dornierdo24k.nl

dornierdo_logoDe site Dornier Do-24k :
Mijn naam is Bert van Willigenburg, welkom op mijn site!
Nederlands-Indië de 2e Wereld-Oorlog.
Word hier beschreven met alle Militaire operaties van de
Marine Luchtvaartdienst Militaire Luchtvaart-KNIL en de Marine

De Dornier Do 24K (foto boven )
Een Vliegboot met allure van voor de tweede wereld oorlog n.l 1937. Lees in de geschiedenis van deze bijzondere vliegboot de capaciteiten die het bezat. De Marine Luchtvaartdienst vloog met deze opvolger van de Dornier Wal, eind 1940 bezat de Marine Luchtvaartdienst er 37 van die hoofdzakelijk in Indië vlogen.

27 februari 2016 Herdenking Slag in de Javazee
Een kentering in het behoud van Nederlands-Indië De Slag in de Javazee het was het begin van het einde. Niemand kon de agressor Japan verslaan op dat moment 27 februari 1942 wij schrijven Historie bij de Slag in de Javazee, ten nadele van Nederland.

boydurandOp de site staan ook enkele verhalen over personen.
George Edward Durand begon zijn Carriëre bij de Militaire Luchtvaart op Tjlilitan en later ook op Andir de vliegbasis bij Bandoeng op het eiland Java. Zijn militaire opleiding had hij achter rug en toen begon zijn opleiding voor vliegtuigmotormonteur bij de Motor Opleiding School .

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in diversen. Bookmark de permalink .

9 reacties op dornierdo24k.nl

 1. Thanx Boeroeng voor het plaatsen van mijn site op I4E ik hoop dat vele mensen het gaan bekijken en wie weet kan ik ook mensen helpen die iets zoeken van hun familie bij het Militaire Luchtvaart KNIL of van de Marine en Marine Luchtvaartdienst of bij de Marine.

 2. Pierre de la x zegt:

  Ik ben gek op vliegboten. Favoriet: Catalina PBY nummertje zoveel. Volgens mij staat er nog eentje geparkeerd bij het Aviodrome in Lelystad, luchtwaardig. Misschien ook het exemplaar dat op veteranendag boven Den Haag vloog.

  Nommer 2: die mooie driemotorige Dornier. In het oude luchtvaartmuseum te Soesterberg stond er eentje in volle glorie. Tot 1971 in Spaanse marinedienst geweest. Voor de liefhebbers: Wellicht staat die er nu nog, onder de vlag van het nieuwe militaire museum.

  Pak Pierre

 3. Jan A. Somers zegt:

  “ten nadele van Nederland.” Het Nederlandse aandeel in de Striking Force was minimaal, vier schepen. Op een rijtje: het scherm: Electra, Jupiter, Encounter, Witte de With, Kortenaer. De kiellinie: De Ruyter, Exeter, Houston, Perth, Java, Edwards, Alden, Paul Jones, John D. Ford.

 4. Peter zegt:

  En dan te bedenken dat die Amerikaanse torpedobootjagers stokoud waren.
  Vechten tegen de bierkaai

  • Jan A. Somers zegt:

   Die vier stokoude fourstackers (blikken bussen) hebben in januari bij Balikpapan wel successen geboekt. Volgens historici is dit de eerste zeeslag waarin de VS sinds 1898, de oorlog in Cuba, betrokken zijn. Ik dacht dat dit ook de enige schepen van de Striking Force zijn geweest die de slag hebben overleefd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.