Chinees-Indonesisch Familie Archief

Chinees-Indonesisch Familie Archief:     De Universiteit Leiden is in het bezit van een unieke verzameling van 284 Chinese boeken: de Go collectie. De boeken zijn afkomstig uit de nalatenschap van Go Sian Lok, geboren in Djombang in 1874, en gestorven in Malang in 1943. In de collectie bevindt zich een aantal boeken die het stempel dragen met de naam van een jongere (latere generatie) neef, Go In Han (1894-1937). Na zijn dood ontfermde Sian Lok zich over diens boeken. In 1978 verwierf de afdeling Sinologie de collectie voor de bibliotheek. Daar konden de boeken geraadpleegd worden in een aparte ruimte: de Van Gulikkamer. Hieraan is helaas een einde gekomen. In de loop van 2016 verhuist de Go collectie naar de Bijzondere Collecties van de UB Leiden

cihclogo

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s