAIP geven toch blijk van tegenwerkende medewerking.
  Als men zijn Recht in Nederland wil halen in Indie-kwesties, dan dient men wel naar de Rechter te stappen, is hier d lees die ik lees. . Enkele Indonesische Weduwen en nabestaanden hebben het goede voorbeeld gegeven en zijn met succes ons voorgegaan.

  Het bevreemdt mij danook dat het Indisch Platform, bij de schaamteloze afwikkeling van de Back-pay affaire niet gelijk naar de Rechter is gestapt. Met een beetje goed advocate, we noemen geen namen, had daar toch wel meer ingezeten dan het Onrecht voor iets meer dan 500 ontvangers en € 25.000.
  Dat die Staatssecretaris nog zijn gezicht op 15 Augustus durfde vertonen zegt zowel iets over hem als over de houding van het IP.

  Het TFIR verdient wel ondersteuning in deze.

 4. Jan A. Somers zegt:

  “afwikkeling van de Back-pay affaire niet gelijk naar de Rechter is gestapt” Dat is toch al lang gebeurd? Ik dacht (weet niet zeker) twee keer. Niet door het IP overigens, ik weet niet of dat IP toen al bestond. En de SAIP is slechts uitvoeringsorgaan, doet niets op eigen houtje. En als er niets in komt, komt er ook niets uit.

 5. Peter van den Broek zegt:

  Dat het tot een rechtszaak dient te komen, geeft duidelijk aan hoe de Nederlandse Staat met haar burgers en vooral die uit Indie omgaat. Maar wat wil je als een koopman als dhr Rutte van de VVD (hij heeft wel iets met Indischen te maken zolang het niets kost, zie Moesson) en een dominee als een PVDA- Minister van Financiën Dijsselbloem gezamenlijk op stap gaan. Ze hebben wel het hart op de goed plaats (links dan wel rechts) maar de portemonnaie zit ook op de juiste plaats, dus op slot.

  Schandelijk/vernederend kan ik het niet noemen, meer onethisch nee anti-moraal. Ik snap niet waarom de Staat zo’n zaak niet buiten de rechter gaat schikken, dan beperken ze het gezichtsverlies, maar dat geeft niet zo lang de begroting klopt. Na deze zaak heeft Mevr. G. Molemans nog wat pijlen op haar boog en tenminste 2 gaat ze ook winnen. De Staat snapt Nul zou Lilian Ducelle zeggen.

  Opmerkelijk dat op deze blog geen commentaar wordt gegeven op de advocate, die in dit geval toch Indischen wil vertegenwoordigen op een proces. Dat is toch wat anders dan Bersiapslachtoffers !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.